Tüp Bebekte Başarı İlkbahar Aylarında Artıyor Mu?

Tüp Bebekte Başarı İlkbahar Aylarında Artıyor Mu?

29 Temmuz 2018 Pazar 22:56
Tüp Bebekte Başarı İlkbahar Aylarında Artıyor Mu?

Tüp bebek tedavisine kış aylarından çok yaz aylarında başlanılması başarı oranını arttırdığı belirtiliyor.

Çiftlerin tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken bazı nedenler bulunuyor. Bu nedenlerin başında en önemlisi kişilerin enfeksiyondan kendilerini korumaları oluyor. Çiftlerin tedavi başlangıcı olarak yaz aylarını tercih etmelerinin nedeni ise kış aylarında hastalıklara meyilli olmaları oluyor.

Yapılan araştırmalara bakıldığı zaman sürecinin ilkbahar aylarında diğer aylara nazaran 1.5 kat fazla artış olduğu söylendi. Türkiye'de de uygulanan tüp bebek tedavisinin en çok başarı alınan tedavi yöntemi olduğu görülüyor. Bu kapsamda çiftlerin en çok ilgi gösterdikleri tedavi yönteminin tüp bebek tedavisi olması kaçınılmaz oluyor. Tüp bebek tedavisinde başarısız olunmanı belli başlı nedenlerinden şu şeklide bahsedebiliriz.

- Tedavide çiftlerin başarısız olma nedenleri arasında en çok olanının, embriyonun genetik yapısında oluşan bozulmalar olmaktadır. Diğer nedenler ise;

  • Kişilerde yumurta gelişmesi için özellikle anne adayına uygulanan ilaçların uygun olmaması
  • Kişide bulunan embriyonun meydana geldiği kültür ortamının yetersiz olması
  • Kadınlarda rahim iç duvarına olumsuz etki eden yapısal sebepler,
  • Kadındaki rahim içindeki , polip gibi oluşmaların mevcudiyeti,
  • Çikolata kisti durumu,
  • Tüplerde tıkanıklık olması,
  • Rahim içinde sıvı birikmesi ve şişme durumunun yaşanması durumları oluyor.

Kişilerin deneyimli, yetenekli ve uzman doktorların  uygulayacağı doğru tedavi ile tanı yöntemleri ile oranının da artış gösterdiği görülüyor. Tedavide  görülen bu sebeplerin dışında ise anne ve baba adayları da tedaviye katılmalı ve sigara, alkol ya da diğer zararlı faktörleri kullanmamaları gerekmektedir. Kişilerin kendilerini enfeksiyondan korumalarının yanı sıra  yaz aylarında tedavi sürecini tercih etmeleri kış aylarına göre fazla tercih edilmektedir.

Son Güncelleme: 02.08.2018 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81