Kıl Dönmesi Nasıl Çıkarılır?

Kıl Dönmesi Nasıl Çıkarılır?

03 Şubat 2018 Cumartesi 16:59
Kıl Dönmesi Nasıl Çıkarılır?

Başlığı dikkat ederseniz çıkarılması gereken bir sorun olduğunu anlarsınız. Evet kıl dönmesi aslında bir hastalık olmayıp, bazı ihmaller ve dikkatsizlikler sonucu belirli yaş grubunda görülen bir sorundur. Özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen kıl dönmesi (cilt altında toplanmış kıllar) cilt altında toplanan kıllar genelde saç ve vücudumuzdan dökülmüş olan tüylerdir.

Kıl dönmesi bazı ihmaller ve dikkatsizlikler sonucu belli yaşlarda görülen bir problemdir. Daha çok 15 -35 yaş arası erkeklerde cilt altında toplanmış kıllara kıl dönmesi denmektedir. Genelde saç veya vücudun farklı bölgesinden dökülen kıllar pilonidal sinüs oluşumuna sebep olur.

Öncelikle kıl dönmesi nasıl oluşur, sorusuna cevap verelim. Kıl dönmesi (pilonidal sinüs) aşırı kilolu, fazla terleme sorunu yaşayan insanlarda sık sık karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Saçların yenilenmesi döngüsü için her gün ortalama 50 ve ya 100 tel saç dökülür. Ense kısmından dökülen saç kılları yapılan hareket sonucunda kuyruk sokumu bölgesine gider.

İnsanoğlunda doğuştan gelen görünmeyecek kadar küçük milyonlarca delik bulunur .Kuyruk sokumuna düşen saç ve sırt kılları zamanla birikir. Biriken kıllar gözle göremediğimiz delikler sayesinde kendilerine yol bulur ve cilt altında toplanır. Bu durum ilk zamanlarda herhangi bir sorun yaratmasa da devamlı deri altına giren kıllar ağrıya ve ilerleyen dönemlerde enfeksiyona neden olur.

Kıl dönmesi iç çamaşırında ıslaklık, hoş olmayan koku, kuyruk sokumunda ağrı, makat bölgesinde kaşıntı ve akıntı gibi belirtiler verir.

Kıl dönmesi sorununuza sakın ilaç ve bitkisel karışımlarla çözüm aramayın . Pilonidal sinüs rahatsızlığın tek çözümü yumağın çıkarılmasıdır. Kıl dönmesi tedavilerinde cerrahi işlemlerin yanında artık ameliyatsız tedaviler de kullanılmaya başlanmıştır. Genel cerrah makat problemine karşı deneyimli bir hekime başvurulmalı en kısa sürece tedavi olunmalıdır.

İlerleyen kıl dönmesinde şikayetler belirgin bir şekilde artar ve günlük yapılması gereken işler ertelenir. Birey otururken şiddetli ağrılara maruz kalır.Kuyruk sokumunda bulunan ve pilonidal sinüs hastalığı olarak bilinen hastalık ta kuyruk sokumunda bulunan kıl dönmesi delikelerinin ağzında bulunan kıllar ara ara cımbızla çekilip temizlenebilir. Hastanın bunu yapması zor olduğundan bu konuda bir yakınınından yardım alınabilinir.Deliğin ağzındaki kılların temizlenmesi hastalığın geçmesine neden olmaz ama kıl dönmesi işlemi olana kadar hastayı rahatlatabilir ve enfeksiyon oluşmasını engelleyebilir.Yani delikelrin ağzında bulunan kılların temizlenmesi tedavi edici değil önleyici bir uygulamadır.

Kıl dönmelerinde hastalığın bulunduğu yerin sıkılması hastalığı tedavi etmeyeceği gibi var olan durumun daha da ağırlaşmasına ve apse yani iltihap oluşmasına neden olabilir.O yüzden bu tür durumlarda mutlaka bir doktora başvurulması önerilir.

https://kildonmesi.gen.tr/

Son Güncelleme: 20.06.2018 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81