Hedef 5 milyon turist

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, bu sene 24’üncü kez kapılarını açan MITT Moskova Fuarı kapsamında, Türk turizmcilerle bir araya geldi.

Hedef 5 milyon turist

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, bu sene 24’üncü kez kapılarını açan MITT Moskova Fuarı kapsamında, Türk turizmcilerle bir araya geldi.

14 Mart 2017 Salı 22:33
Hedef 5 milyon turist
 Kültür ve Turzm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, bu yıl Rusya'dan 5 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini belirterek, bu hedefe ulaşabilmek için yapılması gerekenler konusunda turizmcilerin görüşlerini aldı…

Toplantıda Rusya pazarına dair açıklamalarda bulunan Yayman, bu sene Rusya’dan gelecek ziyaretçi sayısını 2014'ün de üstüne çıkararak 5 milyon seviyesine ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. Yayman, bu amaçla yapılması gerekenler hakkında turizmcilerin de görüşlerini aldı.
 ‘’Türk turizmcisi hangi yönüyle öne çıkıyor? Misafirperverliği, güler yüzü ve cömertliği ile.’’ diyen Yayman, ‘’Öyleyse, biz Rus turistleri bir kez daha ülkemize davet edelim. Bu sefer de hem İstanbul’a hem Kapadokya’ya davet edelim. Biz Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız.’’ ifadelerini kullandı.

ALPER ÖZKAN: SİYASİ KISITLAMALAR KALDIRILDI AMA…
 Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Alper Özkan:
 ‘’Rusya'da turizm sektöründe başarılı olmamızın nedeni Türk tur operatörlerinin pazara hakim olması. Elbette, burada kamunun desteği de çok önemli.
 Mevcut durumda, siyasi kısıtlamalar kaldırıldı, ancak önemli bir problem devam ediyor. O da mülkiyet sorunu. Yani Türkler hala kağıt üzerinde bu şirketlerin sahibi değiller. Rusya, hala iç destinasyonların geliştirilmesi ve dövizin yurt içinde kalması politikasını sürdürüyor. Ayrıca kamu çalışanlarına dönük seyahat yasağı devam ediyor.
 Acenteler Türkiye olmadan yaşayamıyorlar. Rusya turizm sektörü de Türkiye’den ciddi para kazanıyor. Dolayısıyla Türkiye kapalı iken herkes çok para kaybetti.
 Tanıtım konusunda elimizden geleni yapıyoruz ama söz konusu reklam olduğunda ‘yeterli’ diye bir kavram asla yoktur.
 Tanıtımlarımızı yaparken, geleneksel reklam yöntemlerini de kullanıyoruz. Büyük gazetelerle ekler yapıyoruz. Yani, elimizden geldiği kadar reklamın tüm mecralarını kullanmaya çalışıyoruz.

‘ÇOK CİDDİ POTANSİYEL VAR, DAHA DA BÜYÜTEBİLİRİZ’
 Pazara dair çok ciddi araştırmalar yaptık. Eğer yeni bir kısıtlama olmazsa, Rusya'da Türkiye'nin rakibi yok. Biz hala Rusya'da birinci destinasyonuz. Çok büyük potansiyel var ve daha da büyütebiliriz.’’

 HÜSEYİN DİRİÖZ: RUBLE İLE ÖDEME RUSYA EKONOMİSİNİ BÜYÜTÜR
Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz:
‘’Biz de büyükelçilik olarak turizm sektörüne her türlü desteği vermeye hazırız. Turizmde hedeflerimiz var bu hedeflere ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.
Rusya'da ekonomi daha stabilize bir hale gelmeye başladı ve bu yıl hafif bir büyüme bekleniyor. Ruble ile ödeme imkanları gelişirse bu büyümeye daha fazla etki edecektir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Birden bire değil ama belirli bir periyotta vizelerin kaldırılması bekleniyor. Putin de tatilini Antalya'da geçirdiğini söyleyerek Ruslara bir motivasyon verdi.’’
Turizmcilerin görüşlerinin ardından toplantıyı sonlandıran Bakan Yardımcısı Yayman, şunları söyledi:
‘’Bu toplantının benzerini geçtiğimiz günlerde İran'da yaptık ve çalışmalarımız neticesinde charter uçuş izinlerini aldık. Rusya'da da hedefimiz 5 milyon. Yetmez ama evet diyoruz. Bunu siz turizmciler başaracaksınız. Devletin burada sadece hakem rolü var. Sık sık sektörle bir araya gelmek istiyoruz. Ukrayna fuarından sonra da böyle bir masa etrafında oturup yeni bir yol haritası oluşturacağız. Son olarak ‘Yes ve can’ demek istiyorum.’’
Son Güncelleme: 14.03.2017 22:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81