‘Dış’ta talep artında ‘iç’te fiyatlar da arttı

Oteller, iç ve dış pazarda artan talep üzerine geçen yıl dibe vuran fiyatları kademeli biçimde artırmaya başladı.

‘Dış’ta talep artında ‘iç’te fiyatlar da arttı

Oteller, iç ve dış pazarda artan talep üzerine geçen yıl dibe vuran fiyatları kademeli biçimde artırmaya başladı.

30 Ocak 2018 Salı 20:24
‘Dış’ta talep artında  ‘iç’te fiyatlar da arttı

Yurtdışında Rusya’da birinci dönem erken rezervasyonun şubat ayında sona ermesi ile birlikte fiyatlarda artış olacağı Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde de kısmi artışlar için hazırlıklar yapıldığı belirtiliyor. Bu arada iç pazarda fiyatlar, dış talepteki hareketlenme üzerine şimdiden arttı. 
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre yurtiçi turların fiyatlarında 2017’de bir önceki yıla göre yüzde 16'ya varan oranda artış yaşandı. Paket turların en çok ilgi gördüğü yaz aylarında fiyat artışı 2017'de 2016'ya göre yüzde 26,4 olarak ölçülürken, son 5 yılda yüzde 55'e çıkıyor. Seyahat acenteleri, iç pazarda erken rezervasyon kampanyalarından sonra yaz döneminde fiyatlarda yüzde 20-25 oranında artış olabileceğini söylüyor.
DIŞ TALEP ARTIYOR, İÇ PAZAR İÇİN ODA BULMAK ZORLAŞACAK
Özellikle Almanya'da Türkiye satışlarında görülen yükselişin diğer pazarlara yansıması ile iç turizm ağırlıklı çalışan firmalar, dış talepteki artışın otelcileri iç pazarı ikinci plana atmasından endişeli.

 Türkiye’de iç turizm pazarının bu yıl hem tüketici hem de firmalar için geçen yıla göre daha zor olacağı savunuluyor. İç turizm ağırlıklı çalışan firmalar,  dış talepteki artış nedeniyle otellerin iç pazara yeteri kadar oda vermeyebileceğini söylüyor.
 Firmalar buradan hareketle peş peşe yaptıkları açıklamalarla tatilcilere seslenerek erken rezervasyon yapmalarını, gecikme halinde oda bulmakta zorlanacaklarını, bulunan yerlerin de daha pahalı olacağını söylüyor.
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81