Burhan Sili: Yeni sezonda ciddi artışlar söz konusu

2018 turizm sezonunu değerlendiren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili,” Avrupa dahil olmak üzere ciddi artışlar söz konusu. Buda gösteriyor ki biz 2023 hedeflerimizi çok daha kısa sürede bu istikrarı devam ettirerek ulaşma şansına sahibiz” dedi.

Burhan Sili: Yeni sezonda ciddi artışlar söz konusu

2018 turizm sezonunu değerlendiren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili,” Avrupa dahil olmak üzere ciddi artışlar söz konusu. Buda gösteriyor ki biz 2023 hedeflerimizi çok daha kısa sürede bu istikrarı devam ettirerek ulaşma şansına sahibiz” dedi.

21 Şubat 2018 Çarşamba 22:43
Burhan Sili: Yeni sezonda  ciddi artışlar söz konusu

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından başlayan süreçte Rus turistin gelmemesi, terör olayı ve farklı etkenlerle 2017 turizm sezonunu yaşananların izlerini silmeye çalışan turizmciler, 2018 sezonundan ümitli.  
Turizm sezonu değerlendiren ALTİD Başkanı Burhan Sili, 2016 yılı turizm sezonunda Türkiye ve Akdeniz bölgesi olarak ciddi sıkıntılar yaşadıklarını aktardı. Sili,” 2016 yılında 6 milyon civarında paket tur satın alan misafirimiz oldu. Ama 2017 sezonunda çok ciddi bir gelişmeyle bu rakamı 10.5 milyon seviyesine tekrar çıkarma başarısını gösterdik. Tabi bu sayısal anlamda gerçekleşen gelişme bizim en önemli pazar kaynağımız olan Almanya ve orta Avrupa… Özelikle Avrupa pazarında yine gerileme olmasına rağmen gerçekleşmiş bir artış. Bu kaynak pazarında bizler açışından turizm sektöründe son derece önemli olduğu bilinciyle çalışmalarımızı da o yönde yoğunlaştırdık. Tabi 2017 sezonunda sayının artması noktasında Rusya ve Rusya’ya bağlı ülkelerin çok büyük etkisi oldu. Baktınız zaman 2017 sezonu Antalya ve Alanya bölgesi için toparlanma süreci oldu. Bu tabi gelirler anlamında aynı oranda gerçekleşmedi” dedi. 

“Avrupa pazarlarında ciddi artışlar var”
2018 turizm sezonun nasıl olacağına da değinen Burhan Sili, ciddi artışlar söz konusu olduğunu söyledi. Sili,”2018 sezonunda görünen o ki şuana kadar takıldığımız tüm fuarlar ve yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde tüm bu pazarlarda Avrupa dahil olmak üzere ciddi artışlar söz konusu. Tabi Avrupa’da çok ciddi bir gerileme vardı. Burada yüzde 50 gibi bir yükselme olacağı düşünüyor. Antalya ve Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na inen 10.5 milyon civarında misafirimizin bu sene 12.5 milyon civarında olacağını tahmin ediyoruz. Hem Avrupa’dan hem de Rusya ve Rusya’ya bağlı olan ülkelerden talep azalması söz konusu olmayacağı gibi orta Avrupa pazarından da ciddi bir geri dönüş söz konusu. Ağırlık olarak İngiltere ve doğu Avrupa pazarlarında da ciddi artışlar var. Yani yüzde 40 ila yüzde 60 arasında artışlar olacak. Ama biz 2014 turizm sezonu sayılarını geçme gibi bir sürece girmiş bulunuyoruz. Buda gösteriyor ki biz 2023 hedeflerimizi çok daha kısa sürede bu istikrarı devam ettirerek ulaşma şansına sahibiz” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81