Alanya GZP'ye Ukrayna müjdesi

Türkiye ile Ukrayna arasında yeni bir anlaşma yapıldı. Buna göre iki ülke arasındaki tarifeli uçuş sayıları arttırıldı. Alanya-GZP Havalimanı da uçuş yapılacak havalimanları arasına eklendi.

Alanya GZP'ye Ukrayna müjdesi

Türkiye ile Ukrayna arasında yeni bir anlaşma yapıldı. Buna göre iki ülke arasındaki tarifeli uçuş sayıları arttırıldı. Alanya-GZP Havalimanı da uçuş yapılacak havalimanları arasına eklendi.

30 Mart 2021 Salı 14:55
Alanya GZP'ye Ukrayna müjdesi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna ile Türkiye arasındaki tarifeli uçuş sayılarının arttırıldığı bildirildi. Bununla birlikte Alanya-GZP Havalimanı'na artık Ukrayna'ya gidiş geliş tarifeli uçuş yapılacak. Ukrayna ve Türkiye arasında karşılıklı hava yolu seferleri Alanya GZP - Kiev hattı için haftalık 14 sefer düzenlenecek. Alanya GZP ile Dnipropetrovsk, Odessa, Simferopol, Donetsk, Kharkiv, Lviv, Sivastopol, Kherson, Nikolayev, Vinnytsia, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk, Zaporizhzhya için haftalık 7’şer sefer yapılacak. Alanya GZP ile Ukrayna arasında haftada toplam 105 sefer gerçekleştirilecek.

SHGM'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Türkiye ile Ukrayna Sivil Havacılık Otoriteleri arasında, sivil havacılık alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile temaslar gerçekleştirildi. ''Bu kapsamda, Genel Müdürlüğümüz ile Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi arasında gerçekleştirilen yazışmalar neticesinde; Antalya- Gazipaşa, Türk Havayolu Şirketleri için ülkemizdeki çıkış noktaları arasına eklendi ve Ukrayna Havayolu Şirketleri için de ülkemizdeki varış noktaları arasına eklenmiş oldu.

İki Ülke arasında, sivil havacılık işbirliğinin geliştirilmesi amacına matuf yapılan bu değişiklik ile; Türk Havayolu Şirketleri  İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Dalaman, Bursa, Adana ve Alanya GZP'den çıkış yaparak Kiev, Dnipropetrovsk, Odessa, Simferopol, Donetsk, Kharkiv, Lviv, Sivastopol, Kherson, Nikolayev, Vinnytsia, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk ve Zaporizhzhya’ya sefer düzenleyebileceklerdir.

Buna mukabil, Ukrayna Havayolu Şirketleri ise Kiev, Dnipropetrovsk, Odessa, Simferopol, Donetsk, Kharkiv, Lviv, Sivastopol, Kherson, Nikolayev, Vinnytsia, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk ve Zaporizhzhya’dan çıkış yaparak İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Dalaman, Bursa, Adana ve Alanya GZP'ye sefer düzenleyebileceklerdir.

Gazipaşa-Kiev hattı için haftalık 14 frekans, Gazipaşa ile Ukrayna’daki diğer noktalar (Dnipropetrovsk, Odessa, Simferopol, Donetsk, Kharkiv, Lviv, Sivastopol, Kherson, Nikolayev, Vinnytsia, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk, Zaporizhzhya) için haftalık 7’şer frekans anlaşmaya eklenmiştir. Ayrıca Bodrum-Kiev hattı için mevcut olan haftalık 7 frekans, 14 frekansa çıkarılmıştır. Bu kapsamda, ilave 1 nokta ve toplam 112 frekanslık kazanım elde edilmiştir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81