'Küçük esnafın yüzü gülmez'

'Küçük esnafın yüzü gülmez'

07 Eylül 2016 Çarşamba 23:37
'Küçük esnafın yüzü gülmez'
Kurban Bayramı tatilinde Alanya'da turist patlaması beklenirken oda başkanları küçük esnafın bu doluluktan yeteri kadar faydalanamayacağını söyledi.
 
Kurban Bayram tatilinde otellerdeki doluluk oranının yüzde yüzlere yaklaşması beklenirken, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Nuri Demir ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci doluluk genel anlamda büyük otellerde olacağını ve bu doluluğun küçük esnafa katkı sağlamayacağını ifade etti.
 
'KÜÇÜK ESNAF GÜLMEZ ANCAK TEBESSÜM EDER'
Konu ile ilgili görüş bildiren ALESO Başkanı Nuri Demir, "Kurban Bayramı tatili tabi ki esnafımıza bir nebze olsun nefes aldırır, ancak bu nefes alma ancak cep harçlığı kıvamında kalır. Esnafın sezondan kalma borçlarını, çeklerini ödeyecek bir para kazanmasını asla beklemiyorum. Kısaca bayram esnafı güldürmez ancak tebessüm ettirir diyebiliriz. Bu sezonu maalesef artık kaybettik. Önümüzdeki sezona çok daha ciddi hazırlanmamız gerekiyor" dedi.
 
SİCİL AFFI VURGUSU
Başkan Demir, sicil affı konusunun da bir an önce halledilmesi gerektiğini vurgularken, "Bakan Çavuşoğlu'na Alanya'da gerçekleştirdiğimiz toplantıda sicil affı ile ilgili isteklerimizi ifade etmiş, bu konu ile ilgili bir dosyada sunmuştum. Konu tarafından oldukça da önemsendi. Ancak 15 Temmuz darbesi ve Türkiye'nin içinden geçtiği durum bu konunun ertelenmesine sebep oldu. Ama esnafımızın içindeki zor durumdan kurtulması için sicil affının mutlaka getirilmesi gerekiyor. Tabi ki yüksek miktarda borçları olanların borçları affedilmesin ama düşük miktardaki borçlardan kaynaklanan sicil bozuklulukların mutlaka affedilmesi gerekiyor ki esnafımız kredi alabilsin ve tefecilerin eline düşmesin" diye konuştu.
 
KÜÇÜK OTELLERE FAYDA SAĞLAMAZ
Kurban Bayram tatili ile ilgili görüşlerine baçvurduğumuz Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, doluluğun büyük otellerde olacağı vurgusunu yaparak, "Alanya'da yaklaşık yüzdce 90 oranında bir doluluk bekleniyor. Ben de aynı beklentinin içerisindeyim ancak bu bayram rakamlar özellikle yerli de Ramazan Bayramı'nın gerisinde kalacaktır. Otellerdeki doluluklarda maalesef büyük ölçekli otellerde olacak. Bu durum benim odama kayıtlı oteller için üzücü bir durum" diye konuştu.
 
YERLİ TURİST BÜYÜK OTELLERE KAYDI
Yerli turistlerin de büyük kompleksleri tercih ettiğini ifade eden Değirmenci, "Daha önceki sezonlarda büyük oteller yabancı turistlerle dolduğu için, yerli misafirlere pek fazla ilgi gösterilmiyordu. Yerli turistlerde, bizim odamıza üye olan apart ve pansiyonlara yöneliyordu. Ancak bu yıl büyük oteller yerli yönelmek durumunda kaldı ve paket fiyatlarlarla yerli turistleri de kendi otellerine çekti. Küçük ölçekli otellerin bu rekabete katılması mümkün değil. O yüzden bayram sürecinde de kapı müşterilerinden başka şansları yok" dedi.

 Berker Pakna
Son Güncelleme: 07.09.2016 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81