Merih transferinin detaylarını açıkladı

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Merih Demiral'ın zorunlu satın alma opsiyonuyla Sassuolo takımına transfer olmasının detaylarını, "Sassuolo takımı küme düşerse futbolcu sezon sonu bize geri dönecek. Takım ligde kalırsa satın alacak ibaresi var. Kulübün de küme düşme durumu yok" diye açıkladı.

Merih transferinin detaylarını açıkladı

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Merih Demiral'ın zorunlu satın alma opsiyonuyla Sassuolo takımına transfer olmasının detaylarını, "Sassuolo takımı küme düşerse futbolcu sezon sonu bize geri dönecek. Takım ligde kalırsa satın alacak ibaresi var. Kulübün de küme düşme durumu yok" diye açıkladı.

31 Ocak 2019 Perşembe 20:41
Merih transferinin  detaylarını açıkladı

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanyaspor Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında transfer, Galatasaray maçı, Merih Demiral'ın transferi ve maddi konularda açıklamalarda bulundu. Takımdan ayrılan futbolcularla ilgili bilgi veren başkan Çavuşoğlu, "Filipe Augusto ve Maniatis ile yollarımızı ayırdık. Şuanda Bobo'nun durumu netlik kazanmadı. Sakatlığı süren Mbilla da görüşmemiz sürüyor. Aslında sözleşmeyi feshetme anlamında daha önce anlaşmıştık ama değişebiliyor. Barış Başdaş'ı kiraya verdik" dedi. 
ÖDEMELERİ ZAMANINDA YAPIYORUZ
Galatasaray maçını da değerlendiren başkan Çavuşoğlu, "Galatasaray hazırlıkları devam ediyor. Önümüzde zorlu bir maç var. Geçen hafta Ankaragücü maçında galip gelmek önemliydi. Galatasaray zorlu bir rakip ama zaten her maç zordur. Önemli olan sahada yaptığın mücadeledir. Biz de en iyi şekilde maça hazırlanıp, puan ve puanların peşinde olacağız. İyi bir futbolla da amacımıza ulaşmak istiyoruz. Ligde önümüzde 4 zor maç var. Bir an önce 30 puanın üstüne çıkmamız lazım. Takımımızın herhangi bir maddi sıkıntısı yok. Ödemelerimizi zamanında yapıyoruz. Futbolcularımızın da bizim 9 yıllık dönemimizde hiç bir sıkıntısı olmadı. Olmaması için de çalışıyoruz" diye konuştu. 

 MERİH MANEVİ OĞLUMDUR
Merih Demiral transferini de değerlendiren Çavuşoğlu, "Merih'e ayrı bir parantez açmamız gerekiyor. Kendisi U21 Milli takımında oynayan bir futbolcumuzdu. Alanyaspor'a gelmeden önce bir hukukumuz vardı. Kendisi manevi oğlumdur. Lizbon'da oynarken de görüşmelerimiz vardı. Milli maçlarda da oldu. Kendisini ücretsiz ve kiralık olarak getirdik. Yıllık 150 bin Euro gibi bir rakama, hiç para konuşmadan buraya imza attı. 3,5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla da bize gelmişti. Burada menajeriyle iyi diyaloğum, kendisi ile abi kardeş, baba oğul ilişkisi vardı ve tereddüt etmeden Alanyaspor'a geldi. Burada amacımız Türk futboluna hem Merih gibi bir oyuncuyu kazandırmak, hem de Alanyaspor'da kiralık olmasına rağmen satışı yaparak Alanyaspor'a para kazandırmaktı. Geldiği günden beri de bunu konuştuk. Merih'in Alanyaspor'da ortaya koyduğu futbol ile İtalya'nın çok önemli kulüplerinden birinden teklif geldi. Daha önceden yazılıp çizildi ama gerçeği yansıtmıyordu. Resmi bir şey olmadan da biz de bir açıklama yapmadık. Bazen anlaşmana rağmen transfer olmayabiliyor. Türk futboluna ve milli takımına çok önemli bir oyuncu kazandırdık. 4-5 ayda kulübümüze ciddi para kazandırdık" dedi.
MERİH TRANSFERİNİN DETAYLARI
Merih Demiral'ın kiralık olarak Sassuolo takımına transfer olmasının nedenini de açıklayan başkan Çavuşoğlu şöyle konuştu: "Sassuolo takımı küme düşerse futbolcu sezon sonu bize geri dönecek. Takım ligde kalırsa satın alacak ibaresi var. Kulübün de küme düşme durumu yok. Söz verilmiş ve kağıt üzerinde son imzalara kalmıştı ve biz de son maçta oynatma müsaadesi aldık. Merih de son maçta oynayacağını söyledi ve 'son görevimi yapacağım' dedi. Yaptı ve uğurladık. Yolu açık olsun. Türkiye'de ise 'Alanyaspor'dan başka hiç bir kulüpte de oynamak istemiyorum' dedi. Teklifler vardı ama Avrupa hedefi vardı. İyi bir kulübe gitti. Başarılı olacaktır. Ayrıca Merih'in Sassuolo takımından başka bir kulübe transfer olması durumunda ise yüzde 12,5 pay alacağız." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81