Alanyaspor tam gaz: 3-1

Alanyaspor, İstanbulspor ve Beşiktaş'tan sonra Samsunspor'u da yenerek üç maçlık galibiyet serisi yakaladı. Alanyaspor, bu galibiyetle 2024'e umutlu giriyor.

Alanyaspor tam gaz: 3-1

Alanyaspor, İstanbulspor ve Beşiktaş'tan sonra Samsunspor'u da yenerek üç maçlık galibiyet serisi yakaladı. Alanyaspor, bu galibiyetle 2024'e umutlu giriyor.

25 Aralık 2023 Pazartesi 21:50
Alanyaspor tam gaz: 3-1

Trendyol Süper Lig’in 18. hafta maçında küme düşme potasındaki iki takım, Akdeniz ekibi Alanyaspor ile Karadeniz ekibi Samsunspor Oba Stadı’nda karşılaştı. Maça daha hırslı bir oyunla başlayan Alanyaspor, 14’üncü dakikada sağ kanattan gelişen Oğuz Aydın’ın asistinde Yusuf Özdemir ile gol perdesini açtı. Rakip kaleye kanat organizasyonlarıyla yoklayan Alanyaspor, 27’nci dakikada bu kez Yusuf Özdemir’in asistinde Oğuz Aydın, ilk gole benzer bir golle farkı 2’ye çıkardı. Maçta ilk devre Alanayspor’un 2-0 üstünlüğü ile geçildi.

JANVİER GALİBİYETİ MÜHÜRLEDİ
İkinci devrede Samsunspor, iki oyuncu değişikliği ile başlarken Alanyaspor, ilk yarıdaki kadroyla başladı. Bu devrede daha çok savunmada kalan Alanyaspor hızlı ataklarla rakip kaleye gitti. Konuk ekip, Alanyaspor savunmasını aşmakta zorlanırken, 87’nci dakikada M.Marius’un kafa vuruşunda farkı 1’e indirdi. Konuk beraberlik için umutlanırken, Alanyaspor’da oyuncu değişiklikleriyle skoru korumak istedi. Maçta uzatma süresi oynanırken Samsunspor, çok adamla ileride yakaladı ve Fidan Aliti’nin asistinde Nicolas Janvier farkı yeniden 2’ye çıkaran golü kaydetti.

Maçtan Dakikalar:
10. dakikada Holse Justesen’in pasında Marius Mounddilmadji ceza sahası dışından yerden bir şut çıkardı. Bu şutta meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
13. dakikada Jure Balkovec’in kullandığı serbest vuruşta Leroy Fer kafayla indirdi. Leroy Fer’in indirdi topu penaltı noktası üzerinde kontrol eden Richard’ın zayıf şutunu kaleci Okan Kocuk rahatlıkla kontrol etti.
14. dakikada sağ kanattan gelişen hızlı atakta Oğuz Aydın son çizgiden içer sert kestiği topa arka direk Yusuf Özdemir ayak koydu ve fileleri havalandırdı. 1-0
27. dakikada Leroy Fer’in ara pasında soldan Yusuf Özdemir, ceza sahasına girerken topu arka direğe kesti. Arka direğe hareketlenen Oğuz Aydın’ın gelişine sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0
35. dakikada Olivier Ntcham’ın pasında M.Marius’a şut fırsatı vermeyen Yusuf Özdemir’in dokunuşunda top Yunus Emre’de kaldı. Ceza yayı üzerinden bu oyunun şutunda top üst direkten oyun alanına döndü.
42. dakikada Efecan’ın ara pasında Yusuf Özdemir soldan hızla ceza sahasına girdi. Bu oyuncu ceza sahası içerisinde çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
45. dakikada Efecan’ın pasında sağdan Oğuz Aydın rakip ceza sahasına yaklaşarak arka direğe kavisli bir orta gönderdi. Bu pozisyonda Yusuf Özdemir’in gelişine vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

51. dakikada Balkovec’in soldan kullandığı köşe vuruşunda Fidan Aliti, topa altı pasta ayak koydu. Bu vuruşta top yakın mesafeden auta gitti.
69. dakikada soldan Yusuf Özdemir rakibinden topu kurtardı ve son çizgiden ceza sahasına gönderdiği topu Oğuz kontrol etti. Önü kapanan Oğuz, Novais’e kazandırmak istediği top yeniden önünde kalınca istediği gibi vuramadı ve meşin yuvarlak kaleci Okan Kocuk’ta kaldı.
87. dakikada Holse Justesen’in soldan ortasında arka direkte M.Marius’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1
90+ dakikada Samsunspor çok adamla hücumda yakalandı. Fidan Aliti’nin pasında topla kendi yarı sahasından çıkan Nicolas Janvier, rakip ceza sahasına yaklaşır yaklaşmaz sert ve düzgün bir şut çıkardı. Bu şutta meşin yuvarlak ağları havalandırdı. 3-1
90+ dakikada Marius M. nin çaprazdan şutunda kaleci Ertuğrul, topu üst direğin dibinde tokatlayarak kornere çeldi.

Stat: Oba
Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Ceyhun Sesigüzel, Cem Özbay
Alanyaspor: Ertuğrul, Reis Lima, Fidan Aliti, Balkovec, Haderjojaj (dk89 Loide Augusto) Efecan, Leroy Fer, Novais (dk89 Janvier), Oğuz Aydın (dk89 Carlos Aduardo), Yusuf Özdemir, Richard (dk77 Fatih)
Samsunspor: Okan, Alim Öztürk (dk46 Van Drongelen), Soner (dk46 Enes Albak), Lubo Satka, Bennasser, Olivier Ntcham, Emre Kılınç (dk70 Ercan Kara), Flavien Tait (dk70 Moryke Fofana), Carlo Holse, Yunus Emre (dk87 Nany Dimata), Marius Mouandilmadji
GOL: dk14 Yusuf Özdemir, dk27 Oğuz Aydın, N.Janvier ALANYASPOR – dk87 Marius Moundilmadji SAMSUNSPOR
Sarı Kart: dk32 Richard ALANYASPOR – dk25 Soner, dk73 Benasser, dk77 Olivier Ntcham, dk90 Moryke Fofana SAMSUNSPOR

Son Güncelleme: 25.12.2023 21:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81