Alanya’da bisiklet dostu otel sertifikası alabilmek için başvuru

Türkiye’deki önemli turizm destinasyonlarından Alanya’da uygun tesisleriyle spor etkinliklerine de ev sahipliği yaparak bu alanda gelişiyor. İlçede bir otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm kriterlerini tamamlayarak bisiklet dostu otel sertifikası alabilmek için başvuru yaptı.

Alanya’da bisiklet dostu otel sertifikası alabilmek için başvuru

Türkiye’deki önemli turizm destinasyonlarından Alanya’da uygun tesisleriyle spor etkinliklerine de ev sahipliği yaparak bu alanda gelişiyor. İlçede bir otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm kriterlerini tamamlayarak bisiklet dostu otel sertifikası alabilmek için başvuru yaptı.

25 Nisan 2021 Pazar 16:18
Alanya’da bisiklet dostu otel sertifikası alabilmek için başvuru

Kuzeyinde Toros dağları, güneyinde Akdeniz'in bulunduğu Alanya, 80 kilometre uzunluktaki sahiliyle yerli ve yabancı turiste yılın her mevsimi tatil imkanı sunuyor. Deniz, kum, güneşin yanı sıra Kızılkule, Alanya Kalesi, Tersane, Tophane, Alarahan, Dim ve Damlataş mağarası gibi tarihi ve turistik yerleriyle dikkat çekerek binlerce turiste ev sahipliği yapan ilçede, spor turizmi alanında da her geçen gün gelişmeye devam ediyor. İlçede plaj voleybolu, triatlon, oryantiring, bisiklet yarışı gibi uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapılırken, tesislerde ise birçok spor dalından sporcular kamp yapıyor.

Bisiklet dostu otel için tanıtım toplantısı düzenlendi

Alanya hizmet veren Sunpark Hotels spor turizmini geliştirmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın istediği tüm kriterleri tamamlayarak bisiklet dostu otel sertifikasını alabilmek için başvuru yaptı.  Başvuru sonrası otelde düzenlenen tanıtım toplantısında otel yetkilileri, spor turizmini geliştirmek, ilçede yapılan bisiklet organizasyonlarının artmasını sağlamak için bu başvuruyu yaptıklarını anlattı. Tanıtım toplantısına Türkiye Bisiklet Milli Takım Menajeri Kairat Baigudinov, Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı, Spor Turizmi Birliği (STB) Başkanı Recep Şamil Yaşacan, Sunpark Otelleri Genel Koordinatörü Ekrem Curnal, Bisiklet Turizmi Derneği Yönetim Kurlu üyesi Tolga Gündüz katıldı.

“Bisiklet organizasyonlarımız günden güne Alanya’mızda artmaktadır”

Tanıtım toplantısında konuşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nazif Emre Kıldırgıcı, tanıtım için önemli organizasyonların birçoğunun Alanya’da olduğunu belirterek, “Özellikle bisiklet organizasyonlarımız günden güne Alanya’mızda artmaktadır. Yol parkurlarımızın çeşitliliği, yol bisikleti ve dağ bisikleti için alternatifi olması Alanya’mızı artan bir hızla turizm ve özellikle bisiklet sporu anlamında bir merkez haline getirmektedir” dedi.

“Bakanlığımız bu konuda önemli ataklar yaptı”

Spor Turizmi Birliği (STB) Başkanı Recep Şamil Yaşacan, “Devletimizin de, Turizm Bakanlığımızın da istediği nitelikli turist dediği gold turizmi gibi böyle bir müşteri kitlesi var. Türkiye daha bu turistle tanışmadı. Şu anda 52 milyar olan ciro, öyle bir grup şu ana kadar Türkiye’ye gelmiş değil. Gelen olursa bile yüzde 0,1 gibi düşünebiliriz. Ama bakanlığımızın atağıyla bisiklet dostu otel sertifikası vererek şu anda ülkemizde bir değer oluşturmaya çalışıyor. Nitelikli turist değeri oluşturmaya çalışıyor çünkü ucuz müşteri olarak bölge olarak da ülke olarak da yorulduk” diye konuştu.

 “Alanya’mızda turizmi geliştirmek istiyoruz”

Otelin Genel Koordinatörü Ekrem Curnal kışın da Alanya’da turizmi geliştirmek istediklerini belirterek, “Bakanlığımızın ön gördüğü bisiklet dostu otel sertifikasını Sunpark otellerinde yatırımını bilgilendirmek için buradayız. Dünyada bisikletle ilgili 52 milyar euroluk bir pasta var. Bu pastadan ülkemizin de pay alması amacıyla bakanlığın başlattığı sertifikasyonu tamamlamış durumdayız. Danışman firmalarımız ve sporcularımızla birlikte bu konuda bir tanıtım yaptık. Bununla ilgili Alanya’mızın büyük bir potansiyeli var. Onu da değerlendirmek istiyoruz. İnşallah özellikle kışın Alanya’mızda turizmi geliştirmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarda emekleri olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. İnşallah ülkemiz, Alanya için hayırlısı olur”  ifadelerini kullandı.

“Alanya'da bu anlamda çok önemli imkanlar var”

Türkiye Milli Takımı antrenörü Kairat Baigudinov de turizm ve bisikletin farkındalaştırılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Türkiye deniz, kum, güneş turizminde önemli bir konuma sahip. Ama bisiklet ile turizmin farkındalaştırılması çok önemli. Türkiye’de özellikle Alanya'da bu anlamda çok önemli imkanlar var. Burada bizler kamp yapmaktan çok memnunuz ve buraya dünyadaki diğer arkadaşlarımızı da davet ediyoruz. Yiyecek, içecek, hava ve bisiklet ile ilgili yatırımlar gayet güzel. Burada da bisiklet sporu yapmak için güzel bir atmosfer var. Avrupa ile kıyasladığınızda arada bir fark var. Ayrıca Tokya olimpiyatlarına katılacağız ve olimpiyatlar da bisiklet turu ile başlayacak. Biz de Türkiye olarak ona hazırlanıyoruz inşallah başarılı sonuçlarla döneriz.”

Son Güncelleme: 25.04.2021 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81