Yücel Apaydın: Er, seçimde çalıştığını ispatlasın istifa edeyim!

İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, Hilmi Er ile ilgili olarak, “Görevden alma olursa şuna emin olun Hilmi Er asla atanmaz. Bakın 2 seçim geçirdik bu insanlar o zaman neredeydi? ? Kim gördü bu adamları 2 seçim geçirdik. seçim süresince çalıştıklarına dair bir tane fotoğrafını koysun ortaya da ben gönüllü bırakıvereyim ilçe başkanlığını" dedi.

Yücel Apaydın: Er, seçimde çalıştığını ispatlasın istifa edeyim!

İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, Hilmi Er ile ilgili olarak, “Görevden alma olursa şuna emin olun Hilmi Er asla atanmaz. Bakın 2 seçim geçirdik bu insanlar o zaman neredeydi? ? Kim gördü bu adamları 2 seçim geçirdik. seçim süresince çalıştıklarına dair bir tane fotoğrafını koysun ortaya da ben gönüllü bırakıvereyim ilçe başkanlığını" dedi.

22 Haziran 2020 Pazartesi 17:43
Yücel Apaydın: Er, seçimde çalıştığını ispatlasın istifa edeyim!

İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın Haberalanya.com internet haber sitesi yetkililerinin sorularını yanıtladı. . Hilmi Er ve ekibinin art niyetli olduklarını, kazanamayacaklarını anladıkları için delege seçimini provoke ettiklerini, menfaat için siyaset yapmadıklarını söyleyerek, "Kongre yeniden yapıla bilir,  görevden alma ya da atama yapılabilir. Buna Genel Merkez karar verir. Ancak görevden alma olursa şuna emin olur Hilmi Er asla atanmaz. Bakın 2 seçim geçirdik bu insanlar o zaman neredeydi? ? Kim gördü bu adamları 2 seçim geçirdik. seçim süresince çalıştıklarına dair bir tane fotoğrafını koysun ortaya da ben gönüllü bırakıvereyim ilçe başkanlığını" dedi.

YÜCEL APAYDIN İLE DOBRA DOBRA

Haber Alanya: Hilmi Er tarafından  'Bundan sonra ki süreçte yeniden seçim olabilir  ya da Yücel Apaydın görevden alınabilir. Bunlar birer olasılık. Ancak ne olacağına dair kararı genel merkezimiz verir.' dedi. Sizce de görevden alınabilir misiniz?

YÜCEL APAYDIN: Bunların hepsi olabilir. Görevden de alınabilirim. Ancak neden alınacağıma bakmak gerekir.

HABER ALANYA: Delege seçimi sürecini kötü yönetmekten olabilir mi?

YÜCEL APAYDIN: Gerçekten süreci kötü yönetti isem olabilir. Ancak böyle bir şey olmadı. Burada genel merkezden gözlemci vardı. Arkadaşlar olayı provoke etmek için, üye olmayan insanlar burada 'benim üyeliğim neden yok' diye görevlileri meşgul etti. Oy kullanmaya çıkanlar aşağı inmedi. 1 oy kullanan 20 dakikada dışarı çıktı. Aşağıda ise sürekli karmaşa yaptılar. Bu noktaya getirmek için her türlü şeyi yaptılar. Biz ise elimizden gelini yaptık.

HABER ALANYA: kongrenin yeri yanlış mıydı? Düğün salonu ya da Cuma Pazarı meydanı olabilir diye size öneride bulunuldu mu?

YÜCEL APAYDIN: Yer yanlış değil. Ama burada art niyet olunca yer tabi ki yanlış olur. Yukarı oy kullanan kimse aşağı 20 dakikada OY kullanırsa, oy kullanmak için değilde olayları provoke etmek için burada durursa nere gitsen yer yanlış olur. Diğer türlü olsaydı bu kez, 'Sandıklar yolda değişti' derlerdi. bunlar ancak 69 köyün 5'inde delege adayı yazabiliyor. Büyük mahallelerde hiçbir şekilde çıkamıyorlar. Çünkü partili seçim sürecinde bunların hiçbirini yanında görmedi. Tamam bunların yaptığı 1000 kadar üye var. Ama 3 bin 500 üye ile gidiyoruz seçime. Bunlar aritmetiği bildiği için, bu yarışın içinden çıkamayacaklarına emin oldukları için ne yapsan aynı bahaneleri, ya da daha değişiklerini bulacaklardı.

HABER ALANYA: Bundan sonraki süreçte neler olur?

YÜCEL APAYDIN: Bundan sonraki süreçte genel merkez, gözlemci milletvekilimizin hazırlayacağı rapora bakar. Burada Hilmi Er'in yukarıya çıkıp listeleri eliyle aldığı, onun bunun her türlü rezilliği  yaptığı, aşağıda  masanın üstünde herkese yazılı pusula verdikleri hepsi tespitli fotoğraflarla kameralarla. Hilmi Er'in görevli kız çocuklarının yüzüne kağıt fırlattığı hepsi tespitli.

HABER ALANYA: İlçe kongresi için yeterli süre var mı?

YÜCEL APAYDIN: Genel merkezin bileceği bir konu.  '15 gün sonra delege seçimini yapın, arkasından hemen kongreyi yapın" derlerse ilçe kongresi yetişir. Öbür türlü yetişmez.

HABER ALANYA: Hilmi Er, genel merkez tarafından verilebilecek olasılıklar arasında 'Kongre olmazsa genel merkezden abiler gelir, atama yapabilir. Bu da bir olasılık ancak buna tabi ki genel merkez karar verir' dedi. size de böyle bir olasılık var mı?

YÜCEL APAYDIN: Evet olabilir. Ama Hilmi Er'i atayacaklarını zannetmiyorum. Herkes atanabilir ama Hilmi Er olmaz.

HABER ALANYA: Siz atanabilir misiniz?

YÜCEL APAYDIN: Ben zaten ilçe başkanıyım. Atanmama gerek yok.

HABER ALANYA: Alanya için kritik bir partisiniz. Bu gelişmeleri neye bağlıyorsunuz?

YÜCEL APAYDIN: Alanya'da partiyi kritik noktaya getirdiğimiz için bu tür sıkıntılar oluyor. Biz seçimlerin ardından bazıları gibi kapıları kapatıp, bağda bahçede çalışsaydık partimiz şimdi seçimi etkileyecek konumda olmazdı. Haftanın her günü burada partiyi açık tuttuk. Buraya gelen insanların taleplerini alıp onlar için elimizden gelin yaptığımız için partimiz buralarda. Ancak bunlar basına yansımıyor. Ülkede genel başkanımız ne durumda ise bizde o durumdayız.

HABER ALANYA: Bu yaşananlar partiniz açısından hiç iyi olmadı. Bu durumu nasıl telafi etmeyi düşünüyorsunuz?

YÜCEL APAYDIN: Herhalde iyi olmadı. Ben üzülüyorum. Gece gündüz 3 senedir partideyim. Ondan öncede kurulma aşamasında 2 yıl gece gündüz her şeyimi i feda ettim parti için. Seçimlerde partiye, partiliye selam vermeyen adamların organizasyonuyla parti merkeze çekilmeye çalışılıyor. 2 seçim geçirdik kim gördü bu adamları? Bir tane fotoğrafını koysun ortaya da ben gönüllü bırakıvereyim ilçe başkanlığını 

HABER ALANYA: Eskiden beraber siyaset yaptığınız sizin de desteklediğiniz MHP eski İlçe Başkanı Cafer Uyar'da, Hilmi Er'i destekliyor.

YÜCEL APAYDIN: Zamanında ben size bir açıklama yapmıştım. 'Onlar tavana, biz tabana' diye. Bizde Haber Alanya Gazetesi'nde manşet yapmıştınız. Biz Cafer Uyar'ın yanında idik. O zaman Cafer uyar masum çalışan bir adamdı. Ben arka planda onun nasıl biri olduğunu çok iyi bildiğim halde diğerleri ile hiç anlaşamadığımız için biz onu tutuk. Ama ben biliyorum ki gerçek anlamda topluma bakıp siyaset yapan insanlar hiç bir zaman kabul görmüyor. Birazcık kuyruğu dik tutabilen toplumumuzun kafasına göre siyaset yapmaya başlıyor. Cafer Uyar'da onlardan biri.

HABER ALANYA: Hem sizi, hem de Hilmi Er'i destekleyen bir kısım partililer rekabete Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in ismini karıştırarak "Adem Murat Yücel'in adayı' iddiasında bulunuyorlar. Bu konuda ne diyeceksiniz?

YÜCEL APAYDIN: Kim ben mi Adem Murat Yücel'in adayıyım? Bu karşımızdaki arkadaşlar üyelere giderek, 'Belediyede ne işiniz varsa çözeriz' diye üyeleri etkilemeye çalışıyorlar. Benim hiç kimseye 'Alanya Belediyesi'nde bir işiniz olursa gelin' demedim. Size isim vererek söyleyeyim. Mesela Ayhan Önal var. Ona gidip diyorlar kı 'Alanya Belediyesi'nde bir işin olduğunda biz hallederiz. Gel bize destek ver' diyorlar. Yani buna benzer daha bir çok konuşma var. Benim buraya geçtikten sonra böyle bir şey dediğimi bir tek Allah'ın kulu bunu kanıtlasın  yani 'Alanya Belediyesi'nden şu işini çözerim' dediğimi. Ben buraya geçtikten sonra böyle bir şey olmadı. 

YÜCEL APAYDIN:

Sizin haber siteniz vasıtasıyla bir şey söylemek istiyorum. Toplum bu tür film, fırıldaklara cevaz verdiği sürece bu işler yürümez. Ama önemli olan toplumun nerede durduğu. Bakın 69 köyden sadece 5'inde delege çıkarabiliyorlar. O da çok yakın akraba ilişkileri oldukları köyler. Mesela Çakallar, Alara, iki üç tane daha köy. Toplam 5 köyde delege çıkarabiliyorlar. Bu şartlarda adamlar yarışa girerler mi? Yaptıkları üyeler ısmarlama üyeler. O üyelere ulaşamadılar bile. Onlar bu işin yapılmaması için uğraştılar. Patronlarından kimlik alıp yazdırılan o adamlar gelip bunlar için oy bile kullanmadılar. Biz adam bile getirmedik. Otobüslerle adam getirdiler. Ona rağmen, onlar için kullanılan oy, getirdiklerinin üçte biri durumunda. Bizimkiler öğleden sonra geldikleri halde onlar bizim üçte birimiz durumundalar. Bunların getirdikleri üyeler bile "Bunların yaptığı rezillik'  dediler. Aralarında bize oy verenler bile oldu.

HABER ALANYA: Başkanlık yarışı için mücadeleye devam edecek misiniz?

YÜCEL APAYDIN: Arkadaşlarımla yarın bir toplantı yapacağım. Tabi ki devam diyoruz. Biz bu işi menfaat için yapmıyoruz. Biz bu işe başlarken ortada partinin sandalyesi yoktu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81