Vural'dan Güney'e eşbaşkan benzetmesi

MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural, Gökbel Yağlı Pehlivan Güreş Festivali öncesi uğradığı İlçe Teşkilatı’nda yaptığı konuşmada, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'e eşbaşkan benzetmesinde bulundu.

Vural'dan Güney'e eşbaşkan benzetmesi

MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural, Gökbel Yağlı Pehlivan Güreş Festivali öncesi uğradığı İlçe Teşkilatı’nda yaptığı konuşmada, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'e eşbaşkan benzetmesinde bulundu.

18 Ağustos 2014 Pazartesi 04:57
Vural'dan Güney'e  eşbaşkan benzetmesi
MHP İzmir Milletvekili ve Grup başkanvekili Oktay Vural Cumartesi günü düzenlenen Alanya Belediyesi Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi, MHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Osman Çetin ile birlikte gelen Vural’ı teşkilat önünde MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, İlçe Başkanı Cafer Uyar ve partililer karşıladı. 30 Mart seçimlerindeki MHP’li Adem Murat Yücel tercihlerinden dolayı Alanyalılara teşekkür eden Vural, hizmette MHP’nin farkının görüşeceğini söyledi. Alanya’nın Antalya kadar önemli bir kent olduğunu vurgulayan Vural, büyük projelerle hizmet edilmesinin gerektiğine dikkat çekti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Menderes Türel’in de Alanya’ya hizmet borcu olduğunu söyleyen Vural, “Muhakkak Alanya'nın sorunlarını çözecek şekilde irade kullanması, engel değil hizmet üretmesi gerekiyor” dedi. 
‘YATIRIM YAPILMAZSA SONUÇ BU OLUR’
Vural Alanya'da sık sık yaşanan elektrik kesintileri hakkında da konuşarak şunları söyledi: “Maalesef Alanya gibi dünyanın gözdesi olan bir şehirde günde 5-6 saat elektrik kesintileri meydana geliyor. Böyle bir şey yaşanmamalı. Alanya gibi turizmin kenti ve önemli gıda restoranlarının da olduğu bir yerde bu elektrik kesintileri gerçekten çok ciddi bir problem. Yani elektrik işletmelerini özelleştiriyorlar. Bunlar yatırım yapmadan Alanyalıların para yatırmasını bekliyorlar. Yatırım yapılmadığı zaman sonuç bu oluyor. Dolayısıyla Alanya'nın bu bakımdan muhakkak bu elektrik meselesini çözmesi gerekiyor. Yapılacak olan yatırımlar takip edilmeli. Çünkü Alanyalılar karanlığa mahkûm edilemez. Böyle bir şey olamaz. Hangi devirde yaşıyoruz” 
ALANYA’DA EŞBAŞKANLIK MI YAPACAKLAR
Antalya BŞB’nin Alanya Koordinasyon Merkezi açması ve Koordinatör olarak Hüseyin Güney’i ataması hatırlatılan Oktay Vural, bu durumun merkezi, yerel yönetim birlikteliği ve demokrasi açısından son derece zararlı olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’e tepki gösteren Vural, “Alanya'yı Alanyalılar yönetir. Kanunla sana verilmiş görevleri yapacaksın. Sen bunların amiri değilsin. Bunlar senin memurun değil. Sen Antalya Büyükşehir Başkanı olarak görevini yapacaksın. Buradakiler de kendi görevini yapacak. Buraya böyle atama ile belediye başkanı mı getirecekler. Bu gibi konularda buradaki vatandaşların tercihlerine saygı duyulmalıdır. Burada eşbaşkanlık mı yapacaklar” diye konuştu. 
‘ALANYA’NIN İRADESİNE SAYGI GÖSTERİN’
Güney’in görevini eşbaşkanlığa benzeten Vural, “HDP için BDP için eşbaşkanlığı getirmişlerdi. Şimdi onlar belediye başkanlıklarına eşbaşkan atıyorlar. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı da burada kendisine eşbaşkan mı atıyor? Dolayısıyla bu gibi konularda kaymakamlık nezdinde bir alternatif belediye oluşturmak doğru değildir. Bu bakımdan bu koordinasyonu belediye aracılığıyla gerçekleştirmek gerektiğini düşünüyorum. Alanya'nın bu iradesine saygı gösterilmeli. Alanya Belediye Başkanının açıkçası yapacağı icraatları koordineli bir şekilde büyükşehir belediyesini de kendi hizmet alanlarıyla ilgili yapması gerekenleri koordineli bir şekilde beraber, hep birlikte götürmeleri, getirmeleri kanaatindeyim” şeklinde konuştu. 
 
Son Güncelleme: 18.08.2014 03:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81