Ülkücüler'den 'kurban' çağrısı

Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Çınar, vekaleten kurban bağışı çağrısında bulundu.

Ülkücüler'den 'kurban' çağrısı

Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Çınar, vekaleten kurban bağışı çağrısında bulundu.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 00:16
Ülkücüler'den 'kurban' çağrısı
Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Çınar, vekaleten kurban bağışı çağrısında bulundu. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, paylaşmanın ve dayanışma kültürünün toplumda yaşatılmasına yönelik yaptıkları çalışmaların son sürat devam ettiğini söyleyen Çınar, "Bu çalışmalarımız, bir taraftan ülkemiz sınırları içerisinde devam ederken diğer taraftan zulüm ve savaş şartları altında olan soydaşlarımızın yaşadığı gönül coğrafyamızda da gayretle sürdürülüyor. Türk milletinin büyük bir aile olduğunu göstermek adına yaptığımız bu yardımlarla gönüller arası köprüler inşa ediliyor, kardeşlik bağları gelecek nesillere taşınıyor" dedi.
 
YARDIMLAR YERİNE ULAŞTI
Çınar, bu şiar ile geçen seneki Kurban Bayramı yardım kampanyasında Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere, Bakü’de bulunan Karabağ gazilerine, Srebrenitsa’da gaziler ve savaş malullerine, Afganistan’da Özbek Türkleri’ne, Kosova’da evladı Fatiha'nın torunlarına, Tataristan’ın başkenti Kazan’da, Türkmeneli’nde ve Kırım’da ise ihtiyaç sahibi soydaşlara yönelik kurban kesimleri tertip ettiklerini belirtti. Kurban Bayramı’nı Türkmeneli’ndeki soydaşlarla geçirerek bağışlanan kurbanları ve nakdi yardımları kendilerine bizzat ulaştırdıklarını söyleyen Çınar, "Ayrıca zulümden ve baskıdan dolayı kendi topraklarından ayrılmak zorunda kalarak Türk’ün son yurdu Anadolu’ya gelmiş olan Doğu Türkistanlı soydaşlarımız ve Irak ve Suriye Türkmenleri için de kurban keserek bayram sevincimizi paylaştık" diye konuştu.
 
ŞEHİT AİLELERİNE DE YARDIM GİTTİ
Yine Kırım Türkleri’nden oluşan Ankara’nın Günalan Köyü’nde, Afganistan Özbekleri’nin yaşadığı Hatay’ın Ovakent Köyü ve Tokat’ın Evrenpaşa Mahallesi’nde, Konya-Kulu’da bulunan Nogay köylerinde, Kırgız Türkleri’nin kurduğu Van-Erciş Ulupamir Köyü’nde ve Doğu Türkistanlı soydaşlar için Kayseri’de de kurban kesimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Çınar, "Bağışların bir kısmını da ülkemizdeki şehit ailelerine ve diğer ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak büyük bir aile olan Türk milletinin yanında olmaya çalıştık. Bu sene de vekaleten kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bu düsturla, yüce İslam dininin usulleri çerçevesinde kurbanlarınızı kesip aynı hassasiyetle dağıtımlarını gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki Kurban Bayramı münasebetiyle, aziz milletimizin ve ülküdaşlarımızın bizlere emaneti olarak gördüğümüz vekaleten kurban bağışlarınızı yurtiçinde dağıtacağız" dedi.
 
ÜLKENİN DÖRT BİR YANINA GİDİLECEK
Çınar; Kırım Türkleri’nden oluşan Ankara’nın Günalan Köyü, Afganistan Özbekleri’nin yaşadığı Hatay’ın Ovakent Köyü, Afganistan Özbekleri’nin yaşadığı Tokat’ın Evrenpaşa Mahallesi, Konya-Kulu’da bulunan Nogay Köyü, Kırgız Türkleri’nin kurduğu Van-Erciş Ulupamir Köyü, Doğu Türkistanlı soydaşlarımız için Kayseri’ye ve ülkemizdeki diğer ihtiyaç sahiplerine teslim edeceklerini belirtti. Yardımlar yurtdışında da Halep ve Kerkük, Kazakistan, Bosna-Hersek, Kosova, Afganistan, Kırım, Azerbaycan'daki ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek. Çınar, vatandaşların 690 TL olarak belirlenen kurban bağış ücretini Ülkü Ocakları kurban bağış hesabına yatırdıktan sonra bu konuyla ilgili görevlendirilen arkadaşlara vekalet verilebileceğini, kurban ibadetlerinin Ülkü Ocakları aracılığıyla gerçekleştirebileceğini ve kurbanların ihtiyaç sahipleriyle paylaşılacağını kaydetti. Çınar, "Şimdiden yapacağınız ibadetlerin ve kurbanlarınızın kabul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, zulmün son bulduğu bir bayram geçirmemizi temenni ederim" dedi.
 
Son Güncelleme: 27.08.2016 00:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81