Türel: Antalya’ya dünya şampiyonluğu yakışır

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut belediye başkanı ve bu seçimde AK Parti'den tekrar aday gösterilen Menderes Türel, Buket Aydın ile 40'a konuk oldu.

Türel: Antalya’ya dünya şampiyonluğu yakışır

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut belediye başkanı ve bu seçimde AK Parti'den tekrar aday gösterilen Menderes Türel, Buket Aydın ile 40'a konuk oldu.

07 Mart 2019 Perşembe 20:13
Türel: Antalya’ya dünya şampiyonluğu yakışır

Türel, "Bugün Antalya, Londra ve Paris’ten sonra dünyada New York ile birlikte 13.600.000-14.000.000 gelen turistle birlikte dünyada 3. Sırada. Antalya demek ki Barcelona’yı geçmiş, Dubai’yi geçmiş, Miami’yi geçmiş ama biz yeterli görmüyoruz ve 'Antalya’ya dünya şampiyonluğu yakışır' diyoruz." ifadelerini kullandı. ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut belediye başkanı ve bu seçimde AK Parti'den tekrar aday gösterilen Menderes Türel, CNN TÜRK'te 40 programında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.
"BEN SANA BU GÜNLER İÇİN BU İSMİ KOYDUM"

Siyaset hayatınızda babanızın etkisi ne kadar oldu?
Ailemin ve babamın çok etkisi var. Bütün aile büyüklerimize Allah rahmet eylesin. Biz 1949’dan itibaren siyasetin içindeyiz. Dedem, Demokrat Parti’nin kurucu ikinci başkanı Antalya’da. Babam, özellikle merkez sağda siyaset yapan Adalet Partisi’nde Sayın Süleyman Demirel’in en yakın arkadaşlarından biri. Amcam, Anavatan Partisi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmış. Yani merkez sağ siyasetin içinden geliyoruz. Ben siyasetin içinde doğdum büyüdüm. 1974 senesinde 10 yaşındaydım. Seçimler yapılırken babam radyodan seçim sonuçlarını bana iletir ben de kâğıt ve kalemle Antalya’da kaç tane milletvekilliği çıktığını hesaplardım. Çok küçük yaşlarda babamların desteklediği partilerin mitinglerine gittiğimi çok iyi hatırlarım. Babam benim adımı özellikle Menderes koymuş. Ablamın adı da Berrin. Yani benim adımda bir demokrasi şehidinin yaşıyor olması benim için çok büyük bir onur. O yüzden hep okulda öğretmenlerimiz bize sorardı “Kim büyük adam olacak?” diye. Ben el kaldırırdım. Bir gün babamla şöyle bir diyaloğumuz oldu. 2004 senesinde seçilmiştim. Elini öpmeye gittim. “Ben sana bu günler için bu ismi koydum” demişti. Çok duygulanmıştım.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81