Takavut: Çöp toplama vergisi alınmasın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim toplantısını gerçekleştirdi.

Takavut: Çöp toplama vergisi alınmasın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim toplantısını gerçekleştirdi.

11 Ağustos 2016 Perşembe 00:22
Takavut: Çöp toplama vergisi alınmasın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, gündemlerinde turizmdeki gidiş ve belediyenin çöp toplama vergisi olduğunu söyledi. Takavut, "Biz sezonun kötü gideceğini Şubat ayından itibaren söylemeye başlamıştık. Bu yaptığımız felaket tellahlığı değildi.Biz bu yaşanacak sıkıntıları o zaman gördük. Biz turizmcileri uyardık. Yatırımlarınızı ona göre yapın dedik. Ancak kimi yetkililer Haziran ayı sonunda patlama olacak deyip mavi boncuk dağıttı. Bu doğru bir şey değil. Bayramda otelini açanlar kapattı. Açık olanların kazançları da çok değil. TÜİK'in verilerine göre otellerdeki maliyet artışı rekor kırmış. Mayıs ve Haziran aylarında otellerini açanlar kar etmedi. Dünkü yapılan ST. Petersburg'daki görüşmenin ardından charter seferleri yapılır ve Eylül ayında biraz kazanç sağlarız" dedi.

TAKAVUT'TAN BAŞKAN YÜCEL'E ÇAĞRI
Takavut, "Çöp toplama vergisi bir sefere mahsus toplanma kararıyla çıkarılmış ama sürekli hale gelmiş. Ben buradan Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel'e sesleniyorum. Otellerin şuanda krizde olduğu bir dönemde, biz CHP olarak bu çöp vergilerinin hiç alınmaması konusunda mecliste karar vermiştik. Ancak şuanda otellerin açık olma süresi 4 ayı geçen otel yok. 8 ay hiç çöp alınmadığı halde, otellerden lütfen bu paralar alınmasın" diye konuştu.

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 11.08.2016 00:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81