Takavut: 2019 için söz verdik!

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut önceki gün gerçekleştirdikleri Ankara temasların da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretiyle ilgili konuştu. Takavut, “Genel başkanımıza tarım ve turizm ile ilgili doyurucu bilgiler verdik. 2019 içinde elimizden gelen çabayı göstereceğimizin sözünü verdik” dedi.

Takavut: 2019 için söz verdik!

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut önceki gün gerçekleştirdikleri Ankara temasların da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretiyle ilgili konuştu. Takavut, “Genel başkanımıza tarım ve turizm ile ilgili doyurucu bilgiler verdik. 2019 içinde elimizden gelen çabayı göstereceğimizin sözünü verdik” dedi.

08 Kasım 2017 Çarşamba 18:49
Takavut: 2019 için söz verdik!
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirildi. Parti binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, öncelikle ekonomiye değindi. Takavut, "Tarım ve hayvancılık politikaları nerdeyse iflas etmiş durumda. 2 zincir markette ucuz et satışı başladı. Bu uygulamayı hem rekabete hem de kasap esnafına çok ciddi bir haksızlık. Siz et ithal edeceksiniz. Et ithal etmekle Türkiye gibi bir tarım ve hayvancılık ülkesinde gerçekten utanılacak bir şey. Getirdiğiniz etleri 2 zincir market kanalıyla tüketicilere sunmaya çalışıyorsunuz. Orta ölçekli marketler, kasaplar ne olacak? Burada kasaplara ciddi bir darbe vuruluyor. Kasap işleriyle uğraşanlar ve dernek başkanları bu konuya sahip çıksınlar. 2 zincir marketin elin et satışını bıraktırıp kendileri orada müşteri beklemesinler. Toplu olarak bir tepki göstersinler. Bu 2 zincire markette et satışı da çözüm değil. Biz bir tarım ülkesi değiliz, sanayileşiyoruz diyoruz ama daha sanayileşme yok. Biz aynı zamanda tarım ülkesiyiz. Topraklarımız çok zengin, geniş. Hayvancılık, tarım bitmiş durumda. Samanı, buğdayı, bulguru, mercimeği, pirinci, eti yumurtayı ithal ediyoruz. Biz nereye gidiyoruz? Ciddi ciddi düşünmek gerekir. Eğer devlet bir planlama yapmaz ve üretimle ilgili yapmış olduğu bu planlamayı takip etmezse ülkede tarım da hayvancılık da biter. Bugün arıcılık da bitmiş durumda.  
‘SIKINTILAR DIŞA VURMAYA BAŞLADI’
TÜİK Ekim ayı enflasyon oranına ilişkin açıklama yaptı. Tüketiciye göre ekim ayında TÜFE'ye göre yüzde 2,08 arttı. TÜİK'in beklentisi 1.70 idi. Tamamen yanıldı. Daha sonra enflasyon tek haneli rakamlarda seyredeceği söylenirken, şu anda 12'ye doğru yaklaştı. Çift haneli bir rakamda. Bunların sonucunda dolar, Euro, barsa almış başını almış gidiyor. Bu yükselişler iğneden ipliğe vatandaşın canını bezdirecek. Daha işin başındayız. Önümüzde kış geliyor. Şuan Alanya'da paranın en bol olacağı zaman. Sezon kapandı. Otelleri para geri dönüşlerinin olması gerekir. Esnafın elinde para olması gerekir. Esnaf, otelci, normal bir vatandaş ağlıyor. Sonuç olarak ekonominin iyi gitmediğini görüyoruz. Buna acil tedbir alınmazsa Alanya'da bazı olaylar oluyor. Silahlı yaralamalar, öldürmeler, kavgalar had safhaya çıkmış. Bunun altında neler var. Buna bakmak lazım. Bence vatandaşta ciddi bir sıkıntı var. Bu sıkıntı dışa vurmaya başladı. Ben vatandaşları sağduyuya davet ediyorum" dedi.
‘BAYKAL HER GEÇEN GÜN İYİYE GİDİYOR’
Önceki gün Ankara’ya giden Takavut burada ki temaslarıyla ilgili de bilgi verdi. Takavut ilk olarak, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Takavut, "Biz Baykal'ı ziyaret ettik. Kendisini göremiyorsunuz. Kızı Aslı Hanım ile görüştük. Oda bize sevindirici bilgiler verdi. Vücutta suni olarak verilen aletlerin söküldüğü, normal yaşamını sürdürdüğünü ve bir takım sorulara cevap verdiğini ve her gün iyiye gittiğini söyledi." dedi. 
‘KILIÇDAROĞLU’NA DOYURUCU BİLGİLER VERDİK’
Takavut, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sayın, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Okyanus ve Çağdaş Erdem'le Baykal ziyareti sonrası Ankara'da CHP Grup Toplantısı'na katıldılar. Grup toplantısı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerini anlatan Takavut, "Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantısını dinledikten sonra bizi odasında kabul etti. CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sayın ve yönetim kurulu üyelerimizle beraberdik. 4 milletvekilimiz de hazır bulundu. Genel başkanımıza Alanya'daki turizm, tarım ve inşaat sektörüyle ilgili doyurucu bilgiler verdik ve 2019 yılının sorumluluğunu bilen kişiler olarak da elimizden gelen çabaları sarf edeceğimizin de sözünü verdik. Bunun kanıtı olarak referandumda Alanya'da aldığımız sonucu kendine bildirdik. Kılıçdaroğlu da bize teşekkür etti” diye konuştu. 


Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 08.11.2017 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81