Takavut: 140 kilometre öteden hizmet olmaz!

Takavut: 140 kilometre öteden hizmet olmaz!

01 Kasım 2017 Çarşamba 20:10
Takavut: 140 kilometre  öteden hizmet olmaz!
Alanya'nın sel ve su baskınlarına hazırlıksız yakalanıldığını belirten CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Büyükşehir Yasası ile birlikte 140 kilometre öteden hizmet verilmesinin imkansız olduğunu söyledi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı’nın haftalık olağan Yöneyim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, geçtiğimiz pazar Alanya'da çok ciddi sel ve su baskınlarının olduğunu hatırlattı. Takavut, "Burada ben bu baskınlardan zarar gören tüm vatandaşlara geçmiş olsun diyorum. Tabi ki yağmurun ne kadar, hangi şiddette yağacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Meteoroloji önbilgiler alınıyor ama bakıyorsunuz meteorolojinin verdiği bilgilerin çok üstünde şiddetli yağışlar oluyor. Alanya bu konuda yağmura, sellere hazırlıksız yakalandı. Demirtaş'tan başlayarak Okurcalar da dahil. Yanlış yapılmadan, imardaki birtakım sorunlardan kaynaklanan kottan aşağıya verilen ruhsatlarda ciddi sıkıntılar çıktı. Ben o gün saat 24.00'e kadar Alanya'nın çeşitli mahallelerini gezdim. Demirtaş'a kadar gittim. Mahmutlar'a gittim. Oradaki su baskınları olan yerlere baktığım zaman hep yoldan aşağıda, yani kottan aşağı yerleri su basmış” dedi. 
‘HİZMET KARMAŞASI VAR’
Kanalizasyon şebekelerinin yetersiz olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Takavut,” Çünkü o rögarlardan geriye fışkırıyor. Geriye fışkıran sular temiz sular değil. Kanalizasyonlar o atık sular geriye fışkırıyor. Bunun sağlık açısından da tehlikeleri var. O gün ben Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'i sürekli aradım. Kendisi ilgilendi. Nereye bir arasöz istediysek gönderdi ancak yetersiz. O akşam vatandaşların çok ciddi şikayetleri vardı. Vatandaşlar, 'Biz büyükşehiri arıyoruz. Görev bizim değil, Alanya Belediyesi'nin diyor. Alanya Belediyesi'ni arıyoruz. Görev bizim değil, büyükşehirin' diyorlarmış. Vatandaş orta yerde kalınca sıkıntı arttı. Burada bir görev karmaşası var. Biz her zaman söyledik. Büyükşehir Yasası'yla birlikte bu tür yerlerin, ilçelerin, hatta eski beldelerin sıkıntı çekeceğini söyledik. Mahmutlar en yoğun nüfusun olduğu, 40 bin civarında insanın yaşadığı bir yer. Mahmutlar belediye iken Mahmutlarlı olup oralı kişilerin, meclis üyelerinin, oraya hakim olan insanların bile bu tür durumlarda yetemedikleri, göremedikleri şeyi 140 kilometre ilerden görmenin şansı yok. Mümkün değil. O nedenle bu yanlıştan dönülmeli. Bizim iktidarımızda bu beldeler tekrar açılacak. Tekrar belediyelikler hayata geçecek. Bunlar yerinden yönetimle yerinden hizmetle olacak. Böyle 140 kilometre öteden bu işler olmuyor” diye konuştu.
‘KALDIRIMLAR İŞGAL EDİLİYOR’
Açıklamasına devam eden Takavut şunları söyledi: “Bir de son dönemde kaldırımların işgali çok arttı. Kaldırımlar yersiz işgal edilmeye başlandı. Önüne gelen oraya bir stant, çadır kuruyor. Başka bir şekilde çevirip işletmeye dönüştürüyor. Alanya'nın birçok yerinde bunlar görülüyor. Bir tanesi yapmışsa yanındaki komşusu için bu emsal teşkil ediyor. O da yapıyor. Bunun önüne geçecek tek yol var. Oradaki insanlara ceza keserek bunun önüne geçemeyiz. Bunun tek yolu belediye karar alacak. Hepsine aynı uygulamayı yapacak. Yoksa bunun önüne geçemezsiniz. Bugün o çarpık yerleşim yerleri 2 gün sonra mahallelere taşacaktır. Bunun önüne derhal geçilmesi gerekiyor.
'HERKES AĞLIYOR AMA TEPKİ YOK'
Ben 1970-1980 arasını yaşamış bir kişiyim. Akaryakıta 3-5 kuruş bir zam yapılırdı. Taksiciler, kamyoncular kontak kapatırdı. Örgütsel bir yapı vardı. Vatandaşlar örgütlenmişti. Ama bakıyorsunuz ayın 25'inde akaryakıta zam yapılmış. Ayın 30'unda yine zam yapılmış. Hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Sadece basından duyuyoruz. Herkes ağlıyor ama bir tepki yok.”
Son Güncelleme: 01.11.2017 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81