Meral, 'Uyanık olun'

CHP'li Doktor Ali Rıza Meral, Akkuyu Nükleer Santrali’nin Alanya’ya ve turizmine vereceği zararlara hiç kimsenin değinmediğini belirterek, "Alanya halkı uyanık olsun” uyarısında bulundu.

Meral, 'Uyanık olun'

CHP'li Doktor Ali Rıza Meral, Akkuyu Nükleer Santrali’nin Alanya’ya ve turizmine vereceği zararlara hiç kimsenin değinmediğini belirterek, "Alanya halkı uyanık olsun” uyarısında bulundu.

08 Mayıs 2015 Cuma 07:01
Meral, 'Uyanık olun'
İki hafta önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı’nda CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ile birlikte bir basın açıklaması yaparak Mersin Akkuyu’daki nükleer santralin Alanya’ya vereceği muhtemel zararları anlatan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Ali Rıza Meral, dün Yeşildal ile birlikte yeniden bir basın açıklaması yaptı. Meral, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Alanya ve Akdeniz halkı seçime giderken, seçim bildirgesinde sadece CHP, Akkuyu Nükleer Santrali’nin kapatılması için ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde mücadele edeceğini ve destek istediğini söylüyor. Biz de yaşanacak bir Alanya ve Akdeniz için halkımızın bu konuda duyarlı ve uyanık olmasını, Akkuyu'nun kaldırılması için seçim bildirgesinde söz veren CHP'ye destek verilmesini istedik. 
 
‘ALANYA HALKI CHP’Yİ DESTEKLESİN’ 
İki hafta önce ‘Alanya nükleer tehdit altında mı?’ dedik, cevap gelmedi. ‘Antalya-Mersin yolları nükleer atıkların taşınması için mi yapılıyor?’ dedik, buna da cevap veren olmadı. Şimdi yeniden soruyoruz. Nükleer santralin soğutulması sırasında kullanılacak olan Akdeniz'in suyundaki balıklar zarar görecek mi? Turistler bu denize girebilecek mi? Demek ki bu soruların bir karşılığı var ki, cevap gelmiyor. Bugün gördük ki ulusal basının önemli bir temsilcisi olan Hürriyet, manşet atmış, ‘Akkuyu devlet sırrı’ demiş. Alanya halkını yeniden duyarlı olmaya davet ediyorum. Yaşanacak bir Alanya istiyorlarsa, Tarihi Kentler Birliği’nden Nükleer Kentler Birliği’ne gitmek istemiyorlarsa, CHP’ye açık şekilde destek vermek zorundadır" dedi. 
 
Son Güncelleme: 08.05.2015 07:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81