Kiriş: Yapmamız gereken kazandığımız mevziiyi kaybetmemek

Alanya Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, gündemdeki konularla ilgili meclis toplantısında bilgiler verdi. Kiriş, "Artık zor günlerin ardından aka sayısı 10 binlere ve hasta sayısı da binli rakamların altına düştü. Artık yapmamız gereken bu rakamları daha da aşağıya çekmek ve bu kapanma ile kazandığımız mevziiyi kaybetmemek. Buradan bir kez daha esnafımıza yanında olduğumuzu ve yolunda mücadele etmeye devam edeceğimizi söylemek istiyoruz ve yeni sezonda ve işlerini de hayırlı bereketli günler diliyoruz" dedi.

Kiriş: Yapmamız gereken kazandığımız mevziiyi kaybetmemek

Alanya Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, gündemdeki konularla ilgili meclis toplantısında bilgiler verdi. Kiriş, "Artık zor günlerin ardından aka sayısı 10 binlere ve hasta sayısı da binli rakamların altına düştü. Artık yapmamız gereken bu rakamları daha da aşağıya çekmek ve bu kapanma ile kazandığımız mevziiyi kaybetmemek. Buradan bir kez daha esnafımıza yanında olduğumuzu ve yolunda mücadele etmeye devam edeceğimizi söylemek istiyoruz ve yeni sezonda ve işlerini de hayırlı bereketli günler diliyoruz" dedi.

18 Mayıs 2021 Salı 19:30
Kiriş: Yapmamız gereken kazandığımız mevziiyi kaybetmemek

Alanya Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, gündemdeki konularla ilgili meclis toplantısında bilgiler verdi. Kiriş, "Hepinizi şahsım ve AK Parti Meclis Gurubum adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe akşam saatlerinde başlayan 17 günlük kapanmanın ardından Meclisimizi gerçekleştiriyoruz. Uzun süreli bu kapanma neden yapıldı, amaçlanan neydi biraz bu konuyu irdelemek istiyoruz. Mart ayında Korona hastalık sayılarının düşmesi ve hastanelerimizde oluşan olağandışı yükün azalması ile Kontrollü Normalleşme dönemine girmiştik. Turuncu kod ile belirlenen Yüz binde 78 kişi ile başlayan Antalya vaka sayısını bu dönemden sonra koruyamadık ve Vaka sayılarımız 60 binleri geçmeye başladı. Önümüzdeki yaz sezonu hem iç hem de dış ziyaretlerin arttığı dönemde büyük risk oluşturmakta idi. Yapılması gereken uzun dönem bir kapanma ile hastalığın hem dünya çapında hem de ülkemiz içinde ikna edilebilir ve sağlıklı ticaret ve sosyal hayatın sürdürülebilir bir rakama düşürülmesi idi. Etraflı düşünülmüş bir plan ile tüm ülkede üretime, sanayiye, tarıma en az müdahale ile sistemi çalışır halde tutmayı amaçlanmıştır. Bu kadar uzun süren kapanma elbette yaşayan bir ekosistemde bazı sorunları doğurdu. Öncelikle destekler, krediler ve benzeri ekonomik önlemlerle esnafımızı koruma altına almaya çalıştık, ihtiyaç sahiplerine yardımlar gecikmedi ve kısa çalışma ödeneği gibi uygulamalar uzatıldı. 

"KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ"
Alanya açısından değerlendirme yaparsak yüksek sayılarda açıklanan Korona Vakalarının ardından bir bir Avrupa ve Ülkeleri, Rusya gibi Turizmin ve İnşaat sektörünün ana müşterileri Türkiye ziyareti dönüşünde 15 gün ücretli otellerde karantina uygulaması yaz sezonunu kaybetme riskini ortaya çıkardı. Hasta sayılarını bu denli artışı Hastane üzerinde yoğunlaşmayı ve hizmetlerin aksama riskini ortaya çıkardı. Bu sayılarla mücadelede kaybettiğimiz başarıyı tekrar kazanmak için yapılan bir kapanma idi bu. Böyle bir sistemi kapatmak birçok sıkıntıları getirdi beraberinde.  İlçe Başkanımız, Belediye Başkanımız, Vekillerimiz ve Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bu süreçte hep koordineli olduk. Ve hamd olsun ki Pazar esnafımızın ve küçük ve orta boy işletmeler için ilettiğimiz talepler Hükümetimizce de olumlu karşılandı ve kısmi açılmalar ve yeni yardımlarla bir nebze de olsa ferahlama sağlandı. Ayrıca zor günlerin ardından vaka sayısı 10 binlere ve hasta sayısı da binli rakamların altına düştü. Artık yapmamız gereken bu rakamları daha da aşağıya çekmek ve bu kapanma ile kazandığımız mevziiyi kaybetmemek. Buradan bir kez daha esnafımıza yanında olduğumuzu ve yolunda mücadele etmeye devam edeceğimizi söylemek istiyoruz ve yeni sezonda ve işlerini de hayırlı bereketli günler diliyoruz. Yine mahzun bir Ramazan ve Bayramı geçirdik. Halkımızın geçirmiş olduğumuz Ramazan ayımızı ve Bayramını tebrik ediyoruz. İnşallah yenisine bu hastalık tedbirleri olmadan sağlık ve huzur içerisinde ulaşırız.

"8207'YE AHMET YAZIP GÖNDERELİM"
Geçtiğimiz günlerde Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Belediye Başkanımız ve Siyasi Partilirimizin İlçe Başkanlarının katılımları ile SMA hastası Ahmet Bebek için yapılan programda yardım yapan herkese teşekkür ediyoruz. Son düzlükte bir kez daha tüm hayırsever Alanya'lılara cep telefonlarından 8207 AHMET yazarak  kısa mesajla destek vermelerini rica ediyoruz. Ayrıca Chp sözcüsü Yılmaz beyin aşı konusunda söylediklerine cevap olarak Türkiye 'nin Dünya ile aşı durumunu paylaşmak istiyorum. 1nci dozda 15 milyonu 2nci dozda da 11 milyonu geçerek toplam yapılan aşı sayımız 27 milyona dayanmıştır. Toplam yapılan aşı bakımından Türkiye Çin, Abd, Hindistan, İngiltere, Brezilya ve Almanya' nın ardından 7 nci sıradadır. Bizleri kimler takip ediyor derseniz Fransa, İtalya, Endonezya ve Rusya takip etmektedir. Bir çok üretici ülkenin dahi olduğu listede aşı sayımız asla geride kalmış denilecek noktada değildir. Ve Bakanımızın yaptığı açıklama ile önümüzdeki günlerde aşı sıkıntısı yaşamayacağımızı söylemiştir. 

"ALANYASPORUMUZ BÜYÜK BAŞARI GÖSTERDİ"
Sözlerime bir tebrik ile son vermek istiyorum.  Alanyaspor’umuz 2020-2021 Süper Lig Sezonu'nunu 60 puanla 7'nci sırada tamamlayarak büyük başarısını devam ettirmiştir. Oynadığı pozitif futbol ve taraftarlarının sportif centilmenlikleri tüm spor camiasında saygı uyandırmış ve takdirleri almıştır. Başta Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve yönetimini, teknik heyet, futbolcularımız ve kulüp çalışanlarımızı gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyoruz. Stadyumumuza gidememiş olsa bile takımımızı yalnız bırakmayan ve rekabet içinde bile centilmenlik nedir gösteren taraftarlarımıza ve grup liderlerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Mayıs ayı meclisimizde alacağımız kararların hayırlı olmasını diler, 2021 yaz sezonun, şehrimize,  ülkemize ve insanlığa sağlık, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81