'Jet tebrik'e' Cumhur İttifakından tepki

ABD başkan adayı iken Joe Biden'ın Ocak ayında verdiği röportajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Onu darbeyle değil seçimle devireceğim" ifadelerini kullanması ve Başkan seçildikten hemen sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tebrik edilmesine Alanya'dan tepkiler geldi.

'Jet tebrik'e' Cumhur İttifakından tepki

ABD başkan adayı iken Joe Biden'ın Ocak ayında verdiği röportajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Onu darbeyle değil seçimle devireceğim" ifadelerini kullanması ve Başkan seçildikten hemen sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tebrik edilmesine Alanya'dan tepkiler geldi.

09 Kasım 2020 Pazartesi 15:53
'Jet tebrik'e' Cumhur İttifakından tepki

Joe Biden'ın başkan olmasının hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kebrik edilmesi Alanya'da bulunan Cumhur İttifakı temsilcilerİ tarafından sert bir dille eleştirildi. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ile bazı Ak Partili meclis ve yönetim kurulu üyeleri sanal ortamda paylaşım yaparak Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiler.

AK PARTİ TOKLU: KILIÇDAROĞLU KENDİ ÇIKARINI DÜŞÜNÜYOR
Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Washington Valisinden bile önce Biden'ı tebrik mesajı gönderdiğini söyleyerek, Kılıçdaroğlu'nu halkın çıkarları yerine kendi çıkarlarını düşünmekle suçladı. Toklu açıklamasına şöyle devam etti, "Geçtiğimiz günlerde Amerika’da gerçekleşen 59. Başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın tartışmalar eşliğinde kazandığı seçimin hemen arkasından muhalefette bir bayram havası yaşanması bizleri şaşırtmamıştır. Biden’ın Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için ‘Erdoğan’ı darbe ile değil seçim ile indireceğiz’ söylemi ise amacının ne olduğunu gün yüzüne çıkartmaktadır. Biz Türkiye Cumhuriyeti Milleti olarak böyle dayatmaları reddediyoruz…
  Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’da hızlı bir şekilde Biden’ın gözüne girebilmek, desteğini alabilme, halkın çıkarları için değil, kendi çıkarları için Washington Valisinden bile önce bir tebrik mesajı yayınlayarak bizlere de gerçek niyetinin ne olduğunu göstermiştir. 15 seçim kazanan kendi devletinin Cumhurbaşkanını kaç kere tebrik etmiştir de alelacele Amerika seçimlerine böylesine seviniyor kazananları tebrik edip sevinç naraları atıyor? Bu davranışı ve kabul edilemez tutumu Türkiye üzerine oynanan  oyunların ve müdahaleci yaklaşımlara duyduğu sempatisinin ve ihtiyacının bir yansımasıdır.
Bilinmesini isteriz ki bizim demokrasimiz hak edilmiş ve bedeli ödenmiş Halkımız tarafından bizlere layık görüşmüş bir demokrasidir. Aksi bir durumu arzu edenler Halkın iradesinden başka bir güçten medet umanlar yine Halk tarafından cezalandırılacaktır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"."

MHP TÜRKDOĞAN: AMERİKAN MANDASI İSTEYEN AHMAKLAR
MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Özel Kalem Müdür Yardımcısı Akın Yavuz'un Instagram hesabından yaptığı paylaşımın aynısını kopyalayıp paylaşarak Bilden'ı tebrik eden Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Akın Yavuz paylaşımında "Ahmaklmar memleketi Amerikan mandasına İngiliz himayesine terk etmekle kurtulacak sanıyorlar. Kendi rahatlarını temin etmek için bir vatanı ve tarih boyunca devam edip gelen Türk istiklalini feda ediyorlar" sözlerini kullandı. 

TÜRKDOĞAN: MUHALEFET LİDERLERİ SİNYALCİLİK YAPIYORLAR
Türkdoğan ayrıca gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Son günlerde muhalefet Liderlerinin ve sözcülerinin ABD Başkanlık seçimleri üzerinden Biden’a en hızlı mesajı kim verecek havasında, sinyalcilik yapmalarını ibretle izliyoruz. İktidar olma umutlarını kaybedip, ikballerini Biden’e bağlayan muhalefeti yerli ve milli politikalar üretmeye ve uygulamaya davet ediyorum.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlattığında, Amerikan Mandası, İngiliz Himayesi isteyenlerle aynı düşüncelere sahip bir zihniyetin Atatürk’ün kurduğu partiyi temsil etmesi son derece üzücü ve düşündürücüdür!  Artık ABD’nin, AB’nin ve her türlü emperyalizmin karşısında olmaları ve Türkiye’nin yanında durmaları elzem haline gelmiştir...
Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ABD seçimlerine yönelik “Ancak Biden’den daha çok Biden’ci, Trump’tan daha çok Trump’çı olmak yanlıştır, marazidir, icazetli ve ipotekli bir kafanın çelişkisidir. Hangi ülke olursa olsun siyasi ve stratejik kavrayışına o ülkenin parametrelerinden ve hedef prizmasından değil başkent Ankara’nın görüş menzilinden, ağırlık merkezinden bakmak Türkiye adına milli ve tarihi bir mükellefiyettir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin dün de, bugün de yaptığı budur.“ uyarı ve uygulaması temel ölçü olmalıdır."
KİRİŞ: KİM VE ACABA HANGİ PARTİDEN?
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş'de yaptığı paylaşımda Amerika Başkanı Joe Biden'in 'Seçilirsem Erdoğan'ı derbeyle değil seçimle devireceğim, muhalefete destek vereceğim' sözlerine dikkat çekerek, "ABD'nin seçilen Başkanı Joe Biden'a Türkiye'den giden hızlı tebrik mesajları olmuş. Kim ve hangi partiden acaba?" diyerek CHP'ye göndermede bulundu.

Son Güncelleme: 09.11.2020 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81