İlçe teşkilatları seçime hazır!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi bu şartlarda mümkün değil" diyerek erken seçim çağrısı yaptı. Tarih olarak 26 Ağustos’u öneren Bahçeli’nin bu açıklamasıyla ilgili olarak ise Alanya’da MHP, AK Parti, CHP ve İYİ Parti İlçe başkanları da seçime hazırız mesajı verdi.

İlçe teşkilatları seçime hazır!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi bu şartlarda mümkün değil" diyerek erken seçim çağrısı yaptı. Tarih olarak 26 Ağustos’u öneren Bahçeli’nin bu açıklamasıyla ilgili olarak ise Alanya’da MHP, AK Parti, CHP ve İYİ Parti İlçe başkanları da seçime hazırız mesajı verdi.

17 Nisan 2018 Salı 22:12
İlçe teşkilatları seçime hazır!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında "Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi bu şartlarda mümkün değil" diyerek erken seçim çağrısı yaptı. Bahçeli seçim tarihi olarak 26 Ağustos 2018'i önerdi. Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli Türkiye gündemini değiştirecek bir açıklama yaptı. Erken seçim çağrısı yapan Bahçeli, şunları söyledi; "Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye'nin bekası açısından Cumhur ittifakının korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye'nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 
TARİH ÖNERDİ: 26 AĞUSTOS'TA SEÇİM YAPALIM
31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhatap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur.”
‘SAHADAYIZ, SEÇİME HAZIRIZ’
Bahçeli’nin erken seçim açıklamasını değerlendiren MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, “Sayın Genel Başkanımız emrindeyiz. Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu 26 Ağustos tarihinde erken seçim yapılması ile alakalı bizler MHP İlçe Teşkilatı olarak her gün olduğu gibi bundan sonrada sahadayız ve seçime hazırız. Ağustos ayı Türk milleti açısından önemli bir tarihte. Bu tarih içerisinde inşallah liderimizin ortaya koyduğu tarih de biz seçim yapılması durumunda Cumhur İttifakının zaferi ile taçlandıracağımıza inanıyoruz” dedi. 
‘BUGÜNKİ GÖRÜŞME SÜRECİ BELİRLEYECEKTİR’

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’da, “Bugün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 26 Ağustos 2018 tarihinde Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılmasını söyledi. Tabi Sayın Bahçeli ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın(bugün) gerçekleştireceği görüşme neticesinde seçim süreci belli olacaktır.  Biz Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak yarın seçim varmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Alınacak olan karar doğrultusunda da çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah ülkemizin bekası ve hayrı için gelişmeler olumlu olur. Çıkacak her sonuca göre de çalışmalarımıza bu doğrultuda devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
‘BU BAHÇELİ’NİN KARARI MI?’
CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut ise, kimsenin bu açıklamayı beklemediğini belirterek: “Şimdi bu aniden ortalaya atılan bir konu oldu. Devlet Bahçeli’nin kararı mı yoksa ittifak yaptıkları AKP ile beraber verdikleri bir karar mı bunu Bahçeli’ye mi söylettiriyorlar bunu bilemiyoruz.  Tabi ki orda dikkat edilirse 3 Kasım 2019 yılına kadar bu şekilde gitmez dediğine göre hükümette ciddi sıkıntılar var. Bu tür şeyler meclis de tartışılıp kararlaştırılmalıydı. Ama CHP olarak bize sorarsanız biz seçime her zaman hazırız” diye konuştu.
‘BASKIN SEÇİMLE BU İŞTEN KURTULAMAZLAR’
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin hükümet adına konuşmasını beklediklerini söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın ise, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener 15 Temmuzu ön görüyordu. Biz zaten hazırız. Baskın seçimle bu işten kurtulacaklarını sanıyorlar ama biz hazırız. 2010 yılından beri ülkeyi seçim atmosferinde tutuyorlar. Düzelttikleri hiç bir şey yok. Sürekli umut dağıtarak ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar” dedi.  – Mert CANTÜRK 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81