Erdoğan'a Rusya'da Çavuşoğlu eşlik ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6. Türkiye Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katılmak için dün Rusya'ya gitti.

Erdoğan'a Rusya'da Çavuşoğlu eşlik ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6. Türkiye Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katılmak için dün Rusya'ya gitti.

11 Mart 2017 Cumartesi 01:01
Erdoğan'a Rusya'da Çavuşoğlu eşlik ediyor
Erdoğan ve Rus lider Vladimir Putin’in başkanlığında düzenlenecek toplantıya, Türk tarafından 8 bakan katılacak. Toplantıda, Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik, ticari ve savunma sanayi alanında işbirliği konuları ele alınacak. İki ülke arasındaki enerji alanında ise Türk Akımı, Akkuyu Nükleer Enerji Santralleri konusu da gündemde olacak. Putin ve Erdoğan'ın görüşmesinde bölgesel konuların da ele alınması da bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da eşlik ediyor.
'16 NİSAN ÖNEMLİ BİR FIRSAT'
Öte yandan, Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Anayasa Yeni Türkiye" isimli konferansa katılan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelmesinin engellenmek istenmesiyle ilgili, "Son günlerde özellikle Avrupa'da bazı ülkeler bizim vatandaşlarımızla buluşmamıza engel oluyor. Hem vatandaşlarımıza vatandaşlık vermiyorlar, hem de onları kendi malıymış gibi rehin alıyorlar. Bize de göstermek istemiyorlar. Sen kimsin kardeşim, benim vatandaşımla görüşmemi nasıl engellersin. İki gün önce engellemelere rağmen Hamburg'da vatandaşlarımızla görüştük, Cumartesi günü de tüm bu ırkçı söylemlere rağmen inşallah Rotterdam'a gideceğiz ve oradaki kardeşlerimizle buluşacağız, onlarla hasret gidereceğiz. Bunların derdi önümüzdeki referandum sürecinde 'Hayır' çıksın istiyorlar" ifadelerini kullandı. Yeni sistemle birlikte cumhurbaşkanının cezai sorumluluğunun da artacağına işaret eden Bakan Çavuşoğlu, geçmişte cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında çıkan tartışmaların sistemden kaynaklandığını ve 16 Nisan'ın bu manada büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
Son Güncelleme: 11.03.2017 01:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81