Devlet teknolojiyi sıkı takip ediyor

Alanya Devlet Hastanesi Görüntüleme Merkezi'nde teknoloji yakından takip ediliyor. Hastanede son teknoloji ürünü Tomografi cihazının dün faaliyete geçmesinin ardından yeni MR makinesinin de kurulumuna başlandı.

Devlet teknolojiyi sıkı takip ediyor

Alanya Devlet Hastanesi Görüntüleme Merkezi'nde teknoloji yakından takip ediliyor. Hastanede son teknoloji ürünü Tomografi cihazının dün faaliyete geçmesinin ardından yeni MR makinesinin de kurulumuna başlandı.

19 Ağustos 2014 Salı 14:20
Devlet teknolojiyi sıkı takip ediyor
Alanya Devlet Hastanesi, Görüntüleme Merkezi'nde 12 yıl önce faaliyete geçen Tomografi makinesinin yerine yenisi geldi. Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, eski Tomografi Makinesi'nin Kemer Devlet Hastanesi'ne gönderildiği açıkladı. Hastane olarak teknolojiyi yakından takip etmeye çalıştıklarını aktaran Başaran, 12 yıl önce hastaneye alınan spiral tomografinin süreç boyunca çok iyi çalıştığını söyledi. Gelişen teknoloji karşısında makinenin demode olduğunu belirten Başaran, Alanya'da bulunan hasta sayısının da artmasıyla yeni teknoloji bir Tomografi Makinesi aldıklarını anlattı. Tomografi Makinesi'nin yaklaşık bir haftadır kurulumunun yapıldığını aktaran Başaran, dün kurulumun tamamlandığını anlattı. Başaran, "Cihazımız an itibariyle hizmete başladı. 1 hafta 10 gün kadar tomografimiz çalışamadı. Halkımıza bu anlamda biraz sıkıntı yaşattık. Bu yüzden halkımızdan özür diliyoruz."
'ESKİ MAKİNE KEMER'DE'
Eski tomografi makinesini daha küçük bir hastane olan Kemer Devlet Hastanesi'ne verdiklerini dile getiren Başhekim Başaran, "Şu anda hizmete açılan tomografi 2 dakika gibi kısa bir sürede çekebiliyor. Dolayısıyla günlük gerektiğinde 100-150 çekim yapabiliyor. Bizim zaten şu anda günlük çekim sayımız 40-45 civarında. Dolayısıyla bir sıkıntı olmaz" dedi.
MR MAKİNESİ DE KURULDU
MR makinesini de yenilediklerini belirten Başaran, "Onunda kurulumu tamamlandı. Ay sonu itibariyle devreye girecek. Böyle olduğunda çekilen MR kalitesi de daha iyi hale gelecek. Bu da Alanya halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu.
'AMELİYAT OLMAK İSTEMEYEN KIRDIRTSIN'
Alanya Devlet Hastanesi'nde taş kırma ünitesinin olmamasından dolayı bir eksiklik yaşadıklarını belirten Başaran, yılbaşından itibaren taş kırma cihazının faaliyette olduğunu kaydetti. Başaran, "Günlük 6-7 hastaya seanslar halinde taş kırabiliyoruz. Taş hastalığı çeken hastalarımızın ameliyattan korkuları vardır. Fakat bu acısız, sancısız yapılan bir işlem. Dolayısıyla gidip doktorlarımıza muayene olsunlar ve taşları kırılabilecekse kırdırtsınlar."
'BEKLEME SÜRESİ KISALDI'
Bugün hizmete başlayan ve maliyeti 1 Milyon TL'yi bulan Tomografi makinesi ile ilgili teknik bilgi veren Röntgen teknisyeni Celil Tan, yeni Tomografi cihazının diğerine olan üstünlüklerini aktardı. Tan, "Eski cihazımız tek detektörlü bir cihazdı. Şimdiki cihazımız 12 detektörlü bir cihaz. Giden cihazımızda 1 çekimde 1 kesitte makinenin 1 turda 1 görüntü alabiliyorduk. Yeni makinede 1 tur döndüğünde 16 tane farklı boyutta görüntü elde edebiliyoruz. Eski makinemizde tek boyutta görüntü alabiliyorduk. Şimdi 2-3 farklı boyutta görüntü alabiliyoruz. İnce görüntüler alabiliyoruz. Daha sık çekimler yapabiliyoruz. Kalp ve beyin damarlarını daha net görebilmemiz açısından yeni nesil cihazımızdan daha net görüntüler alabiliyoruz. Hastalarımıza daha faydalı oluyoruz. Önceki makinemizde 10 dakikada bir hasta alabiliyorsak şimdiki cihazımızda 4 dakikada bir hasta alabiliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 19.08.2014 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81