CHP'nin seçim stratejisi belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 2015 seçim stratejisini 3 günlük Antalya Kampı'nda açıkladı. CHP'nin 2015 seçim kampanyasının teması "Umuda yolculuk" olacak.

CHP'nin seçim stratejisi belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 2015 seçim stratejisini 3 günlük Antalya Kampı'nda açıkladı. CHP'nin 2015 seçim kampanyasının teması "Umuda yolculuk" olacak.

03 Kasım 2014 Pazartesi 10:40
CHP'nin seçim stratejisi belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Antalya Belek'te bulunan Sirene Otel'de gerçekleştirdiği "Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 24'üncü Dönem 5'inci Çalışma Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hafta içinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 91'inci yıl dönümünü sevinçle, neşeyle ve mutlulukla kutladıklarını fakat Ermenek'ten gelen haberle de yüreklerin burkulduğunu söyledi. "İsteriz ki Cumhuriyetimiz görkemli olsun, isteriz ki demokrasiyle taçlandırılan cumhuriyetimiz hepimizin umudu ve hepimizin geleceği olsun. Acı yaşamayalım, gözyaşı olmasın bu topraklarda. Bu topraklarda huzur olsun, barış içinde huzur içinde hepimiz yaşayalım" sözleriyle konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, bunun bir yolu olduğunun altını çizdi.
"DEVLET AKILLA YÖNETİLMELİ"
Çağdaş dünyanın benimsemesine, kabul etmesine rağmen Türkiye'nin bir türlü hayata geçiremediğini iddia ettiği yolun, devletin akıl ve bilimle yönetilmesi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Devletin yönetimine aklı egemen kıldığınız, bilimi göz ardı etmediğiniz zaman o ülkeyi iyi yönetirsiniz. Devlet kinle, öfkeyle, intikam duygusuyla yönetilmez. Oy versin vermesin bütün yurttaşları kucaklayan akılla yönetilir" dedi. Ancak bu durumda farklı bir devlet profilinin, adalet duygusunun ortaya çıkacağını dile getiren CHP Lideri, "Üzülerek söylüyorum, içim yanarak söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti akılla yönetilmiyor. Akılla yönetilmeyen bir ülkede adalet de hukuk da olmaz. Akılla yönetilen bir devlette iş kazaları, iş cinayetlerine dönüşmez, kitlesel ölümler gerçekleşmez" diye konuştu.
"ÜLKEDE SENDİKA MI BIRAKTINIZ?"
Dünyanın birçok ülkesinde insanların madenlerde çalıştığını fakat hiçbirinde kitlesel ölümlerin yaşanmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iş kazalarında Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olduğunu söyledi. Türkiye'de yer altında çalışacak işçiler için hiçbir risk unsuru giderilmeden, işçiler eğitimden geçirilmeden yer altına indirilip çalıştırıldığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Sonra kitlesel iş cinayeti gerçekleşiyor. Ve yine akılla yönetilmediğimizi gösteren ikinci perde geliyor.  Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, emniyet müdürleri, valiler, kaymakamlar, milletvekilleri kitle halinde oraya gidiyorlar. Neymiş, iş kazası olmuş el koymaya gidiyorlar. Cinayete el konmaz, arkadaşlar. Cinayete el koyacak olan kişinin adresi bellidir. Devletin savcısı el koyacak, o kadar. Üçüncü perde, gidiyorlar oraya. Başlıyorlar şikayet etmeye. Kimi şikayet ediyorlar, her önüne geleni. Ya kardeşim, sen nerede oturuyorsun cumhurbaşkanlığı koltuğunda, başbakanlık koltuğunda, bakanlık  Koltuğunda. E, sen şikayet edersen vatandaş şikayetini kime anlatacak, kime söyleyecek? Geldiğimiz nokta bu. Akılla  yönetilmeyen bir Türkiye ile karşı karşı karşıyayız. Akılla yönetilmiyor. Günlük kararlarla bir devlet yönetilmez" sözlerine yer verdi. Madenlerde kazalar sonrası sendikaların işçiyi eğitmemekle suçlandığını belirterek açıklamalarına devam eden Kılıçdaroğlu, "Bunu söyledikleri zaman içimden bir şeyler koptu. Ülkede sendika mı bıraktınız, hangi maden ocağında doğru dürüst sendika var?" dedi.
"MÜTHİŞ BİR İTİRAF"
Ermenek olayında bir gerçeğin daha gün yüzüne çıktığını belirten CHP Genel Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, "Bir maden ocağın kapatıyorsunuz 50 kişi araya giriyor açtırmak için" sözlerini hatırlatarak, "Müthiş bir itiraf. İtirafta bulunduğu için bakanı kutluyorum. Ama Başbakanlık koltuğunda oturan kişiye de şunu sormaktan kendimi alamıyorum. Şimdi sen o Bakanı çağırıp, 'Gel bakalım arkadaş. Bu maden ocağıyla ilgili müfettiş raporu var mı? Kapatma kararı alman gerekiyor mu? Kimler araya girdi hangi gerekçeyle sen maden ocağını açtın?' Bunu sorabilir mi? Ağabeyinden izin isteyecektir mutlaka. Başbakansan ağabeye muhtaç değilsin artık. O koltuğun hakkını vereceksin. Bakanı çağıracaksın, bunun hesabını soracaksın. Araya girenler arasında ayakkabı kutusu sahibi olanlar var mı? Çikolata kutusu sahibi olanlar var mı? Bakanlar, bakan çocukları, başbakanlar var mı? Bunun herhalde sorulması lazım. Mademki sen itiraf ediyorsun biz de devamını getiriyoruz. Bunları adam gibi sor, biz de bunları öğrenmiş olalım" ifadelerini kullandı.
"FELAKETLERE ZEMİN HAZIRLIYORSUNUZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Soma'da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının ardından, "Bu işin fıtratında bu ölümler var" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı peşinen yer altındaki kişilerin cenaze namazını kılmakla itham etti. Kılıçdaroğlu, "Devleti akılla yönetmezseniz bu tür felaketlere zemin hazırlamış, kapı aralamış olursunuz" dedi.
"KILIÇDAROĞLU SEÇİM STRATEJİSİİ ANLATTI"
CHP'nin 3 gün süren Antalya Kampı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun basına kapalı olarak gerçekleştirdiği toplantı ile son buldu. Kılıçdaroğlu o toplantıda, partisinin genel seçim stratejisini milletvekillerine anlattı.
 İŞTE CHP'NİN SEÇİM STRATEJİSİ
-2015 seçim kampanyasının teması "Umuda yolculuk" olacak.
-Her vatandaşa iş imkanı sağlanacak.
-Asgari ücretten vergi kaldırılacak.
-CHP iktidarının ilk iki yılında Türkiye'deki tüm üniversite öğrencilerine yetecek yurtlar yapılacak.
-Atanamayan öğretmenler atanacak.
-Sosyal yardım alan tüm aileler ziyaret edilecek. Yardımlar artacak.
"AK SARAY'I SİLİKON VADİSİ YAPACAĞIM"
Kılıçdaroğlu toplantıda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kast ederek "Size söz veriyorum AK Saray'ı Silikon Vadisi yapacağım" dedi.  Kılıçdaroğlu, CHP'li tüm belediyelere de kreş açma talimatı verdiğini, seçimden önce kreşlerin tamamlanacağını söyledi.
 
Son Güncelleme: 03.11.2014 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81