Çavuşoğlu Hayırcılara seslendi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu Hayırcılara seslendi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

29 Mart 2017 Çarşamba 21:10
Çavuşoğlu Hayırcılara seslendi
 Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanması hakkında başkonsolosun, açıklama yapılıncaya kadar ve sonrasında maalesef hiçbir bilgi alamadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Oysa diplomatik misyonların böyle bir hakkı vardır. Bu süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Türkiye'de herhangi bir Amerikan vatandaşı ile hukuki süreç olduğu zaman avukat ile görüşmesini sağlıyoruz. Ailesinin de erişimine izin veriyoruz. Şu ana kadar herhangi bir avukat erişimi de olmadı ama avukat bulma konusunda Halk Bankası'nın çalışmaları var" dedi.

'KRALDAN ÇOK KRALCILAR VAR'
Bazı Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerginlik hakkında konuşan Bakan Çavuşoğlu, " Sosyalist Parti, İsviçre'de de PKK'dan hiçbir farkının olmadığını gösterdi. İsviçre Parlamentosu'nun üzerine 'Erdoğan'ı öldürün' afişi astı. Resmen bir siyasi parti, terörü ve şiddeti teşvik ediyor, destekliyor. Avrupa'daki partilerin içine düştüğü aciziyet bu. Sen 'diktatör' diyorsan ben de sana 'faşist' diyorum. Sen 'diktatör' dediğin zaman sorun olmuyor. Diktatör ne demek? Diktatör demek, eşittir faşist. Bizim içimizde de kraldan çok kralcılar var. Avrupalıları ve faşistleri ne kadar seven varmış içimizde, onları haklı göstermek için gece gündüz çaba sarf ediyorlar" diye konuştu.

'EN AZ YÜZDE 75'İ EVET VERİR'
16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumu çalışmalarının çok iyi gittiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, halka anayasa paketinin ne olduğunu anlattıklarının altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu, sahada ciddi bir kara propaganda olduğunu ve insanlara gerçek dışı söylemlerin yansıtıldığını gördüklerine dikkati çekti. Bakan Çavuşoğlu, "CHP ve 'Hayır' cephesi çok agresifleşti, anayasa paketinin içeriğine hiç girmiyorlar. Ben iddialı bir şey söylüyorum. 'Hayır' için kampanya yapan bir kişi, 18 maddeyi eline alsın, bir toplum içinde neden 'Hayır' verilmesi gerektiğini anlatsın, maddeleri de okusun. O topluluğun içindeki insanların en az yüzde 75'i tereddütsüz 'Evet' verir" diye konuştu.
Son Güncelleme: 29.03.2017 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81