Çavuşoğlu, Lavrov ile Soçi'de görüştü

Soçi'de dün Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülkenin liderlerinin Ağustos ayında aynı kentte görüşebileceklerini söyledi.

Çavuşoğlu, Lavrov ile Soçi'de görüştü

Soçi'de dün Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülkenin liderlerinin Ağustos ayında aynı kentte görüşebileceklerini söyledi.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 00:00
Çavuşoğlu, Lavrov ile Soçi'de görüştü
Soçi'de dün Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  iki ülkenin liderlerinin Ağustos ayında aynı kentte görüşebileceklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'da dün başlayan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 34. Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katıldı. Toplantının son derece verimli geçtiğini belirten Çavuşoğlu ayrıca toplantının dönem başkanlığını yürüten Rusya'ya teşekkür ederken yeni dönem başkanı olan Sırbistan'a da başarı temennisinde bulundu. Öte yandan Kasım 2015'te düşürülen savaş uçağıyla ilişkilerin gerildiği Türkiye ve Rusya arasında açılan yeni sayfada diplomasi trafiği hız kesmiyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Soçi şehrinde buluştu. 36 dakikalık görüşmede bakanlar ilişkilerin normalleşmesi için atılacak adımları masaya yatırdı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in önümüzdeki ay yine Soçi'de bir araya gelebileceklerini söyledi. Rus basınına göre, ziyarette Çavuşoğlu Türkiye'nin Suriye konusunda Rusya ile koordineli olacağını söyledi. Çavuşoğlu ayrıca, "Türkiye IŞİD ile doğrudan mücadele ediyor. Bu yüzden teröristlerin hedefi" açıklamasını yaptı. Görüşmenin başında kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, iki ülke liderlerinin son günlerde kurdukları temasları hatırlatarak "Bu çok yapıcı ve olumluydu. İlişkilerimizin normalleşmesi ve arzulanan seviyeye çıkarılması için bize de görüşmede ele alınan konuları takip etme talimatı verildi" dedi.

YEDİ AY SONRA EN ÜST DÜZEY ZİYARET
Çavuşoğlu'nun Soçi'ye gitmesi, yedi ay sonra Rusya'ya yapılan en üst düzey ziyaret anlamını taşıyor. Çavuşoğlu ile Lavrov son olarak 3 Aralık tarihinde AGİT Dışişleri Bakanları toplantısı için gittikleri Belgrad’da bir araya gelmişlerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önceki gün telefon görüşmesinde krizin sona ermesiyle ilgili anlaşmaya varmıştı.
Son Güncelleme: 02.07.2016 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81