BBP Alanya'dan Soylu'ya 'Kayyum' teşekürü

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri’nin seçilmiş belediye başkanları dün itibariyle görevlerinden uzaklaştırıldı.

BBP Alanya'dan Soylu'ya 'Kayyum' teşekürü

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri’nin seçilmiş belediye başkanları dün itibariyle görevlerinden uzaklaştırıldı.

20 Ağustos 2019 Salı 16:02
BBP Alanya'dan Soylu'ya 'Kayyum' teşekürü

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın yerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın yerine ise Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak atandılar. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan ilk açıklamada “Belediye imkanlarının eli kanlı terör örgütü lehine kullanıldığı adli ve idari soruşturmalarla tespit edilmiş ve gereken yapılmıştır. Millet iradesi asla terörün vesayetine terk edilemez. Demokrasi mücadelemiz çerçevesinde teröre destek veren belediyelere müdahalemiz kaçınılmazdır” ifadelerine yer verilirken, hükümet kanadına Büyük Birlik Partisi (BBPAlanya İlçe Başkanı Fevzi Yıldırım’dan destek geldi. Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “3 belediyeye kayyum atandı hayırlı uğurlu olsun, olması gerekende buydu. Geç bile kalınmıştır. Herkes bu vatanın ekmeğini yiyorsa, bu bayrağa bu vatana saygı duymalı. Gerekenin yapılması güzel bir şey. Sen belediye başkanı olmuşsun, şehit yakınlarını işten atıyorsun. İnsan utanır yahu, edep. Sen ki İçişleri Bakanlığı’na bağlı belediye başkanısın ve bağlı olduğun yere saygın şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan 3-5 çapulcuya teslim edilemez. Hele de bir belediye başkanı vatan hainlerine ve teröristlere destek çıkıyorsa kabul edilemez. Geçmişte hendek olaylarının yaşanmaması için bunun olması gerekiyordu. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum. Herkes vatana, bayrağa saygı duymalı. Bu vatan kolay elde edilmedi. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Anlamadığımız şey, hala bu insanlara sahip çıkmaya çalışanlar var. Bu vatana kurşun sıkanlara kimse destek olmamalı.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81