Başkan Yücel proje tanıtım toplantısında büyük alkış aldı

Başkan Yücel proje tanıtım toplantısında büyük alkış aldı

02 Mart 2019 Cumartesi 18:18
Başkan Yücel proje tanıtım toplantısında büyük alkış aldı

Alanya Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Alanya Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel, 31 Mart Yerel Seçimleri için proje tanıtım toplantısı yaptı. 82’nci il Alanya olsun temasıyla hazırlanan proje toplantısında 82 proje tanıtıldı. Saat 14:00’da gerçekleşen tanıtım toplantısına AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya Belediyesi meclis üyesi adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Görsel anlamda eksiksiz hazırlanan salonda kurulan led ekrandan lazer gösterilerine kadar hiçbir detay unutulmadı. Başkan Adem Murat Yücel salona giriş yaptığında ise yüzlerce kişi aynı anda Türk bayraklarını havaya kaldırarak toplantıyı şölen havasına döndürdü. Yücel, kurulan platformdan ilk olarak vatandaşları selamlayarak protokoldeki yerini aldı. 82 Projenin video tanıtımının ardından ise Başkan Yücel kürsüye çıktı. 
“HEYECANINIZ HAYRANLIK UYANDIRIYOR”
Salondakileri selamlayarak konuşmasına başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, salondaki heyecana vurgu yaparak, “Alara’dan Aydap’a, merkez mahallelerimizden Toroslar’a kadar Alanyamızın her noktasından proje tanıtım toplantımıza gelerek bizleri onurlandıran siz değerli dostlarıma, değerli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Maşallah heyecanınız hayranlık uyandırıyor. Allah nazardan saklasın, coşkunuz muazzam bir zaferi müjdeliyor. Bugün burada bizlerle yan yana, gönül gönüle bulunan Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş ülkücü kardeşlerime, Memleket sevdalısı AK Partili kardeşlerime, Farklı siyasi görüşlerde olsa da Alanya’ya hizmet noktasında yan yana yürüdüğümüz gönül dostlarımıza, Selam olsun” dedi. 
“ALANYA’MIZA 82 YAKIŞIR”
Proje tanıtım toplantısının isminin 82 Proje tanıtım toplantısı ve logosunun da 82 olmasına vurgu yapan Başkan Yücel şiirle süslediği konuşmasında  “Nüfusuyla, gelişmişliğiyle, turizmdeki marka değeriyle, Türkiye ekonomisine yaptığı katkı ile artık kabuğuna sığmayan, il olma hayaline hızına hız katarak koşan “Alanya’mıza 82 yakışır” diyoruz. Kentimizi il olma hayaline yaklaştıracak 82 projemizi Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e, Cumhuriyet döneminden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün teşrifleriyle şereflenen Alanya’mıza armağan ediyoruz. Bir şehri yönetmek için; o şehri önce yaşamak gerekir, sevmek gerekir, o şehre aşık olmak gerekir. Üstad Sezai Karakoç’un dediği gibi; 
“Ben çiçek gibi taşımıyorum göğsümde aşkı
 Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum
 Gelmiş dayanmışım demir kapısına sevdanın
 Ben yaşamıyor gibi yaşıyorum
 Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum”
Biz Alanya aşkımızı, milletimize hizmet sevdamızı göğsümüzde kurşun gibi taşıyoruz.
Ben suyuna, toprağına, havasına, insanına sevdalı olduğum bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm; bu şehrin toprağında çiftçilik yaptım, ben bu şehirde esnaflık yaptım. Bu şehirde yuva kurdum, bu şehirde çocuklarımı büyütüyorum. Dünyanın en güzel şehrine 15 yıl hizmet etme şerefine nail oldum. Ama bu kente ve bu kentin güzel insanlarına vefa borcumuz daha bitmedi. Yapacaklarımız daha bitmedi. Alanya için daha çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. Çok yol aldık biliyoruz ama bu sadece bir başlangıç. Daha yapacak çok işimiz var.” Diye konuştu. 
‘ALANYA’YA YAPILAMAZ DENİLENLERİ YAPTIK’
2014 Yılında seçildiği dönemdeki yaşanan durumları anlatan Yücel, “Geriye dönüp baktığımda, 2014 yılında göreve başladığımızda Büyükşehir Yasası’na yeni geçmemiz nedeniyle coğrafi sınırları 56 kat büyüyen Büyük Alanya’nın merkez ve 102 mahallesi, Manavgat’tan Gazipaşa’ya, sahilden Torosların yaylalarına kadar 1929 kilometrekarelik coğrafyada yaşayan her bir vatandaşımız bizden hizmet bekliyordu. Aracımız yetersizdi, personel yapılaşması yoktu, şantiyelerimiz kurulmamıştı. Biz ne yaptık? Kişiler geçici, sistemler kalıcıdır dedik. Tıkır Tıkır işleyen mükemmel bir sistem kurduk. Öyle bir sistem kurduk ki, Belediyemizin tüm hizmetlerini Alanya’nın her köşesinde yaşayan her bir vatandaşımıza aynı kalitede ve aynı hızda ulaştırdık. Eğrigölden Sarı Mut’a kadar 14 stratejik noktada kurduğumuz şantiyelerimizle,  araç filomuza eklediğimiz 160 yeni iş makinası ve araçla, doğru bir personel yapılanması, güler yüzlü ve çalışkan yönetim anlayışımızla hizmetlerimizi Alanya’nın en ücra köşesinde yaşayan vatandaşımızın ayağına kadar götürdük. Herkesin bu yasa nasıl işleyecek, beldeler köyler nasıl kaynaşacak, hangi imkanlarla bu kadar dağınık bölgeye hizmet götürülecek, hangi yetki kimde olacak diye düşündüğü belirsizlik döneminde partime, dava arkadaşlarıma ve ekibime güvenerek soyunduğum bu görevden alnımızın akıyla çıktık. Rabbime binlerce kez hamdolsun. 5 yıllık hizmet dönemimizde geceyi gündüze kattık. Durmadan çalıştık, didindik. Alanya’ya yapılamaz denilenleri yaptık, hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Yapmış olduğumuz hizmetleri, projeleri, eserleri sayıp dökmeye kalksak bu programın hacmi ve süresi yetmez.” Şeklinde konuştu. 
‘5 YILDA VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ TUTTUK’
 “Şimdi yeniden 5 yıl önceki aynı heyecanla, aynı coşkuyla, aynı çalışma azmiyle karşınızdayım.” Diyerek sözlerini sürdüren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 82 projeden öne çıkanları salondakilere aktardı. Yücel,  “Bu dönem mavimizi de yeşilimizi de kılcal damarlarla şehrimizin her yerine yaymayı hedefledik. İstiyoruz ki kimse adres sormasın. Sizlere; Yeşili takip et, maviyi takip et, portakal ağaçlarını takip edin diyeceğimiz, kesintisiz ve sadeleşmiş modern bir şehir merkezi vaat ediyoruz. Bu vizyonla projelendirdiğimiz Mamadı bölgemize Botanik Park, Oba Mahallemize Masal Kahramanları parkı, Kızılalan’da 140 dönümlük alana Macera Parkı’mızı yapıyoruz. Alanya’mıza hayırlı olsun. Bilmenizi isterim ki; Biz projelerimizi 5 yıl sonrası için değil, Alanya’yı en az 50 yıl sonrasına taşıyacak bir ileri görüşlülükle hazırladık. Geride bıraktığımız dönemde mevcut sorunları çözerek Alanya’nın Master Planlarını hazırlamaya başladık. Master Planlar ile Alanya’nın geleceğini yeniden şekillendireceğiz. Yaya, taşıt ve bisiklet yollarını bu planlara göre düzenleyeceğiz. Kentsel dönüşüm uygulamalarımızla şehri etap etap yeniden kuracağız. Cumhuriyet Mahallesi’nde başladığımız kentsel dönüşüm uygulamalarımızı Alanya merkezde ihtiyaç olan her mahallede yaygınlaştıracağız. Kentsel dönüşüm ile eğlence merkezlerini tek bir bölgede toplayıp, sahil bandını vatandaşlarımızın sosyal yaşam alanı olarak yeniden düzenleyeceğiz. Yaya ve bisiklet öncelikli bir kent gayesiyle prestij caddeler oluşturarak şehrimizin değerine değer katacağız. Dünyanın en güzel Kent Meydanı’nı Alanya’ya kazandıracağız demiştik. Biz 5 yılda halkımıza ne söz verdiysek tuttuk. Allah’ın izniyle bu sözümüzü de yerine getireceğiz. Ankara’da ve Alanya’da 60 kişilik bir ekiple 3 yıldır çalışıyoruz. Projesini, altyapısını, bürokratik izin süreçlerini tamamladık. Alanya halkımıza söz verdiğimiz gibi Alanyamıza kazandıracağımız ilk ve en önemli projelerimizden birisi Kent Meydanı olacaktır. Kent Meydanı Projesiyle Kızılkule’den başlayıp Sahil boyunca devam eden Ahmet Tokuş bulvarı ile deniz şeridi arasında kalan 144 bin metrekarelik alanı yeniden düzenleyeceğiz. Bu meydan halkımızın nefes aldığı, yeşilliğiyle, havuzlarıyla, dinlenme, kültür-sanat ve etkinlik alanlarıyla, görsel zenginliğiyle Alanya’mıza yakışan, Alanyalı hemşerilerimize layık mükemmel bir meydan olacak. Dünyanın ve Antalya’mızın en güzel meydanını kentimize kazandırıyoruz. Alanya’mıza hayırlı olsun. “ Diye konuştu. 
“ALANYA’NIN KALBİ BURADA”
Yücel’in ardından konuşan MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan,“Görüyorum ki Alanya burada, Alanya’nın kalbi burada. Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Sözlerimi çok uzatmak istemiyorum. Cumhur İttifakı kapsamında hem Alanya’da hem Antalya’da 31 Mart akşamında göreve gelecekler. Alanya’da Adem Murat Yücel, Antalya’da Menderes Türel başkanlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Hepinizi yüce Allah’a emanet ediyorum. Hakkın yolunda milletin yanında sloganıyla siyaset yapan partimiz ve ittifak dahilinde birlikte olduğumuz Adalet ve Kalkınma Parti’sine teşekkürler ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyorum” şeklinde konuştu.
‘BİRLİKTELİK EN İYİ ALANYA’DA VÜCUT BULDU’
Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu da , “Alanya Belediye Başkan adayımız Adem Murat Yücel, Antalya’da Belediye Başkan adayımız Menderes Türel’dir. Bugün bu salonda Yenikapı ruhunu görmekteyiz. Önce sizlerin duası ardından ise desteklerinize ihtiyacımız var. Sizlerin destekleri ve dualarıyla önümüzdeki 5 yıllık süreçte Alanya’da Adem Murat Yücel, Antalya’da ise Menderes Türel hizmetlerine devam edecektir. Cumhur İttifakı’nın birlikteliği belki de en iyi Alanya’da vücut bulmakta, Allah’ım birliğimizi bozmasın. Antalya’da Türel, Alanya’da Yücel diyorum” şeklinde konuştu.
‘YÜZÜNDEN GÜLÜMSEMEYİ EKSİK ETMEYEN BİR BAŞKANIMIZ VAR’
Kürsüye çıkan MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, “Alanya’da yeni döneme de hizmet edecek olan Adem Murat Yücel beyefendiyi tebrik ediyor ve takdirle kutluyorum. Belediyecilik yalnızca alt yapı ve ulaşım hizmetleri demek değil, insanlara dokunuşun da simgesidir. Yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen, her bir vatandaşımıza dokunan bir belediye başkanımız var. Bu sebeple Adem Murat Yücel beyefendiyi bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Cumhur İttifakı milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ve ülkenin teminatı Devlet Bahçeli’nin ortaya koymuş olduğu bir iradedir. Gelecek nesillerin orta öğretim kitaplarında bu iki önemli devlet adamının koymuş olduğu iradeye söz söyletme şansımız yoktur. Hem Ak Parti kadroları hem de MHP kadroları Antalya ve 19 ilçesinde bir olmuştur. Ve 31 Mart seçimleri için kenetlenmiş durumdadır. Alanya’da Adem Murat Yücel ne anlam ifade ediyorsa Antalya’da da gönül adamı Menderes Türel aynı anlamı ifade ediyor. Ne mutlu Türk’üm diyerek her birinizi Türkçe sevdalarla selamlıyorum. Sağ olun, var olun, yüce Allah’a emanet olun sevgili hemşerilerim” Dedi. 
‘KAZANACAĞIZ, BÜYÜK HİZMETLER YAPACAĞIZ’
Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydın ise, “Alanya'ya her gelişimde ayrı bir heyecan duyuyorum. Bildiğiniz gibi doğduğum yer Manavgat, doyduğum yer Alanya. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemizde çok güzel bir birlik ve beraberlik oldu. Önce Memleketim ve milletim sonra partim diyen Devlet Bahçeli beyefendi ve milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu Cumhur İttifakı’nın ürünlerini almaya başladık. Bizler mecliste Cumhur İttifakı’ndan sonra çok güzel çalışmalar yapıyoruz. İnşallah 31 Mart'ta da bunun dönüşlerini çok iyi bir şekilde alacağız. Önümüzdeki dönemde ve bu seçim döneminde biz mecliste Cumhur İttifakı’nın vekilleri olarak 6 kişiyiz. Hem seçim sürecinde beraber olacağız sizlere destek vereceğiz hem de seçildikten sonra da sizlerin arkasında duracağız. Bu 82 projenin tabii ki bir anlamı var. 82 değil 3 rakamlı olacak, inşallah 102 projeyi bile geçecektir, ben buna inanıyorum. Bu projelerin inşallah hayırlı uğurlu olsun. Bizim için de Adana'da Hüseyin Sözlü neyse Menderes Türel Antalya'da aynı. Gazipaşa'da Adil Çelik neyse Korkuteli adayımız Ömer işlek aynıdır, hiçbir farkı yoktur. Allah'ın izniyle çalışacağız, kazanacağız ve büyük hizmetler yapacağız. İnşallah bu seçimler çok hayırlı olacak” şeklinde konuştu.
‘BİR KENTE BİR BAŞKAN BU KADAR YAKIŞIR’
MHP Milletvekili ve MYK üyesi Abdurrahman Başkan da "Bir kente bir başkan bu kadar mı yakışır, işte bu Adem Murat Yücel. 15 yıldır Antalya'da belediyecilik yapan ve sizden bir dönem daha ruhsat isteyen ve ustalık eserini inşallah Antalya’mızda devam ettirecek olan Adem Murat Yücel kardeşimize bu seçimlerde başarılar diliyorum ve onu sizlere emanet ediyorum. Burada Mustafa Türkdoğan ve Mustafa Toklu kardeşlerimize çok iş düşüyor. Çok çalışıyorlar ve daha çok yorulacaklar. Antalya’ya 24 Haziran seçimleri süresinde ve sonraki süreçte ne kadar geldim bilemiyorum ama zamanımın önemli kısmı bu şehirde geçiyor. Hakikaten Alanya'yı çok seviyorum. Bir tarafında Anamur'dan bir tarafında Manavgat'a kadar muhteşem sahilleri olan, Toroslardan gelen esintisi ile birleştiren ve ortasında Selçukluların mührü olan kalesiyle Alanya herkesin hayalidir. Bu hayali inşallah Adem Murat Yücel Alanya'da gerçekleştirecek. Alanya dünyanın şehri. Türkiye'ye, Antalyamıza gelen turistlerin neredeyse yüzde 30’u Alanya'da, Alanya marka bir şehir. Siz Alanya’ya bir belediye başkanı seçmeyeceksiniz. Kuruluşunun 50’inci yılında bizim başımızı hiç öne eğdirmeyen Devlet Bahçeli bey sizin temsilciniz olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Alanya ve Antalyalıların temsilcisi olacaktır. Bu toprakların evladı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu sizlerin temsilcisi olacaktır. 6 tane milletvekili de sizlerin temsilcisi olacaklardır. O yüzden Alanya’da yalnızca belediye başkanı seçmiş olamayacağız” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI VATANDAŞLARI SELAMLADI
TR 82 Proje Tanıtım Toplantısı adıyla 82 farklı proje Alanya’ya tanıtıldı. Alanya’nın doğusundan batısına, turizmden tarıma, tarihten doğaya, eğitimden sağlığa, sahillerden derelere, spordan engellilere dek kapsamlı olarak hazırlanan dev projeler vatandaşlardan büyük alkış aldı. TR 82 Proje Tanıtım Toplantısı Cumhur İttifakı’nın Meclis Listesi’nde yer alan adayların platforma davetiyle sona erdi. Adaylar halka tanıtıldı ve alkışlar eşliğinde Adem Murat Yücel’in de platformda yerini almasıyla birlikte Cumhur İttifakı omuz omuza vatandaşları selamladı.

KUTU İÇERİSİNDE VERİLECEK

YÜCEL'İN VİZYON PROJELERİNDEN BAZILARI

1- Alanya Kent Meydanı projesi
2- Alanya Kültür Merkezi
3- Cuma Pazarı Projesi
4- Şehitlik Projesi
5- Mamadı Botanik Parkı 
6- Masal Parkı
7- Cikcilli Camii ve Külliyesi
8- Macera Parkı
9- Konaklı ve Mahmutlar Kapalı Spor Salonu
10- Alanya Otogarı
11- Yeni Belediye Binası
12- Engelli Rehabilitasyon ve Sağlık Merkezi
13- Demirtaş Fuar Alanı
14- Denizaltı Akvaryumları
15- Çocuk Köyü
16- Üretici Pazarları
17- Yaşlı Yaşam Merkezi
18- Hobi Bahçeleri
19- Pet Şişe Toplama Sistemi
20- İpek Kozası Köyü
21- Belediye Sosyal Konutları
22- Modern Sanayi Siteleri
23- Aşevi
24- Yemek Müzesi
25- Kreşler

Son Güncelleme: 03.03.2019 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81