Başkan Yılmaz isyan etti:"Aldığımız para borca gidiyor!"

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, geçmiş dönem belediye başkanı Adil Çelik'in borç açıklamasına sert sözlerle yüklendi.

Başkan Yılmaz isyan etti:"Aldığımız para borca gidiyor!"

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, geçmiş dönem belediye başkanı Adil Çelik'in borç açıklamasına sert sözlerle yüklendi.

09 Haziran 2019 Pazar 19:13
Başkan Yılmaz isyan etti:"Aldığımız para borca gidiyor!"

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Madem üreterek borç kapanabiliyor, kendisi neden üreterek hizmet yapmamış da kredilerle borç yapmış?" diye sordu. Yılmaz 30 Mayıs'ta düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Borçları ödemek için bir çıkış yolu bulamadığımız takdirde KOMBİ arazisini satmayı düşünebiliriz" diye konuşmuştu.
'ÜRETEREK BORÇ ÖDENMELİ'
Geçmiş dönem belediye başkanı Adil Çelik, Ramazan Bayramı sabahı parti teşkilatında katıldığı bayramlaşma töreninde, KOMBİ arsasının satışıyla ilgili gazetecilerin sorduğu soruya yanıt verdi. Çelik, gelir getirici işlere bakılmasını tavsiye ederek, ”Yer satmayı doğru bulmuyorum. Biz devam etmiş olsaydık, Koru Sahil Projesi’ni bitirecektik. Buraya 13 tane büfe koyacaktık. 13 tane büfenin 5-6 tanesini otel işletmecileri kiralayacaktı. Büfeleri 30 bin TL’den versek 360 bin TL, 50 bin TL’den versek 600 bin TL gelir elde edilecek. Yani yer satmakla değil de gelir getirici işlerle borç ödenmeli. Belediye olarak buna bakılmalıdır” dedi.
ALDIĞIMIZ PARA BORCA GİDİYOR

Adil Çelik'in söz konusu açıklaması üzerine Başkan Yılmaz'dan jet yanıt geldi. Yılmaz, "Borç yapılmadan iş yapamazsın. Gazetecilere yaptığımız açıklamada, 'Bir çıkış yolu bulamazsak satışını düşünebiliriz' dedik. Sonuç olarak, belediyenin borcunun ödenmesi ve bizimde hizmet yapmamız için elimizin biraz olsun rahatlaması gerekiyor. Şuanda topladığımızı borca ödüyoruz. Biz belediyemizin hizmet yapması için borçlarını bir an önce ödeme taraftarıyız. Bu anlamda otellerin ruhsatlarını verdikten sonra değerlendirme yapacağım. Oradan elde ettiğimiz gelir, derdimize çare olursa kalır. Yoksa en mantıklısı kombi arazisinin satılma olabilir. Çıkış yolu bulamazsak belediye olarak bir şeyler yapmamız gerekecek. Orada elde ettiğin geliri sadece faize yatıracaksan o da yazık. O zamanda satılmasının bir anlamı olmaz. Elbetteki bu durum için sadece benim değil meclisinde kararı önemli olacaktır. Şimdilik böyle bir durumda söz konusu değil" dedi.
'KENDİSİ NEDEN ÜRETMEDİ?'
Başkan Yılmaz, Çelik'e sert sözlerle yüklenmeye de devam etti. Yılmaz, kendisine üreterek borç ödeme tavsiyesi veren Çelik'e, "Madem bizim borçları üreterek kapatmamızı istiyor. 4 yıldır kendisi neden üreterek hizmet yapmamış da kredilerle borç yapmış? Belediye üretim değil hizmet yeridir. Biz borçları ödeyerek, gelirlerimizi arttırarak ilçemize hizmet edeceğiz. Keşke zamanında ayağımızı yorganımıza göre uzatsaydık" diye konuştu.  
 

Son Güncelleme: 09.06.2019 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81