Alanya CHP’de delege seçimi bitti

CHP’de İlçe kongresi öncesinde delege tespiti kırsal mahallelerdeki 63 delegenin seçimi ve tespiti ile sona erdi.

Alanya CHP’de delege seçimi bitti

CHP’de İlçe kongresi öncesinde delege tespiti kırsal mahallelerdeki 63 delegenin seçimi ve tespiti ile sona erdi.

26 Kasım 2019 Salı 09:32
Alanya CHP’de delege seçimi bitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya ilçe Teşkilatı'nda kırsal mahalleler için ilçe binasında sandık kuruldu. Birden fazla üyesi bulunan mahalleler için sandık konulurken, 1 üyesi bulunan mahallerde üyeler oy kullandı. 5 kırsal mahallenin sandık başına gittiği seçimin ardından mevcut başkan Coşkun Karadağ, Sefa Çorbacı ve Ömer Zavlak için başkanlık yarışı başlayacak. 3 adaylı yarışta kimin galip geleceği ise merak konusu.
“İLÇELER 14 ARALIK’TA BAŞLAYACAK”
Mevcut Başkan Coşkun Karadağ delege seçim sürecinin çok iyi geçtiğini üyelerinin katılımının yüksek olduğunu söyledi. Karadağ, “Kırsal mahallelerimizin delege seçimleri ile birlikte seçim takvimine uyarak delege seçimlerini tamamladık. Bu zamana kadar belediye seçimlerine katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten geniş bir katılım gösterdiler. Mesela Demirtaş'ta yüzde 95 oranında bir katılım söz konusu oldu. Çok iyi geçti tüm Alanya genelinde güzel bir seçim geçirdik. Kırsal mahallelerine seçimlerini gerçekleştirerek 389 delegemizi belirlemiş olduk. Delege seçimlerinin ardından ilçe kongremiz başlayacak. İlçe kongrelerimiz Aralık ayının 14 ünde yapılacak ve yönetim kurulu seçimleri yapılacak. Ancak 14'ünde bizimki değil biz il merkezimizden bir tarih alacağız. 19 ilçenin çatışmaması için il başkanlığından uygun bir tarih verilecek ve o gün içerisinde seçim müziği gerçekleştireceğiz. Hep birlikte, bir arada hiçbir problem çıkmadan bu seçimi de başaracağımıza inanıyorum. Diğer 2 aday arkadaşıma da teşekkür ediyorum. Hiçbir problem çıkmadan, demokratik bir ortamda delege seçimlerimizi tamamladık. İlçe seçimlerinden sonra da il ve genel merkez seçimleri yapılacak. Bu zamana kadar bizzat gelerek sandıklarda özgür ve hür iradesini belirten partili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sen, ben yok biz olacağız. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak” dedi.

“DELEGE SEÇİMLERİ ŞÖLEN HAVASINDA GEÇTİ”
Eski ilçe başkanı olan bu dönem yeniden başkanlık için aday olan Sefa Çorbacı ise kongre sürecine ilişkin, “Bir şölen havasında delege seçimlerimizi yaptık. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yazılan kongre sürecinin ardından yaklaşık 15 gündür süren delege seçimlerimizi hiçbir sorun çıkmadan, diğer başkan adaylarımızla birlikte güzel bir süreç içerisinde tamamladık. Merkez mahallelerimizden sonra, beldelerimizde de hiçbir sorun çıkmadı. Kırsal mahallelerimizde de seçimimizi tamamladık. Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine teşekkür ediyorum gerçekten güzel bir katılım sağlandı. Partimize hareket geldi, bereket geldi. Seçilen delegelerle de tabii ki görüşeceğiz, toplantılarımızı yapacağız. Bundan sonraki süreci değerlendireceğiz. Ayrıca mevcut yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza ben de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Onlar da çok özverili bir şekilde görevlerini yaptılar. Hiçbir sorun çıkmadan bu süreci tamamladık” ifadelerini kullandı.
“CHP ADIM ADIM İKTİDARA YÜRÜYOR”
Bir diğer başkan adayı Ömer Zavlak ise, " Merkez belde ve kırsal seçimlerimizin ardından delegelerimiz belirlendi. Demokratik bir ortamda, şenlik havasında geçti bu süreç. Bütün partililerimiz, üyelerimiz birbiriyle yeniden kaynaştı. Birlik beraberlik mesajını Alanya kamuoyuna göstererek, bu birlik ve beraberlik içerisindeki çalışmamız yerel seçimlere de genel seçimlere de yansıyacaktır. Bu bir coşkudur, hareketliliktir. Bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin adım adım iktidara yürüyüşünün ayak sesleridir. Özellikle diğer aday arkadaşlarıma ve ilçe yönetim kurulunda sandık başında görev alan arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir demokratik olgunluk içerisinde bu süreci yönettikleri için. 3 aday arkadaşımızın da ortak hedefi önce yerelde, ardından genelde CHP iktidarı için çalışıyoruz. Bu tempomuz inanın kongre sürecinden sonra da hangimiz başkan olursak olalım aynı şekilde devam edecek. Birbirimize kenetlenerek, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımak için emeğimizi, yüreğimizi ortaya koyarak, elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Hiç kimse bölünecekler, parçalanacaklar gibi bir imaj oluşturmasın. Biz biriz birlikteyiz, biz bir olursak güçlü oluruz. Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Bakanlığı'na dilekçe ile kurulan bir parti değil, savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Bu yüzden birileri boşuna avucunu ovuşturmasın. AK Parti olgusundan bu ülkeyi kurtarmak için CHP'lilerin birbirine kenetlenmesine ihtiyacı var. Biz bu kenetlenmeyi yerelde yaptık, genelde de yapılacaktır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.11.2019 09:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81