'Önceliğimiz güvenlik olmalı'

Alanya Belediyesi'nin Ak Partili Meclis Üyesi Şükrü Cimrin, geçtiğimiz gün belediye tarafından açılan Küçük Hasbahçe Mahallesi'nde Sak Irmağı kenarında ki pazar yeriyle ilgili Başkan Adem Murat Yücel'e teşekkür etti.

'Önceliğimiz güvenlik olmalı'

Alanya Belediyesi'nin Ak Partili Meclis Üyesi Şükrü Cimrin, geçtiğimiz gün belediye tarafından açılan Küçük Hasbahçe Mahallesi'nde Sak Irmağı kenarında ki pazar yeriyle ilgili Başkan Adem Murat Yücel'e teşekkür etti.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 00:45
'Önceliğimiz güvenlik olmalı'
Alanya Belediyesi'nin Ak Partili Meclis Üyesi Şükrü Cimrin, geçtiğimiz gün belediye tarafından açılan Küçük Hasbahçe Mahallesi'nde Sak Irmağı kenarında ki pazar yeriyle ilgili Başkan Adem Murat Yücel'e teşekkür etti. Cimrin, "O bölgenin bu hizmete ihtiyacı vardı gerçekten. Öte yandan dikkat çekmek istediğim konu mahalle aralarında kurulan semt pazarlarının durumu. Alanya’nın farklı mahallelerinde modern, üzeri kapalı, her yönden ulaşılabilir, pazarcılar ve müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veren semt pazarlarına ihtiyacımız var. Bununla ilgili çalışmalar olduğunu da biliyorum ama daha zaman alacak" dedi.
 
'ACİL DURUMDA EVLERE ULAŞMAK İMKANSIZ'
Konuşmasına devam eden Cimrin şunları söyledi: "Mevcut semt pazarları kuruldukları bölgede yaşayan halkımızın ayağına taze sebze, meyve getirerek önemli bir ihtiyacı görüyor. Herkes buna göre kendini programlayıp evi için ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Öte yandan turizmin yoğun olduğu aylarda semt pazarları da büyüyüp daha fazla alanı işgal ediyor. Pazar kurulan cadde ve sokaklarda belli sayıda ev ve işyerinin tamamen ulaşılamaz olduğunu görüyoruz. Yollar diğer uçlarına kadar tamamen işgal ediliyor ve Allah korusun acil bir durumda bu konut ve işyerlerine ulaşmak imkansız gibi duruyor. Acil durumdan kastım yangın ve sağlık; itfaiye ve ambulansın olay yerlerine zamanında ulaşamayacak olmasının yaratacağı can ve mal kaybının sorumluluğunu kim taşıyacak? Bana göre bu bir sorun olarak önümüzde duruyor. Pazar kurulan günlerde kim ne derse desin buralarda yaşayan vatandaşlarımızın can ve malları risk altındadır. Sorundan bahsettik çözüm önerimizi de getirelim. Pazar kurulan caddelerde gerekli risk analizleri yapılarak ambulans ve itfaiye geçişlerini sağlayacak güvenlik koridorları oluşturulur. Bunlar ciddiyetle ölçülerek belirlenir ve bu alanların boş tutulmaları denetlenir. Herhangi bir acil durumda bu güzergahlar kullanılarak gereken acil hizmet sağlanır.
 
'BAZI ÖNLEMLER ALINMALI'
Daha önce Alanya’da pazar kurulan caddelerin dolu olmasından dolayı müdahale edilemeyen bir yangın ya da sağlık durumu oldu mu bilmiyorum umarım olmamıştır. Asla pazarlara karşı değilim, ve sebze meyvesini pazardan da alan bir vatandaş olarak destekliyorum. Ama ihtiyaçları sıraladığımızda birinci önceliğimiz güvenlik olmalı diye düşünüyorum. Hiçkimsenin yaptığı iş bir diğerini tehlikeye atmamalı. Bazı önlemleri almak için illa bir felaket olmasını beklememeliyiz. Tabii ki nihai temennim Pazarcılar Odası Başkanımızın da belirttiği gibi modern semt pazarlarının kurularak daha uygun çalışma ve hizmet ortamlarının pazarcılarımız için yakın bir gelecekte sağlanması."
Son Güncelleme: 20.08.2016 00:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81