'Karalama kampanyası yapıldı'

CHP İlçe Teşkilatı Haftalık Toplantılarını dün gerçekleştirdi. Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Ali Takavut, "Son dönemde CHP kırsal kesimde ilgi gördü.

'Karalama kampanyası yapıldı'

CHP İlçe Teşkilatı Haftalık Toplantılarını dün gerçekleştirdi. Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Ali Takavut, "Son dönemde CHP kırsal kesimde ilgi gördü.

25 Ağustos 2016 Perşembe 00:47
'Karalama kampanyası yapıldı'
CHP İlçe Teşkilatı Haftalık Toplantılarını dün gerçekleştirdi. Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Ali Takavut, "Son dönemde CHP kırsal kesimde ilgi gördü. Bu ilgiden bazıları rahatsız oldu ve karalama kampanyasına girdi. Algı operasyonu ortaya atıldı ve bu gerçekmiş gibi yansıtılıyor. Buna itibar etmeyin. Köylü milletin efendisidir. Biz emek tarafındayız" diye konuştu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasındaki toplantıda konuşan İlçe Başkanı Ali Takavut, Gaziantep'teki saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Takavut, "Bu inşallah son olur diyorum ama bir gün sonra tekrar başka şeyler ortaya çıkıyor. Bu durumda CHP olarak genel başkan düzeyinde terörizm nereden, kimden gelirse gelsin asla bunlara müsamaha göstermeyeceğimizi, ülkeyi yönetenlere de tam destek vereceğimizi söyledik. CHP hiçbir zaman ne törürü övmüş ne de yanında olmuştur. Biz de yerel yöneticiler olarak terör nereden ve kimden gelirse gelsin karşısındayız. Alanya'daki tüm vatandaşları da tekrar sağduyuya davet ediyorum. Heyecanlanmaya gerek yok. Akıllı, mantıklı hareket etmek lazım. Ülkemizin üzerinde bir oyun oynanıyor. Bu oyunu bozmamız gerekir. Biz parçalanırsan başkalarıu bu oyunu harekete geçirebilir. Bir de sabah saat 04.00'ten itibaren ülkemiz Suriye içlerine harekete başladı. Suriye'ye uçaklarımız uçtu, toplarımız atlıyor. Bu durumda ülke resmen bir savaşa girmiş gibi bir hal var. Bu çok açık söylüyorum beni endişelendiriyor. Yıllarca CHP olarak Suriye politikasının yanlılş olduğunu söyledik. Buradan tekrar söylüyoruz, Suriye politikasının yanlışlığından en kısa sürede dönülmesi gerekir. Bu ülkenin toprak bütünlüğüne saygı duymamız gerekir. Biz Esad'ı ve yönetimini savunuyor değiliz. Bize hep 'Esad'ın yanında yer alıyorusunuz, bu bir canidir' dediler. Bu bizim Esad'ı savunduğumuzdan değil ama Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyacağız. Çok uzaklardan denizaşırı ülkelerden gelen ülkeler burada geliyor, bizi üs gibi kullanmaya çalışıyor. Biz çok akıllı davranmalıyız. Tüm ülkelerle işbirliği içerisinde hareket etmeliyiz. Biz öne çıkalım, kendimizi kanıtlayalım, buradan bir şey alalaım edasında olursak kesinlikle zararlı çıkarız. Umarım kısa zamanda Suriye'deki terörizmi de bitirirler. Burada koalisyon güçleri de birlikte hareket etmek zorunda. Yoksa bu teröristlerin bitmesi mümkün değil. Önümüzdeki günlerde, aylarda başka bir terör örgütünün meydana çıkmayacağını kimse garantileyemez. Yeni bir terör örgütü ortaya çıkabilir. Bunu bilimadamları ve uzmanlar da söylüyor. 
 
'BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE MÜCADELE SÜRECEK'
Bu konuda ülkemiz diğer siyasi partilerle de işbirliği yaparak özellikle parlamentoyu çalıştırarak. Bizim şuanda en büyük eksikliğimiz şuanda parlamentonun çalışmaması. Parlamentı devre dışı kalmış vaziyette. Bütün bu konuların hepsi öncelikle parlamentoya gelmeli ve geçmeli. Şuanda kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ülke yönetiliyor. KHK ile ülke yönetilsin ama bunlar çıkmış olan kanunlar meclise gelmeli. Mecliste tartışılmalı, tüm siyasi partilerin oluruyla ne yapılacaksa yapılmalı. Bir gece karanlığında karanlık bir kanunla sabahleyin uyanıyoruz, önümüze bir şey geliyor. Tabiki diğer siyasi partilerde olduğu gibi biz de buna tepki gösteriyoruz. Umarım yöneticiler bu konuda duyarlı olur. Birlik beraberlik içerisinde ülkemizi bu felakteten kurtarırız. Yoksa her birimiz parçalanırsal, ayrı telden çalarsak ülke uçuruma doğru gider. Bu ülkeye, hepimize yazık olur" dedi.
 
'ÜRETİCİLERDEN 2 TL İSTENİYOR'
Çiftçi Malları Koruma Kurulu konusunda Alanya'da çok büyük skınıtı olduğunu ifade den Takavut, "Çiftçi Malları Koruma Kurulu'yla ilgili burada kaymakamlık başkanlığında murakebe heyeti var. Bu murakebe heyeti bir karar almış. Aldığı kararda 'Çiftçiler eğer ben kendi güvenliğimi kendi koruyacağım derse herhangi bir ücret alınmayacak.' Kaymakamlığın bir kararı. Bu karra istinaden çiftçiler bir dilekçe yazıyor. Kurula gönderdikleri zaman kurul bunu kabul etmiyor. Gerekçe olarak Edirne Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği bir karar ortaya sürülüyor. Edirne Bölge İdare Mahkemesi’ni, n verdiği bir karar da şöyle. Eğer siz kendi bulunduğunuz arsaları, tarlaları korumak için bir görevli tuttuysanız o görevlinin bordrosunu istiyor. Sosyal güvenlik için yatırmış olduğu makbuzunu istiyor. Arsanı, tarlanı çitle çevireceksin, o zaman dönüm başına konulan ücreti ben senden almam diyor. Alanya'da şuanda dönüm başına istenilen para 2 TL. Bu örnek gösterilmiş ancak Edirne Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği karar Alanya'yı bağlamıyor. Alanya'da çiftçilerin ödeme yapabilmeleri için kaymakamın aldığı bu kararın kalkması gerekir. Bu karar kaymakamlıkta tekrar toplantı yapılıp kaldırılacak ya da birisi mahkemeye verip bölge idare mahkemesinin verdiği kararı iptal edecek" şeklinde konuştu.
 
CHP KIRSALDA İLGİ GÖRÜYOR
Son dönemde CHP'nin kırsal kesimde ilgi gördüğünü dile getiren Takavut, "Kırsal kesimlere gidiyoruz. Şenliklere gidiyoruz. Her gittiğimiz yere de damgamızı vurup geliyoruz. CHP'nin kırsal kesimde gördüğü bu ilgi karşısında bazı kesimler rahatsız oldu. Bu rahatsızlıklarını bu şekilde vatandaşlarımızı, muhtarları kullanarak CHP'yi karalama kampanyasına girdiler. Tüm vatandaşlara ve muhtarlara sesleniyorum. CHP'nin türlü aleyhinde eğer burada görevli kimse bu kurul içerisinde görevli belediye meclis üyemiz Mehmet Kural var. Kural'ın asla bu konularda imzası yok. Hiçbir çiftçinin gönderdiği dilekçeye de reddi yok ama böyle bir algı operasyonu ortaya atılmış. Algı operasyonu gerçekmiş gibi yansıtılıyor. Böyle bir şey yok. Bu bir karalama kapmanyası. Ben muhtaralar ve vatandaşlara şunu söylüyorum. Kesinlikle bu tür şeylre itibar etmeyin. Gidin dilekçenizi verin. Bizim meclis üyemizin köylülerin, vatandaşların bu tür lehinde olan şeylere aleyhte imza atıyorsa o imzalı kağıdı ilçe binamıza getirin. Köylü milletin efendisi derler. Ata'mızın verdiği söz var. Biz bu sözün arkasındayız. Biz emek, köylü, çiftçinin, emeklinin, memurun, işçinin yanındayız. Nasıl gider de biz böyle bir şeye imza atarız? Yok öyle bir şey" diye konuştu.
 
CHP HEYETİ'NDEN ÇAKMAKLI'YA ZİYARET
CHP İlçe Teşkilatı yönetimi toplantının ardından Alanya Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı'yı ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Ali Takavut ve Kadın Kolları Başkanı Seher Tosun ve parti yönetiminin yer aldığı ziyarette Müdür Çakmaklı ile Alanya ve Türkiye'nin geleceği için her zaman istişare edilerek çalışılacağı iletildi.
 
Son Güncelleme: 25.08.2016 00:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81