'İl olmak için mücadele edilmeli'

Ak Parti'den Milletvekili Aday adayı olan Harita Mühendisi Mustafa Başak, ülke genelinde yaşanacak bir koalisyonun ardından Alanya’da tüm siyasi parti temsilcilerinin bir araya gelip Alanya’nın il olması için mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

'İl olmak için mücadele edilmeli'

Ak Parti'den Milletvekili Aday adayı olan Harita Mühendisi Mustafa Başak, ülke genelinde yaşanacak bir koalisyonun ardından Alanya’da tüm siyasi parti temsilcilerinin bir araya gelip Alanya’nın il olması için mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

14 Haziran 2015 Pazar 18:35
'İl olmak için mücadele edilmeli'
- Mert CANTÜRK 

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) Milletvekili Aday Adayı olan Harita Mühendisi Mustafa Başak, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ak Parti olarak beklediği bir sonucun çıkmadığını söyleyen Başak, "Ortaya çıkan sonuç bizi baya üzdü. Fakat ben bunun da bir getirisi olacak diye düşünüyorum. Artık Alanya'nın Antalya'dan ayrılmasının kesinleşmesi gerekiyor bu ortamda. Koalisyon hükümetinin olması ya da azınlık hükümetinin olması bence şerden bir iyilik doğmuş gibi olacak. Bunun üzerinde çok çalışmamız gerekiyor. Diğer partili yöneticilerimizin hepsinin bir araya gelip bu konunun üzerinde durmaları gerekiyor. Bence kötü sonuçtan iyi bir fırsat çıkacak. İnşallah Alanya olası bir erken seçimde kendi başına bir il olarak 3-4 milletvekilini çıkarır diye düşünüyorum.  Bu fırsatı değerlendirmek gerekiyor” dedi.
 
'ADAY SEÇİMLERİNDE HATA YAPILDI'
Ak Parti'nin Alanya'da aldığı oy oranından memnun olmadığını belirten Başak, " İlçe Başkanımız Sayın Berberoğlu Alanya'da açık ara öndeyiz diyor ama. Bir takım emanet oyların geri gelmesiyle bu duruma geldik. Oturup hep beraber nerede hata yapıldı görüşülmesi lazım. Sadece Alanya teşkilatı değil bence tabandan tavana kadar aday sıralamalarında, aday seçimlerinde bence hata yapıldı. Antalya farklı adaylarla 7-8 tane milletvekili çıkarabilirdi. Kimsenin birbirini suçlamaması lazım. Görüyorum bazı partililerimiz diyor ki o parti şuna verdi bu parti buna verdi. Bence bu yanlış bir şey. Onların da o partiye oy vermelerinin sebebi yine biziz. Bizim de tercih noktasında yaptığımız hatalar bizlerinde bir takım oylarının kaymasına sebep oldu" diye konuştu.  
 
'BİR DAHA Kİ SEÇİMDE YİNE ADAY ADAYI OLACAĞIM'
Ülke genelinde olası bir koalisyon için düşüncelerinden de bahseden Başak, "Ülkemiz için hangisi hayırlı ise onun yapılması lazım. Ben koalisyon için CHP yada MHP'nin tercih edilmesini düşünüyorum. Gönlüm iyi bir koalisyon olsun ve 2 yıl sonrada tekrar seçim olsun bizlerde tekrar Milletvekili aday adayı olalım. Alanya’mızı farklı yerlere taşıyalım. 
 

Son Güncelleme: 14.06.2015 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81