'Başkan Yücel'i tebrik ederim'

Alanya Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi ve Şehir Plancısı olan Erkan Demirci, iskelede son bir kaç gündür yaşanan olayları değerlendirdi. Demirci, "Alanya'nın hakkını koruyan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Başkan Yardımcısı Mehmet Kula nezdinde tüm belediye müdür ve personelini tebrik ederim" dedi.

'Başkan Yücel'i tebrik ederim'

Alanya Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi ve Şehir Plancısı olan Erkan Demirci, iskelede son bir kaç gündür yaşanan olayları değerlendirdi. Demirci, "Alanya'nın hakkını koruyan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Başkan Yardımcısı Mehmet Kula nezdinde tüm belediye müdür ve personelini tebrik ederim" dedi.

27 Mart 2015 Cuma 03:11
'Başkan Yücel'i tebrik ederim'
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya ve Alanya Belediye Meclis Üyesi ve Şehir Plancısı Erkan Demirci İskelede yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Demirci İmar ve kıyı kanununun ilgili maddelerini belirterek Alanya Belediyesi’ne konuyla ilgili hak verdiğini söyledi. 
 
‘İMAR PLANI OLMADAN OLMAZ’
Bölgenin Alanya Kalesi sit alanının etkileme geçiş sınırlarının içerisinde olduğunu belirten Demirci, “İskele bölgesinin nasıl kullanılacağına ve ne şekilde yapılaşacağına dair Eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde Alanya Belediyesi'nce hazırlatılarak dönemin Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nce onaylanan koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi bulunuyor. Kıyıda yapılacak her türlü yapının sadece imar planı kararıyla yapılabileceğini de belirtmek isterim” dedi.
 
KANUN MADDELERİNİ AÇIKLADI
Demirci konuyla ilgili kanunları şu şekilde açıkladı; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun b fıkrasına göre, “Kuruluş veya kişilerce, kendisine ait tapusu bulunmamakla beraber kamu kurum ve kuruluşlarının vermiş oldukları tahsis veya irtifak hakkı tesis belgeleri ile imar planı, yönetmelik, ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılabilir. Bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için belediye veya valiliklerden yapı ruhsatiyesi alınması mecburidir” ve 3621 Sayılı Kıyı Kanunu’na göre, “Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır, Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. Sahil şeritlerinde yapılacak yapılar kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilir. Yaklaşma mesafesi ve kıyı kenar çizgisi arasında kalan alanlar, ancak yaya yolu, gezinti, dinlenme, seyir ve rekreaktif amaçla kullanılmak üzere düzenlenebilir. Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz" dedi. 
 
‘BELEDİYE ONAYLAMADAN OLMAZ’
Bu kanun maddelerine göre Balıkçılar Kooperatifinin yapmak istediği tel örgü yada korkuluğun yanlış bir uygulama olduğunu belirten Demirci, “Sonuç olarak Alanya hepimizindir. Hiç kimse ya da kurum kanunların üstünde değildir. Bir yerin tapulu ya da tahsisli olması hak sahibinin o yer üzerinde dilediği gibi tasarruf edebileceği anlamına gelmez. Hele ki bu yer iskele gibi ilçenin gözbebeği olan bir bölgeyse. İskele bölgesinde atılacak her adım koruma bölge kurulu, tabiat varlıkları bölge komisyonu, Alanya ve Antalya Belediyeleri'nin onayından geçmek zorundadır” dedi.
 
'KANUNA UYGUN YAPILMALI'
İskele bölgesinde illa bir tel örgü yada korkuluk yapılacaksa bunun kanuna uygun olması gerektiğini belirten Demirci, “Bu imalat tek taraflı irade gösterilerek değil, yukarıda belirttiğim tüm kurumlar ve balıkçılar kooperatifinin ortak iradesiyle koruma imar planı kararları doğrultusunda, begonvil plajı ile Kızıl Kule arasında bütüncül olarak hazırlanacak halkın da benimseyeceği yeni bir kentsel tasarım projesiyle birlikte yapılmalıdır” şeklinde konuştu.
 
‘GÖRÜNTÜLER HOŞ DEĞİLDİ AMA DOĞRUYDU’
Demirci açıklamasının son bölümünde, “Bugün tek taraflı olarak yapılmak istenen bir uygulama Alanya Belediyesi tarafından haklı olarak engellenmiştir. Bu aşamada ortaya çıkan görüntüler hoş olmasa da bana göre Alanya Belediyesi doğru olanı yapmıştır. Bu bağlamda Alanya'nın hakkını koruyan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Başkan Yardımcısı Mehmet Kula nezdinde tüm belediye müdür ve personelini tebrik ederim” ifadelerini kullandı.
 
Son Güncelleme: 27.03.2015 03:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81