Vücuttaki iltihabı kurutuyor!

Vücutta oluşan iltihap tedavi edilmezse hastalıklara yol açıyor. Bu nedenle iltihaplanma oluşmadan önce gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Eğer ki vücutta iltihaplanma oluştuysa doğal yöntemlerle tedavi edilebilir. Peki, vücuttaki iltihabı kurutmak için ne yapmak gerekir? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

Vücuttaki iltihabı kurutuyor!

Vücutta oluşan iltihap tedavi edilmezse hastalıklara yol açıyor. Bu nedenle iltihaplanma oluşmadan önce gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Eğer ki vücutta iltihaplanma oluştuysa doğal yöntemlerle tedavi edilebilir. Peki, vücuttaki iltihabı kurutmak için ne yapmak gerekir? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

05 Temmuz 2020 Pazar 14:47
Vücuttaki iltihabı kurutuyor!

Vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin azalmaya başlamasıyla vücudumuz iltihaplara karşı savunmasız bir hale geliyor. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan iltihaplanma ciddi bir sağlık sorunudur. İltihaplanmada sık görülen nedenler arasında enfeksiyon kapmak, zatürre, lupus, romatizma gibi hastalıklar yer alır.

İLTİHAP SÖKTÜRÜCÜ BİTKİLER

Vücudun birçok bölgesinde görülebilen iltihaplanma, enfeksiyonlara karşı vücudun reaksiyon gösterdiği bir savunma sistemidir. Birçok uzman, bazı bitkilerin iltihap söktürücü olduğunu belirterek tedavi sürecinde bu bitkilerin kullanılması gerektiği önerisinde bulunuyor. İşte iltihap söktürücü bitkiler…

AKSÖĞÜT KABUĞU

Aksöğüt kabuğu, içerisinde bulunan Salisin adlı madde sayesinde aspirin ile benzer özellikler gösterir. Bu sayede aksöğüt kabuğu ağrı kesici özelliğini sahiptir.

İltihabın kurumasını sağlayan aksöğüt kabuğu, aspirine göre daha uzun süre etki eder. Aksöğüt kabuğunun çayını demleyip düzenli tükettiğinizde vücutta oluşmuş her türlü iltihabın kurumasını sağlayabilirsiniz.

FESLEĞEN

İltihap ile savaşmada ilk sırada gelen bitkilerden biri de fesleğendir. Kendine has kokuya sahip olan fesleğene, koku ve tat veren bileşen öjenoldur.

CAYENNA BİBERİ

Cayenna biberinin içerisinde bulunan kapsaisin adlı madde, özel olarak diğer iltihabi hastalıklar ve artrit hastalıklarla ilgili olarak COX -2 adlı enzimin yok edilmesini sağlar.

Pek çok hastalığı tedavi etmek amacıyla kullanılan cayenna biberi iltihabı kurutucu özelliği ile bilinmektedir.

CEVİZ

Araştırmalar, her gün 50 gram ceviz tüketen bir kişinin vücudunda iltihap olduğunun göstergesi olan CRP maddesinde azalma görüldüğünü ortaya koymuştur. CRP maddesinin yüksek olması kalp hastalıklarına neden olduğu için düzenli olarak ceviz tüketmek kalp hastalıklarından korunmayı sağlar.

Bir su bardağının içerisine 3 tane ceviz atarak tüm gece boyunca bekletin, sabah aç karnınıza hazırladığınız bu suyu için. Aynı zamanda cevizli su tüm gün dinç kalmanızı da sağlar.

ISIRGAN OTU

Isırgan otu, vücutta oluşan toksinlerin böbrekler aracılığıyla dışarı atılmasına yardımcı olur. Ayrıca vücuttaki iltihabın neden olduğu kimyasalları azaltır ve bunun yanı sıra ağrı kesici özelliği de taşımaktadır.

ISPANAK

Sofraların vazgeçilmez gıdalarından biri olan ıspanak, içerisinde bulunan antioksidanlar ve bol miktardaki E vitamini sayesinde iltihabın kurumasını sağlar.

Ispanağın içerisinde yer alan bir diğer madde ise alfa-lionelik (ALA) isimli asittir. Bu asit iltihapların neden olduğu ağrıların azaltılmasını sağlar. Ispanaktan faydalanmak için yemeğini yapabilir veya da suyunu tüketebilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81