Siyah turpun daha önce hiç duymadığınız faydaları

Siyah turpun daha önce hiç duymadığınız faydaları

05 Mayıs 2020 Salı 12:26
Siyah turpun daha önce hiç duymadığınız faydaları

Sağlık açısından birçok faydası bulunan siyah turp, vücuttaki tüm toksinleri atılmasından sindirim sisteminin geliştirilmesini sağlar. Peki, siyah turpun faydaları nelerdir? Sizin için siyah turpun daha önce hiç duymadığınız faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

Geçmişten günümüze şifa kaynağı olan turp, hastalıkları tedavi etmede oldukça başarılı bir besindir. Birden fazla çeşidi bulunan turpun insan sağlığı için inanılmaz faydalıdır. Özellikle siyah turp vücuttaki kirli kanın temizlenmesini ve zararlı tüm toksinlerin atılmasını sağlar. Siyah turpun faydaları bununla da bitmiyor. İşte siyah turpun faydaları...

SİNDİRİM SİSTEMİNİ GELİŞTİRİYOR

Siyah turp harika bir detoksifikasyon ajanıdır. Bu sayede mideden toksinlerin atılıp temizlenmesini sağlar. Bu, midenin pH düzeyinin korunmasını sağladığı gibi aynı zamanda zengin lif kaynağı ile sindirim sürecini kolaylaştırır. Bir yandan da gelişmiş sindirime neden olan safra fonksiyonunu geliştirerek vücudun genel sindirim sistemi hızını geliştirir.

SOĞUK ALGINLIĞI VE ÖKSÜRÜĞÜ GİDERİR

Siyah turp, kronik soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde de oldukça etkilidir. Bunun için turpun suyunu sıkın, üzerine biraz şeker ilave edin ve bekleyin. Sabahları meyve suyu niyetine tükettiğiniz zaman solunum sistemi enfeksiyonları için mükemmel bir ilaç olduğunu göreceksiniz.

VÜCUTTAKİ TOKSİNLERİ ATILMASINI SAĞLAR, PİS KANI TEMİZLER

Vücuttaki bilirubin seviyesinin azalması veya artması ciddi hastalıkların gelişmesine yol açar. Bu hastalıklardan biri de sarılıktır. Sarılığın doğal tedavisi için siyah turp muhteşem bir nimettir. Siyah turp vücuttaki toksinleri atarak kanın temizlenmesini ve bilirubin seviyesinin sabitlenmesini sağlar.

BÖBREK TAŞLARININ ATILMASINI SAĞLIYOR

Siyah turp, böbrek ve safra kesesinde oluşabilecek taşlarında önünü kesiyor. Üstelik taşın neden olduğu acıyı da hafifletir ve idrara çıkma sıklığını artırır. Siyah turpun diüretik özellikleri sayesinde idrara çıkmanız kolaylaşır ve bu şekilde böbrek ve safra kesesi taşlarından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

TİROİD HORMONLARINI DÜZENLİYOR

Siyah turpun en önemli özelliklerinden biri de tiroid hormonlarındaki düzensizliklere karşı çözüm sunmasıdır. Tiroid hormonlarınızda oluşan dengesizlik uzun bir süre ve belki de hayatınız boyunca sizi ilaç kullanmaya mahkum hale getirebilir. Raphanin, tiroit hormonlarının salgılanmasını ve üretimini düzenleyen doğal bir enzimdir. Siyah turp ise Raphanin bakımından zengin bir besindir. Hiper/hipotiroidizmden şikayetçi iseniz siyah turp tüketerek hormonlarınızın düzene girmesini sağlayabilirsiniz.

SAÇLARIN YAĞ DENGESİNİ SAĞLIYOR

Siyah turp, saç derisinin aşırı kuruluğunu ya da yağlanmasını tedavi etmek için de kullanılan bir besindir. Yanı sıra saçlarınızın fazla kepeklenmesinde de şikayetçi iseniz hemen siyah turpun suyu ile uygulamalara başlayın. Bu sayede saçınız ve kafa deriniz gerekli besin maddelerini sağlamış olacaktır. Sebum bezlerinin fazla salgılanmasından dolayı kafa derisinin yağlanmasına maruz kalıyorsanız, siyah turp içeren bir saç maskesi kullanabilir, sebum salgısını kontrol altına alabilirsiniz.

CİLT LEKELERİNİ YOK EDİYOR

Siyah turp, bol miktarda doğal antioksidan ve cildin yaşlanmaya karşı mücadele etmesini sağlayan C vitamini içermektedir. Bu antioksidan ve vitamin dışında, vücudumuzdaki oksidasyonu engelleyen son derece güçlü birkaç başka bileşiği daha bünyesinde barındırır. Bu nedenle, siyah turp suyunun düzenli olarak tüketilmesi sağlığımız için zararlı olan serbest radikallerden kurtulmamıza ve bu sayede daha genç bir cilde sahip olmayı sağlar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81