Sigara isteğini azaltan ve vücuttaki nikotini temizleyen besinler

Sigaradan kurtulmak sağlığınız için yapacağınız en iyi şey olacaktır. Peki sigara isteğini azaltıp, nikotin ve toksinlerden korunmak mümkün mü?

Sigara isteğini azaltan ve vücuttaki nikotini temizleyen besinler

Sigaradan kurtulmak sağlığınız için yapacağınız en iyi şey olacaktır. Peki sigara isteğini azaltıp, nikotin ve toksinlerden korunmak mümkün mü?

09 Mayıs 2021 Pazar 15:31
Sigara isteğini azaltan ve vücuttaki nikotini temizleyen besinler

Sigara içmenin sağlık açısından ne kadar tehlikeli olduğu ve birçok hastalığa neden olduğu hatta ölümlere yol açtığı yapılan bilimsel araştırmalarca kanıtlandı. Uzmanlar sigaradan uzak durulması gerektiğini ve sigara tüketenlerin ölümcül hastalıklarla karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekerek sigarayı bırakmanın ve etkilerini azaltmanın yollarını araştırdı. Peki sigarayı bırakmak mümkün mü? Sigara isteğini azaltan besinler nelerdir?

SİGARA İÇENLERDE ÖLÜM RİSKİ DAHA YÜKSEK

Sigara, akciğer dokusunda savunma sistemini bozar. Bu nedenle her türlü enfeksiyon daha kolay gelişir ve solunum yetmezliği oluşur. Özellikle Kovid-19 pandemisi sürecinde sigara içen kişilerin hastalığı daha ağır atlatması sigaranın korkunç yüzünü bir kez daha gösterdi. Sigara ve tütün grubu içenlerde ölüm riskinin daha yüksek olduğu kanıtlandı. Peki, solunum yollarının savunma mekanizmalarını bozarak birçok solunum yolu rahatsızlığına yakalanma riskini artıran sigaranın zararlarından arınmak mümkün mü?

Sigara içmenin zararlı etkileriyle mücadelede yardımcı olan ve vücudumuzu tüm zararlı madde oluşumundan koruyan  birçok besin maddesi vardır. Bilinmesi gereken en önemli nokta, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bakımından zengin bir beslenme düzeniyle bağışıklık sistemimizi geliştirebileceği ve olumsuz etki ve koşullara dayanmamıza yardımcı olabileceğidir.

SİGARANIN ZARARLI TOKSİK GAZLARI TÜM ORGANLARI ETKİLER

Her sigara içtiğinizde toksik gazlar akciğerlerinize ve ardından kan dolaşımınıza geçer ve vücuttaki her organa yayılır. Bir sigara nikotin ve çeşitli başka bileşikler içeren tütün yaprakları kullanılarak yapılır. Tütün ve bileşikler yandığında, kansere neden olduğu bilinen 40'tan fazla tehlikeli kimyasal salgılarlar.

Sigara dumanı; zehirli gazlardan karbon monoksit, azot oksit ve eser miktarda kansere neden olan radyoaktif parçacıkları içerir. Puro, pipo, çiğneme tütün ve dumansız tütün de dahil olmak üzere tüm tütün türleri tehlikelidir.

Nikotin, beyinde zevkli bir his uyandıran tütün bağımlılığı yapan bir kimyasaldır. Tekrarlanan nikotin alımı beyni duyarsızlaştırır, normal hissetmek için gittikçe daha fazla nikotin ister.

BİRÇOK HASTALIĞIN NEDENİ

Sigara içmenin prematüre ölüm, kalp hastalığı, kalp krizi, inme, kan ve kemik iliği kanseri, ağız, gırtlak, boğaz, mide, böbrekler vb., kalp-damar hastalığı, ateroskleroz, kronik obstrüktif akciğer hastalığı ve başka birçok tehlikeli hastalığa yol açmaktadır.

Sigaradan uzak durmanın mümkün olduğu ve bunun için sağlıklı besinler tüketmenin önemine dikkat çeken uzmanlar bu besinlerin sigaranın bıraktığı zararlı etkilerden de kurtulmanın yolu olabileceğini söylüyor. Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı beslenmenin gerekliliğini vurgulayan uzmanlar nikotinin zararlı etkilerinden kurtarıp akciğeri temizleyecek besinlerin mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu besinler sağlıklı olmasının yanısıra sigara içme isteğini azaltacak nikotin ve toksinlerden arındırarak akciğerlerin temizlenmesini sağlıyor.

Siz de mutlaka bu besinleri tüketerek hem sigaradan uzak durun hem de sigaranın zararlı etkilerinden vücudunuzu arındırın...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81