Sağlıklı yaşamın sırrını açıklıyoruz!

Herkes sağlıklı bir yaşamın hayalini kurar. Ancak sağlıklı yaşam tarzı yalnızca hayal değildir. Sizin için sağlıklı yaşamın sırını açıkladık! Peki, sağlıklı bir yaşam sürmek için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

Sağlıklı yaşamın sırrını açıklıyoruz!

Herkes sağlıklı bir yaşamın hayalini kurar. Ancak sağlıklı yaşam tarzı yalnızca hayal değildir. Sizin için sağlıklı yaşamın sırını açıkladık! Peki, sağlıklı bir yaşam sürmek için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

05 Mayıs 2020 Salı 12:33
Sağlıklı yaşamın sırrını açıklıyoruz!

Gelişen teknoloji tıp ile birleştiğinde insan ömrü de giderek uzamaya başladı. Ömür uzarken hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir hayat sürmek isteyen hemen herkes sağlıklı yaşamın sırrını araştırmaya başladı. Uyku düzenine dikkat etmek, iyi beslenmek, yürüyüş yapmak sağlıklı bir yaşamın altın kurallarından arasında yer almaktadır. Peki, sağlıklı yaşamın sırrı bunlarla mı sınırlı? Tabii ki hayır!  Sizin için sağlıklı yaşamın sırlarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

BEL ÇEVRESİ YAĞLANMASINA DİKKAT!

Karın ve bel bölgesinde oluşan yağlanma ciddi kalp damar rahatsızlıklarına neden olabilecek bir sağlık sorunlarına işaret etmektedir. Bu nedenle yağ tüketimini azaltın, bol bol egzersiz yapın, vücudunuzun ihtiyacı olduğu kadar su için… Kısacası kendinize bakın. Özellikle de tansiyonunuza ve kolesterol seviyenize dikkat edin. İstatistikler, kalp rahatsızlığının dünya nüfusu içinde en çok ölüme sebep olan faktörlerden biri olduğunu gözler önüne sermektedir. Ancak unutmayın ki bu önüne geçebileceğimiz bir rahatsızlıktır.

KALORİ MİKTARINIZI AZALTIN

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre bir kişinin her gün 1.500 ile 2.500 arası kalori tüketmesi gerekiyor. Bu ihtiyacınız olan besin maddelerini alırken aç kalmanızı önleyen ve başarması kolay bir hedef. Sadece şeker, tatlı, asitli içecek, hazır besinler tüketimini azaltarak bile hayat tarzınızı iyileştirebilir ve daha iyi bir beslenme programı oluşturabilirsiniz.

HER GÜN EN AZ YARIM SAAT YÜRÜYÜN

Her gün en az yarım saat yürüyüş yapmak kalp atışınızı hızlandırır ve kan akışınızı iyileştirir. Egzersiz yapmayı asla ertelemeyin. Dışarı çıkın ve biraz temiz hava alın. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren ve sağlığınız için oldukça faydalı olan endorfin hormonunun keyfine varın.

OKUYUN, OYNAYIN VE SOSYAL AKTİVİTELERE KATILIN

Sevdiğiniz hobilerle ilgilenmek, yeni şeyler öğrenmek zihninizin güçlü ve sağlıklı kalmasını sağlar. Duygularınızı ihmal etmeyin, çünkü mutsuzluk sadece hayat kalitenizi değil aynı zamanda sağlığınızı da olumsuz etkiler. Etrafınızda sizi mutlu eden, birlikte gülebileceğiniz, gezebileceğiniz ve yeni şeyler öğrenebileceğiniz insanlar bulundurun.

BESİNLERE ÖNEM VERİN

Antioksidan yönünden zengin besinler gibi kahve de sağlığınız için oldukça faydalıdır. Ancak aşırıya kaçmadığınız sürece. Havuç, brokoli ve ıspanak gibi besinler tüketmek de uzun ve mutlu bir hayat yaşamak için önemli besinler arasında yer alır. Alfakaroten içerikleri düşük ölüm oranları ile ilişkilendirilmektedir. Besin maddeleri yönünden zengindir ve antibiyotik özellikleri her yaştan insan için etkili olan bal ise beslenmenizin vazgeçilmezleri arasında olmalıdır.

HER GÜN 6-8 SAAT UYUYUN

Bağışıklık sisteminizin güçlenmesi için her gün en az 6 saat uyumanız gerekmektedir. Unutmayın ki bağışıklık sistemi vücudumuzu dışarıdan gelen her türlü mikrop, virüs ve bakterilere karşı koruyarak sağlıklı bir birey olmamızı sağlar. Bu nedenle düzenli ve kaliteli bir uyku sağlıklı yaşamın anahtarıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81