Sabahları yüzü işi uyananlar dikkat!

Sabahları uyandığınızda yüzünüz şiş mi oluyor? Siz uykunuzu alamadığınızı düşünüyor olabilirsiniz ancak bu durum bir sağlık sorunu habercisi olabilir. Peki yüz şişmesi neden olur?

Sabahları yüzü işi uyananlar dikkat!

Sabahları uyandığınızda yüzünüz şiş mi oluyor? Siz uykunuzu alamadığınızı düşünüyor olabilirsiniz ancak bu durum bir sağlık sorunu habercisi olabilir. Peki yüz şişmesi neden olur?

10 Mayıs 2021 Pazartesi 17:11
Sabahları yüzü işi uyananlar dikkat!

Çok güzel uymuş olsak bile bazı sabahlar yüzümüz şiş uyanırız. Uykusuzluğa veya yorgunluğa yorduğumuz bu durum, hipertansiyon, böbrek hastalığı, alerjik reaksiyon, travma gibi hastalık habercisi olabileceğini biliyor muydunuz? Yüz şişmesi neden olur? Detayları sizin için araştırdık.

YÜZ ŞİŞMESİ NEDEN OLUR?

Bir sabah uyandınız ve yüzünüz olduğundan fazla şişmiş. Bu durum canınızın sıkılmasına neden olabilir.  Peki bu belirtilerin hastalık habercisi olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Neden Şiş Yüzle Uyanırız?

Yatmak, sıvının yüz toplanmasına neden olur ve kişinin uyku pozisyonu da bu durumu şiddetlendirebilir. Örneğin yüzüstü yatmak yüzün daha fazla şişmesine neden olabilir. Bunun yanı sıra makyajı temizlemeden uyumak kontakt dermatit adı verilen bir cilt reaksiyonuna neden olur. Bu da yüz ve gözlerde kızarıklık, tahriş veya şişkinliğe yol açabilir. Bir başka neden Bazı yiyecekleri akşam ya da gece saatlerinde yemek sabahları ekstra şişkinliğe neden olur. Genel itibariyle sodyum içeriği yüksek yiyecekler vücudun daha fazla su tutmasına neden olabilir. Peki sabah şişmiş yüz nasıl tedavi edilir?

yüz şişmesi neden olur

Şiş Yüz Nasıl Tedavi Edilir?

Yüzünüzü ılık duşta yıkamak yerine, soğuk ya da ılık su kullanarak yıkayıp, ferahlata bilirsiniz. Egzersiz sadece iyi hissettiren hormonların salınımını arttırmaz aynı zamanda ter atmak ve su içmek şişliği azaltmaya yeterli olabilir. Soğutulmuş göz maskesini 15 dakika veya buzlukta bulunan soğuk sebzeleri bir havlu kağıt sararak yüzünüze tutun ve masaj yapın. Daha canlı gözlere sahip olmak için ipuçları. Dilimlenmiş salatalıklar gözlerin üstündeki şişlik için harikalar yaratabilir. Yerçekiminin etkilerini azaltmak için yatağınızın başını kaldırın veya iki yastık üzerinde uyuyun. Göz makyajı ile uyumayın. Gözleri tahriş edebilir ve şişliğe neden olabilir. Cildinizin kırışmasını önlemenin 13 uygulanacak yöntem. Daha az işlenmiş gıdalar tüketin.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81