Orucunuzu soğuk su ile açmayın

Ramazan ayı boyunca açlık ve susuzluğun etkisiyle birçok hata yapılmaktadır. Bu hataların birçoğu ciddi rahatsızlıklara neden olmaktadır. Sizin için Ramazan ayında yapılan hataları bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

Orucunuzu soğuk su ile açmayın

Ramazan ayı boyunca açlık ve susuzluğun etkisiyle birçok hata yapılmaktadır. Bu hataların birçoğu ciddi rahatsızlıklara neden olmaktadır. Sizin için Ramazan ayında yapılan hataları bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

03 Mayıs 2020 Pazar 10:32
Orucunuzu soğuk su ile açmayın

Ramazanın ayının gelmesi ile beslenme düzenimiz tamamen değişti, iftar ve sahur olmak üzere 2 ana öğünle günlerimizi geçirmeye başladık. Peki, hızlı değişen bu beslenme düzeni sırasında hangi hataları yapıyoruz? Nelere dikkat etmeli, nelerden kaçınmamız gerekir? Sağlığınızı tehlikeye atmamak için iftar ve sahurda bu hatalardan kaçınmanız gerekir...

SAHURA YAPMADAN ORUÇ TUTMAYIN

Sahura kalkmadan oruç tutmak vücudunuza yaptığınız en büyük kötülüktür. Gün içerisinde vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi bulabilmesi için mutlaka sahura kalkmalı, yumurta gibi besleyici ve doyurucu yiyecekler tüketmelisiniz.

YEDİKTEN SONRA HEMEN UYUMAK

Sahur yaptıktan hemen sonra uykuya geri dönmek de büyük bir hatadır. Çünkü yemek yedikten hemen sonra uyumak, sindirim sisteminin zarar görmesine neden olmaktadır. Bu nedenle sahur yemeğinin ardından bir süre uyanık kalmanız gerekir.

SAHURDA REÇEL VE BEYAZ EKMEK TÜKETMEYİN

Gün içerisinde susamamak için sahurda susatmayan yiyecekler tüketmeye, bu nedenle de kahvaltı gibi sahur sofraları hazırlıyor olabilirsiniz. Ancak kahvaltı sofrası hazırlarken sofraya reçelleri sıra sıra dizmemeli, mümkün olduğunca beyaz ekmek ve pide tüketmemeniz gerekir. Çünkü karbonhidratı bol yiyecekler kan şekerini değişmesine, bu da erkenden acıkmanıza ve hızla kilo almanıza sebep olabilir.

BİR ANDA MİDENİZE YÜKLENMEYİN

Bütün gün oruç tutmanın verdiği iştahla iftar oturup, her şeyden yemek istiyor olabilirsiniz. Oysa uzun süren bir açlığın ardından midenize bir anda yüklenmemenizde fayda var. Bu nedenle iftarda orucunuzu açarken hafif iftariyeliklerle başlamanız, ardından ılık bir çorba içip en az 15 dakika ara vermeniz önerilmektedir.

ORUCUNUZU SOĞUK SU İLE AÇMAYIN

Orucunuzu açarken içtiğiniz suyun soğuk olmaması gerekir. Çünkü soğuk su, hücrelerin bir anda şaşkına dönmesine ve doğru bir şekilde çalışmamasına neden olur. Bu da yemek borusundan mideye kadar vücudun pek çok yerine zarar verir, bağışıklık sistemini devre dışı bırakır ve hastalıklara karşı açık bir hale gelmenize neden oluyor. Bu nedenle orucunuzu açarken suyun oda sıcaklığında olması büyük önem taşıyor.

AĞIR EGZERSİZLER

Oruçluyken gün içerisinde veya iftardan sonra vücudunuzu zorlayacak aktivitelerden kaçınmanızda fayda var. Çünkü bu tür sportif faaliyetler kan akış hızında değişimlere neden olarak kalp ritim bozuklukları gibi ciddi değişimlere sebebiyet verir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81