Organ bağışına çağrı

Organ bağışına çağrı

08 Kasım 2023 Çarşamba 10:19
Organ bağışına çağrı

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Doku Nakli Biriminin Koordinatörlüğünde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle poliklinik girişine stant kuruldu. Organ bağışı konusunda  bilincin  ve farkındalığın arttırılmasının hedeflendiği stantta; hasta, hasta yakını ve sağlık çalışanlarına organ bağışının önemi anlatıldı. Organ bağışı sayını arttırmak amacıyla broşür ve afişlerle bilgilendirme yapıldı. Organ bağışı yapmak isteyen gönüllülerin taleplerini standa görevli sağlık çalışanları tarafından form doldurularak kabul edildi, detaylı bir biçimde soruları yanıtladı. Düzenlenen organizasyona Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler ve hastane yönetimi de tam destek verdi.  

Organ bağışı noktasında insanları duyarlı olmaya davet eden Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler,” Organ bağışı, kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere vasiyet etmesidir. 18 yaşını aşmış akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir. Maalesef organ bağışının istenilen düzeye ulaşmasında ve toplumda yeterli duyarlılığın olmamasında bilgi eksikliği, ön yargılar  ve yanlış inanışlar rol oynamaktadır. Organ bağışı konusunda empati yapmalıyız, organ bağışına muhtaç olan biz ya da yakınımızdaki birileri de olabilir. Bu vesileyle, "Organ Bağışı Haftası’nın organ bağışı bekleyen vatandaşlarımıza umut olmasını temenni ediyor, herkesi organ bağışına davet ediyorum." diye konuştu.  
Organ Doku Koordinatörü Sezer Uğuz etkinliğin 3 gün boyunca devam edeceğini açıkladı. Uğuz: ”Hastane yönetimimizin de desteğiyle organ nakli bekleyen hastalarımıza umut olmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde 9 tane beyin ölümü tespit ettik ve 1 tane de kadavra donör(beyin ölümü gerçekleşip organ bağışlanan)çıkartıldı. Bağışlarınızla birçok insana 2. Bir hayat sunacağınızı ve hayat vereceğinizi unutmayın.” İfadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81