Onaylı ilk aşının uygulaması başlıyor

Yüzde 95 etkinliğe sahip olan Pfizer / BioNTech aşısına ilk onay veren İngiltere, tarihinin en büyük aşılama kampanyasına başlıyor.

Onaylı ilk aşının uygulaması başlıyor

Yüzde 95 etkinliğe sahip olan Pfizer / BioNTech aşısına ilk onay veren İngiltere, tarihinin en büyük aşılama kampanyasına başlıyor.

08 Aralık 2020 Salı 15:55
Onaylı ilk aşının uygulaması başlıyor

Belçika'dan İngiltere’ye götürülen aşıların dağıtımına başlandı. Aşının ilk partisi, hafta sonu Londra'nın güneyinde buluna bir hastaneye ulaştırıldı.

Bir çalışan, ‘İnanılır gibi değil. Açıkçası elimde tutamıyorum çünkü eksi 70 derecedeler. Ancak burada olduklarını, ülkede hatta dünyada aşıya ilk ulaşan yer olduğumuzu bilmek harika. Gurur duyuyorum’ dedi. Eksi 70 santigrat derecede depolanan aşıların çözülmesi ise yalnızca birkaç saat sürüyor. Aşının kullanıma hazır hale gelmesi için de biraz zamana ihtiyaç var. Aşı, ülke çapındaki 50 hastanede uygulanacak. Önce 80 yaş üzeri ve bakımevi çalışanlarına aşı uygulaması yapılacak. Aşılar çözüldükten sonra 3,5 gün içerisinde uygulanması gerekiyor. Randevularda gerekli sayıya ulaşılamazsa çözülen aşılar sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlayacak. İngiltere'nin sipariş verdiği 40 milyon dozun 800 bini İngiltere'ye gönderildi. Bu dozlar, aşılama başladığı zaman hastanelere dağıtılmış olacak.

Aşılar 975 dozluk, beş paket içeren kutular halinde taşınıyor. Avrupa Birliği'nden çıkış sürecinde olan İngiltere bir yandan da Brüksel ile ticaret anlaşması için müzakerelerini sürdürüyor. Geçiş süreci anlaşmalarının süresi ise bu yılın sonunda bitmiş olacak. Gelecek günlerde yeni bir anlaşmaya varılamazsa AB ile İngiltere arasında taşımacılık kesintiye uğrayacak. Belçika'da üretilen aşıların İngiltere'ye ulaşması da sıkıntılı bir sürece girmesine neden olacak. İngiltere hükümeti konuya ilişkin B planlarının bulunduğunu bildirdi. Aşıların askeri uçaklarla taşınacağı belirtildi. Aşılar Belçika'nın Puurs kasabasından geliyor. Bugüne kadar adı duyulmamış 17 bin nüfuslu kasaba, Kovid-19’a karşı mücadelenin merkez üssü oldu. Belçika'nın Antwerp bölgesinde bulunan Puurs kasabası, Amerikan ilaç devi Pfizer'in dünyadaki en büyük üretim tesisine sahip. Bir kasaba sakini, ‘Dünyayı kurtaracağız’ diye hep söylerdik. Kasabadaki ruh hali bu. Kasaba halkı, bu zor günlerde pek çok insana yardımcı olabildikleri için gururlu’ diyerek duygularını açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81