Kilo almanıza neden olan bu hatayı yapmayın!

Kilo almanızın en büyük sebeplerinden biri de hızlı yemek yemeniz olabilir. Peki, hızlı yemek yeme alışkanlığın kurtulmak için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

Kilo almanıza neden olan bu hatayı yapmayın!

Kilo almanızın en büyük sebeplerinden biri de hızlı yemek yemeniz olabilir. Peki, hızlı yemek yeme alışkanlığın kurtulmak için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

15 Mayıs 2020 Cuma 00:07
Kilo almanıza neden olan bu hatayı yapmayın!

Modern hayatın getirilerinden biri olan hızlı yemek yeme alışkanlığı, başta obezite olmak üzere birçok soruna neden oluyor. Hayat koşuşturmacasın da sürekli bir şeylere yetişmeye çalışmamız yemek yeme alışkanlıklarımızın değişmesine neden oldu. Farkında olmadan öğünleri çok hızlı bir şekilde tüketmeye başladık. Peki, hızlı yemek yeme alışkanlığından kurtulmak için ne yapma gerekir? İşte detaylar…

OBEZİTENİN BAŞLICA NEDENİ

Hemen herkes yemek yerken beyne doyma sinyallerinin gitmesi için kısa bir süre geçmesi gerektiği konusunda hemfikirdir. Fakat iş bunu uygulamaya geldiğinde hızlı hareket etmekten vazgeçemiyoruz. Öncelikle yediğimiz yemekten zevk almalıyız. Yemek yerken, lezzetlerin tadını varmalı ve keyif almalıyız.

Öte yandan hızlı yemek yerken, yeterince çiğnemezsek yemeğin tadını alamayabiliriz. Doyma sinyallerinin beyne ulaşması da zorlaşınca tokluk hissetmez ve daha fazla yemek isteriz. Bu da bir süre sonra fazla kiloya hatta obeziteye bile neden olabilir.

HIZLI YEMEK YEME ALIŞKANLIĞI NASIL BIRAKILIR?

Öncelikle yemeği hızlı yediğinizi kabul etmeniz gerekir. Yemek yerken 5 kere çiğniyorsanız bu rakamı önce 10’a ardından da 15’e çıkarmanız gerekir. Bu noktada kendinize müsaade etmeli ve sabırlı olmalısınız. Hızlı yeme alışkanlığınızı değiştirmek için yemek yerken daha fazla çiğneme alıştırması yapmanız yararlı olabilir.

YEMEK YERKEN KISA MOLALAR VERİN

Çiğneme alışkanlığının yanı sıra yemek yerken birkaç kez kısa molalar vermenizde de fayda var. Tabağınızın tamamını bitirmeden önce birkaç kez durup, yanınızdaki insanlarla sohbet edebilirsiniz. Her lokmada çatal, kaşığı bırakmak da bir başka adım. Bir lokma yemek alın ve kaşık çatalınızı tabağın kenarına bırakın. Lokmalarınızı yavaşça çiğneyin ve diğer lokmaya geçerken acele etmeyin. En önemlisi ise orada sadece karnınızı doyurmak için oturmadığınızı düşünün ve yediğiniz yemekten keyif alın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81