Karaciğeri yenileyen mucizevi besinler

Tükettiğimiz besinlerdeki zararlı maddeler karaciğerde birikir. Sağlığımız açısından oldukça önemli olan karaciğer, bu toksinlerden arınmadığı taktirde pek çok hastalığa neden olur. Peki, karaciğerdeki zararlı toksinler nasıl dışarı atılır? İşte karaciğeri yenileyen mucizevi besinler…

Karaciğeri yenileyen mucizevi besinler

Tükettiğimiz besinlerdeki zararlı maddeler karaciğerde birikir. Sağlığımız açısından oldukça önemli olan karaciğer, bu toksinlerden arınmadığı taktirde pek çok hastalığa neden olur. Peki, karaciğerdeki zararlı toksinler nasıl dışarı atılır? İşte karaciğeri yenileyen mucizevi besinler…

30 Nisan 2020 Perşembe 21:03
Karaciğeri yenileyen mucizevi besinler

Karaciğeri bitkisel ve doğal yöntemlerle zararlı toksinlerden arındırabilir, yıpranmış olan karaciğerinizi yeniden canlandırabilirsiniz. Karaciğeri en iyi temizleyen ve hızlı bir şekilde gençleşmesini sağlayan en önemli bitki demirhindi bitkisidir. Ayrıca bu bitki sinir sistemini korur ve safra kesesi ile ilgili sorunların çözülmesini sağlar. Yağlanmış ve toksinlerle doluolan karaciğeri demirhindi bitkisiyle kısa sürede eski sağlığına kavuşturabilirsiniz.

KARACİĞER DOSTU HİNDİBA

Karaciğer dostu olan hindiba yaprakları, koruyucu bir etkiye sahiptir. Salatalarda veya çay olarak tüketilebilir. Vitamin açısından da zengin olan hindiba; sodyum, potasyum ve kalsiyum içermektedir. Karaciğerde oluşabilecek problemler üzerinde oldukça etkilidir ve karaciğer fonksiyonlarını destekleyici etkilere sahiptir. Aynı zamanda sindirimi de kolaylaştırır.

DEMİRHİNDİ ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Demirhindi çayını hazırlamak için yapmanız gereken ilk şey 1 litre suyu kaynatmaktır. Su kaynamaya başlamadan önce 20 gr demirhindi meyvesini suya ekleyin. İyice kaynadıktan sonra çayı soğumaya bırakın. Çay soğuduktan sonra sabah ve akşam olmak üzere her gün iki kere aç veya tok karnına tüketmeniz gerekir. Çayın içerisine 1 çay kaşığı bal ekleyip tatlandırarak da içebilirsiniz.

ÇİĞ SARIMSAK TOKSİNLERİN ATILMASINI SAĞLAR

En iyi antioksidanlardan biri olan sarımsak, karaciğerin yenilenmesi için oldukça önemli bir besindir. Karaciğer enzimlerini harekete geçiren sarımsak, zararlı toksinlerin vücuttan dışarı atılmasını sağlar. Antioksidan, allicin ve vitaminler bakımından da oldukça zengin olan sarımsağın içeriğinde bulunan sülfür, karaciğerin görevini yerine getirmesine yardımcı olan enzimlerin üretilmesine destek olur. Doğal bir antibiyotik olan sarımsağın çiğ tüketilmesi gerekir.

AVOKADO KARACİĞER YAĞLANMASINI ENGELLİYOR

Sağlıklı yağ alımı için en uygun besinlerden biri olan avokado, özellikle içerdiğinde bulunan Omega-6 ile karaciğerin yenilenmesini sağlar ve hücrelerin toparlanmasına destek olur. Avokado genel olarak salatalarda veya limon sıkılarak direkt olarak tüketilir.

Her gün birden fazla avokado tüketilmemesi önerilir. Vücuda sağlıklı yağ sağlayan ve biriken zararlı yağ asitlerini yok eden avokado karaciğer yağlanmasına karşı oldukça önemli bir besindir.

HEM ÜZÜM HEM DE ÇEKİRDEĞİ FAYDALI OLDUKÇA FAYDALI

Sağlıklı bir karaciğer için vazgeçilmez besinler arasında üzümde yer almaktadır. Üzümün hem kendisi hem de çekirdeği karaciğer sağlığı için oldukça önem arz eder. Yapılan araştırmalar üzüm çekirdeğinin karaciğer hasarları üzerinde olumlu sonuçlar doğurduğunu göstermektedir.

Vücudu toksinlerden arındırma gibi yaşamsal bir göreve sahip olan karaciğerin kendi kendini temizlemesi için mutlaka üzüm tüketilmesi gerekmektedir.

KARACİĞER FONKSİYONUNU İYİLEŞTİRİR

Karaciğeri koruması ile bilinen karahindiba, karaciğer fonksiyonlarını optimize etmeye yardımcı olur. Ayrıca enflamatuvar problemleri önler ve safra akışının düzenlenmesini sağlar. Toksinlerin atılmasını sağlar ve en önemlisi karaciğerin yağlanmasını önler. Haftada en az 3 kez çay tüketilmesi önerilmektedir.

BRÜKSEL LAHANASI KARACİĞERİ TEMİZLİYOR

Karaciğerin temizlenmesi için etkili besinlerden biri de Brüksel lahanasıdır. Brüksel lahanası, karaciğeri yeniler ve zararlı olan toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. İçeriğinde bulunan sülfür bileşikler ile karaciğeri olası hasarlara karşı korur ve toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81