Kalp krizi belirtileri nelerdir?

Kalp krizi en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Kalp krizinin pek çok belirtileri vardır. Peki kalp krizi belirtileri nelerdir?

Kalp krizi belirtileri nelerdir?

Kalp krizi en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Kalp krizinin pek çok belirtileri vardır. Peki kalp krizi belirtileri nelerdir?

22 Mart 2021 Pazartesi 23:43
Kalp krizi belirtileri nelerdir?

Kalp krizi oranı, sağlıksız beslenme ve strese bağlı olarak son zamanlarda artış gösterdi. Türkiye'de ölümler arasında yüzde 42 oranıyla kalp krizi gelmektedir.

HER HASTANIN RAHATSIZLIK HİSSİ FARKLI

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nazan Kanal, kalp krizinin bazı önemli sinyallerin olduğunu açıkladı. Kanal, kalp krizinin 'geliyorum' diyen en sık belirtisi göğüs bölgesinde rahatsızlık hissi. Kalp krizi hastalarının üçte ikisi göğüste ağrı, baskı, yanma ve sıkışma hissediyorlar. Süresi çoğu kez 20 dakikanın üzerine çıkıyor. Her hastanın rahatsızlık hissi farklı olduğundan, kimi 'fil oturmuş gibi kimi yanma' şeklinde konuştu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nazan Kanal, sözlerinin devamında, 'Kalp krizi ağrısı neredeyse her zaman göğüsten başlayarak dışa doğru yayılıyor. En sık yayılım yeri de sol kol. Buna rağmen göğüs ağrısı olmadan sadece kol ağrısı şikayeti ile başvuran kalp krizli hastaya nadir rastlanıyor. Baygınlık ve baş dönmesi hissi birçok şeyden kaynaklanabiliyor. Bazen açlıktan bazen ayağa hızlı kalkmaktan da olabiliyor.  Ama bazen de kalp krizinden! Bu nedenle beraberinde göğsünüzde rahatsızlık veya nefes darlığı hissediyorsanız hemen bir doktora başvurun. Tek başına olan boğaz ve çene ağrısının kalp krizi ile çoğunlukla alakası olmuyor' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81