Dilin yapısına göre hastalık belirtileri

Dilin yapısına bakılarak sağlığınız hakkında bilgi edinilebileceğini biliyor muydunuz? Dilin yapısına göre hastalık belirtileri nelerdir? Dil rengi hastalığımız hakkında bilgi verir mi?

Dilin yapısına göre hastalık belirtileri

Dilin yapısına bakılarak sağlığınız hakkında bilgi edinilebileceğini biliyor muydunuz? Dilin yapısına göre hastalık belirtileri nelerdir? Dil rengi hastalığımız hakkında bilgi verir mi?

25 Nisan 2021 Pazar 13:14
Dilin yapısına göre hastalık belirtileri

Dilinizin rengine bakarak kendi kendinize teşhis koymanız mümkün. Dilin rengi hangi hastalığa sahip olduğunuzun bir göstergesi olabilir. Dilin rengi ve yapısı sağlık durumunuzun da bir yansımasıdır. Uzmanlara göre dil rengi ve şeklinden sahip olduğunuz hastalıkların ortaya çıkarılabilir. Sağlıklı bir pembe renkte, nemli ve hafif parlak görünmelidir. Eğer dilinizde bunun dışında bir farklılık görüyorsanız sıraladığımız unsurlara bir göz atarak hangi hastalığa sahip olabileceğiniz konusunda fikir sahibi olun.

DİL SOLUKSA

Dilin renginin parlak pembemsi olması beklenir. Fazlaca kırmızı bir dil vücutta fazla ısı tutulduğuna işaret edebilirken, dilin renginin çok soluk olması ise vücudun sindirim, enerji ve kan dolaşımı için yeterince ısı tutamadığını gösteriyor olabilir. Halsizlik, nefes darlığı ve yavaş bağırsak hareketleri, bu durumun diğer belirtileri arasındadır. Dilin renginin morumsu ya da koyu renkte olması ise kan dolaşımı ile ilgili sorunların varlığına işaret ediyor olabilir.

TİTREYEN DİL

Bazı vakalarda sürekli titreyen, sabit tutulamayan bir dil, vücudun enerjisini tüketen bir kronik hastalığa işaret ediyor olabilir. Aynı şekilde aşırı strese maruz kalmak da bu belirtiye neden olabilir.

DİLİN ÜZERİNDEKİ YAĞSI TABAKA

Dilin üzerindeki tabakanın, vücudun nemiyle ilgili değişebilen bir yapısı olduğu biliniyor. Vücudumuz susuz kaldığında, dilin üzeri kuru bir hal alabilir. Aynı şekilde dilin üzerinde sarımsı bir tabaka oluşması da susuzluk belirtisi olabilir. Dili kaplayan ince, yağlı bir tabaka ise vücutta fazlaca sıvı biriktiğine işaret eder. Çok fazla yağlı gıda tükettiğimizde de bu belirti ortaya çıkabilir.

KURU YA DA HAFİF NEMLİYSE..

Yaş ilerledikçe vücutta meydana gelen değişimler, dilin yapısının daha kuru hale gelmesine neden olabilir. Fazla kilolu kişilerde ise dilin biraz daha nemli olduğu ve boyutunun da normalden biraz daha büyük olduğu görülebilir. Dilin çok kuru olması, yine vücudun susuz kaldığının işaretidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81