Baş dönmesine ne iyi gelir?

Baş dönmesi, yaşamın olumsuz etkilenmesine neden olan bir sağlık sorunudur. Birçok kişi baş dönmesini engellemek için ilaçlara sarılsa da tüketilen besinlerle de durdurulması mümkün. Peki, baş dönmesine ne iyi gelir? Baş dönmesi nasıl geçer? Detaylar haberimizde…

Baş dönmesine ne iyi gelir?

Baş dönmesi, yaşamın olumsuz etkilenmesine neden olan bir sağlık sorunudur. Birçok kişi baş dönmesini engellemek için ilaçlara sarılsa da tüketilen besinlerle de durdurulması mümkün. Peki, baş dönmesine ne iyi gelir? Baş dönmesi nasıl geçer? Detaylar haberimizde…

09 Eylül 2020 Çarşamba 14:26
Baş dönmesine ne iyi gelir?

Hemen herkes hayatının belli bir döneminde baş dönmesi problemi yaşamıştır. Baş dönmesi bazı hastalıkların habercisi olabileceği gibi sürekli yaşandığında mutlaka doktora başvurulması gereken ciddi bir rahatsızlıktır. Birçok kişi baş dönmesi halince ilaçlara sarılsa da tüketilen besinlerle de baş dönmesini durdurmak mümkün. Sizin için baş dönmesine iyi gelen besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

BAŞ DÖNMESİ NEDENLERİ NELERDİR?

Uzun süre aç kalmak

Tansiyon düşmesi

Hamilelik

Güneş çarpması

Kan şekerinin düşmesi

Aniden ayağa kalkmak

Migren

Psikolojik travmalar

Stres bozukluğu

Aşırı yorgunluğu

Nörolojik rahatsızlıklar

Göz hastalıkları

Vertigo

Kulak enfeksiyonları

Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı

Araç tutması

Uykusuzluk

ZENCEFİL

Başta mide bulantısı olmak üzere birçok sindirim sorununa iyi gelen zencefil, baş dönmesi için de etkili bir besindir. Kan akışını düzenlemeye yardımcı olan zencefil, baş dönmesinin hızlı bir şekilde geçmesini sağlar. Bir fincan zencefil çayı içmek baş dönmesinin hafiflemesini sağlar.

BAL

Baş dönmesi, uzun süre aç kalmak ya da kan şekerinin düşmesi gibi sorunlardan ileri geliyor olabilir. Ancak bal tüketerek bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Balı tüketirken sade bir şekilde değil de bir bardak suyun içerisine bir kaşık ekleyerek tüketilmesi önerilmektedir. Üzerine ekleyeceğiniz birkaç damla elma sirkesiyle baş dönmesi probleminden kurtulabilirsiniz.

LİMON

Özellikle tansiyon düşmesi sonucu yaşanan baş dönmesinde ilk olarak limon kullanılması önerilmekte. Bir bardak suyun içerisine yarım limon sıkıp, 2 çay kaşığı toz şeker ekleyin ve karıştırıp için. Baş dönmesinin kısa sürede geçtiğini göreceksiniz.

NANE

İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde baş dönmesi problemini hızlı bir şekilde geçiren nane, bağışıklığında güçlenmesini sağlar. Nane çayı içmek vücudunuzu sakinleştirerek baş dönmesini durdurur.

BEKTAŞİÜZÜMÜ

Frenk üzümü ve kurt üzümü olarak da bilinen bektaşiüzümü, içeriğindeki vitaminler sayesinde kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. 3-4 adet bektaşiüzümünü ezip kişniş tohumu ekleyin ve bir gece bekletin. Ardından suyunu çıkartarak içebilirsiniz.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Bağışıklığın güçlenmesini sağlayan kabak çekirdeği, baş dönmesini geçirmesiyle bilinir. Bu sorunu yaşadığınız zaman 4-5 adet kabak çekirdeği tüketebilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81