Bağırsak düğümlenmesi neden olur?

Bağırsak düğümlenmesi belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? şeklindeki soruların cevaplarını sizler için derledik…

Bağırsak düğümlenmesi neden olur?

Bağırsak düğümlenmesi belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? şeklindeki soruların cevaplarını sizler için derledik…

11 Nisan 2021 Pazar 12:30
Bağırsak düğümlenmesi neden olur?

İnvajinasyon ya da halk arasında bilinen adıyla bağırsak tıkanıklığı ince ve kalın bağırsakların düğümlenmesi ile oluşan bir hastalıktır. Bebeklerde de sıklıkla ortaya çıkan invajinasyon beslenme düzeni ile doğrudan ilişkilidir. Bağırsak düğümlenmesinde bir bağırsak parçası başka bir bağırsak parçasının içine girer. Bu şekilde düğümlenme oluşur. Peki, bağırsak düğümlenmesi neden olur? İnvajinasyon nedir? İnvajinasyon belirtileri ve tedavi yolları nelerdir?

BAĞIRSAK DÜĞÜMLENMESİ NEDEN OLUR?

Şöyle bir bakıldığında mevcuttaki her hastalığın kökeninin bir şekilde yeme içme bozukluğu olduğu görülecektir. Bağırsak düğümlenmesinin nedenleri arasında aşırı yemek yemek önemli bir etken rolündedir. Aşırı yemek yiyen bir insan, bağırsaklarına gereğinden fazla yükleme yapar. Bu şekilde yemek akışında bir tıkanıklık meydana gelir. İşte bu durum bağırsak düğümlenmesi olarak bilinmektedir. Lifli gıdalar ve müshil ise bağırsakları çalıştıran gıdalar olarak bilinir ancak bu besinlerin gereğinden fazla kullanılması da sıkıntılı bir durumdur. Bağırsak düğümlenmesi nedeni olur.

BAĞIRSAK DÜĞÜMLENMESİ BELİRTİLERİ

Bağırsak düğümlenmesi çocuklarda sıklıkla görülmektedir. Çocuklar bu acıları tanımlayamaz. Ancak verdikleri tuhaf tepkilere bakılarak anormal giden bir durumda uzman bir hekime danışılmalıdır. 0-3 yaş gurubundaki bebekler bağırsak düğümlenmesinin en sık yaşandığı yaş aralıklarıdır. Bağırsak düğümlenmesi belirtileri şu şekildedir;

Bebeklerin, görünürde bir sorun olmamasına rağmen çok sık ağlaması bağırsak düğümlenmesi belirtisi olarak kabul edilebilir. Bebeğin sindirim problemi yaşayabileceğini daima göz önünde bulundurunuz ve mutlaka uzman bir hekime başvurunuz.

Bebek karın ağrısı yaşıyorsa ve dizlerini sürekli karnına çekip içli bir şekilde ağlaması ve bu ağrılara nadiren yüksek ateşin etki etmesi bebeklerde bağırsak düğümlenmesi belirtileri arasındadır.

YETİŞKİNLERDE BAĞIRSAK DÜĞÜMLENMESİ BELİRTİLERİ

Yüksek ateş, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, bağırsaklardan sesler çıkması, kanlı dışkı ve yemek sonrası karın şişliği bağırsak düğümlenmesi nedenleri arasında gösterilmektedir. Yetişkinlerin bu belirtileri sürekli takip etmesi ve gerektiğinde doktora başvurması gerekmektedir.

BAĞIRSAK DÜĞÜMLENMESİ TEDAVİSİ

Bağırsak düğümlenmesi tedavisi doğal yollardan pek mümkün değildir. Bu nedenle tıbbi müdahale ve tedavi metotları uygulanmalıdır. Uzman ekibin tetkikleri neticesinde uygun tedavi yolları belirlenir ve uygulanır. Ancak bağırsak düğümlenmesine karşı doğal önlemler almak gayet tabii mümkündür. Bu önlemleri şu şekilde özetleyebiliriz;

Sağlıklı beslenmek her hastalıkta geçerli olan bir önlemdir. Vitamin ve minerallerin bol bulunduğu, yüksek lif içeren gıdalar tüketmek bağırsak düğümlenmesini engelleyen yollardan biridir.

Vücudun günlük ihtiyacı kadar su tüketmek kabızlık, şişkinlik gibi durumların önüne geçebileceği gibi yetişkinlerde bağırsak düğümlenmesi sorununun da önüne geçecektir.

Bol bol egzersiz yapmak, hem vücudun çeşitli hastalıklara karşı direncini arttırır. Hem de bağırsak sağlığına olumlu bir katkı sunar. Yürüyüş ve hafif egzersizler bağırsakların daha doğru ve etkili çalışmasını sağlar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81