Aşının seri üretimi başladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 için birçok aşı çalışması yürütülmekte. Pfizer şirketi ve Türk kurucuların kurduğu BioNTech tarafından Kovid-19 aşısının seri üretiminin gerçekleştirildiği görüntüler ortaya çıktı ve onay verilmesi durumunda aşının dağıtımının gerçekleşeceği aktarıldı.

Aşının seri üretimi başladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 için birçok aşı çalışması yürütülmekte. Pfizer şirketi ve Türk kurucuların kurduğu BioNTech tarafından Kovid-19 aşısının seri üretiminin gerçekleştirildiği görüntüler ortaya çıktı ve onay verilmesi durumunda aşının dağıtımının gerçekleşeceği aktarıldı.

19 Ekim 2020 Pazartesi 17:06
Aşının seri üretimi başladı

Dünya genelinde 1 milyon 100 binin üzerinde kişinin canını alan virüs için birçok aşı çalışması yürütülürken, Pfizer ile BioNTech tarafından geliştirilen aşı üretim bandına geçti. Seri üretimi gerçekleşen aşının, üretim sırasında çekilen fotoğraflarının ortaya çıkması ile birlikte, Pfizer’in Birleşik Krallık CEO’su, üretim bandında aşıyı görmenin müthiş bir his olduğunu dile getirdi.

Türk bilim insanları tarafından kurulan BioNTech ile ABD merkezli olan ilaç şirketi Pfizer’in geliştirdiği Kovid-19 aşısının geri sayımı başladı. Pfizer şirketi tarafından aşı üretim videosu paylaşılarak, tüm dünyayı umutlandıran gelişme duyuruldu. Belçika’da Puurs’ta geliştirilen Kovid-19 aşılarının, Almanya’nın Mainz kentinde Türk profesör Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci tarafından kurulan BioNTech ile Pfizer şirketi tarafından başlatılan aşı çalışmasının küçük şişelerde gerçekleştirildiği belirtildi.

Pfizer şirketi tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise, aşının güvenli ve etkili olduğunun kanıtlanması durumunda, resmi onay alarak üretilen aşının dağıtımının başlayacağı aktarıldı. İngiltere’nin bilindik gazetelerinden olan Daily Mail manşetlerinde yer verilen aşı üretiminin şimdiden yüz binlerce doz olarak üretildiği tespit edildi. Üretimi gerçekleşen aşıların depolanacağı ve onay alınması durumuna göre satışa çıkarılacağı aktarıldı.

AŞI İKİ DOZ

Aşı üretimine başlayan şirket, 2021 yılında 1.3 milyar doz aşı üretimini planladıklarını açıkladı. Ayrıca şirket aşının üretimini 2 doz olarak gerçekleştirmekte olduğunu da aktardı. Pfizer CEO’su olan Ben Osborn, aşıların üretim bandında görülmesinin harika bir his olduğunu dile getirerek, ‘Bütün bu çabaların ve uğraşının sonucunda aşının gerçekten bir ürün olarak karşımıza çıkması yüzüme kocaman bir gülümseme ekledi’ açıklamasını yaptı.

Üretimi gerçekleştirilmeye başlanan bu aşı, 44 bin kişi üstünde denenmeye devam ediyor. Geliştirilen bu aşı için Kasım ayında acil durumlarda kullanım için ABD’de gerekli yerlere başvuru gerçekleştirildiği de aktarıldı.

Almanya’da biyoteknoloji şirketi olarak kurulan BionTech, Kovid-19  salgınının yaşandığı bu süreçte, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardı. Şirketin kurucularından biri olan Uğur Şahin, Pfizer ile anlaşıp aşı çalışmalarını hızlandırmayı başardı. Uğur Şahin ise, geçtiğimiz ay, Almanya’nın 93. zengini konumuna geldi. Kurduğu şirketi dört sene önce 400 milyon Euro’ya satan Şahin ve eşi, 2019 senesinde 650 milyon Euro’luk serveti, Kovid-19 için aşı üretimine başlamasının ardından 2.4 milyar Euro’ya artış gösterdi. Şirketin şimdiki borsa değeri ise 15 milyar Euro.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81