Aşı randevusu nasıl alınır?

Aşı randevusu nasıl alınır?

17 Ocak 2021 Pazar 23:23
Aşı randevusu nasıl alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı hakkında açıklamalarının ardından aşı randevuları araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? 65 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevu alma hakkında tüm detaylar...

Koronavirüs aşı randevusu alma gibi konular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre koronavirüs aşısı için randevu alınması gerekiyor. Çin aşısı CoronaVac'a acil kullanım onayı verilmesi üzerine gözler, koronavirüs aşı randevusuna çevrildi. Koronavirüs aşısı nasıl alınır? 65 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır?

KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Çin'den gelen Sinovac aşıları titizlikle incelendi ve aşılama için randevu linki ise sisteme entegre edildi. İlk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacak olan koronavirüs aşıları, daha sonra ise aşama aşama vatandaşlara uygulanacak. Koronavirüs aşısı için vatandaşların randevu alma şartı var.

AŞI RANDEVUSU NEREDEN ALINIR?

Koronavirüs aşısı yaptırmak için aşı randevusu almak gerekmektedir. Peki aşı randevusu nereden alınır? Randevular, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimi bölümünden alınabilmektedir.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Kimlik bilgisi ve aşılama grubuna göre randevu almak mümkün. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden ya da mobil uygulama ile MHRS üzerinden belirtilen uygun tarihlerde aşılama için randevu alabilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

65 yaş üstü ve koronavirüs aşı başvurusu için uygun olan vatandaşlar da  Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden, e-devlet ya da 184'ü arayarak aşı randevusu alabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81